Financial Well-Being Academy

Home » FWBA

Ervaar je een leven zonder financiële stress en bouw je reeds aan je toekomst en deze van je gezin?

Afscheid nemen van financiële stress, daar gaan we samen voor!

Wil je er meer over weten? Lees dan zeker verder! Financiële stress is het enige ding dat je ervan weerhoudt om een gelukkig en in controle individu te zijn. Zoals bij elke vorm van stress word je constant overweldigd door kleine alledaagse dingen die je normaal zou wegpoetsen, amper aandacht aan zou besteden.

 • Je kan de boodschappen niet doen zonder de totalen bij elkaar op te tellen als je ze in je winkelwagentje plaatst.
 • Je kan geen diner doen met je vriendinnen uit angst dat de ober terug zou komen met een gigantisch bord met de tekst "onvoldoende geld".
 • Je krijgt opeens angst, die nooit los van je leven ervoor was geweest, en je voelt je verstikt en vastzitten in een carrière.
 • Je bent bang geworden, bang om een "ja-persoon" te zijn, en wordt in plaats daarvan het enige in het leven wat je nooit wilde zijn: bang.

.

Wat is de FWBA?

De Financial Well-Being Academy werd door Het Financieel Huis in het leven geroepen om mensen beter te informeren en hen actie te laten ondernemen.

 

Het is een opleidingscentrum voor mensen die zonder financiële stress door het leven willen gaan. Maar ook voor mensen die willen bouwen aan hun leven en hun financiële toekomst. 

 

Kunnen voldoen aan de veranderende levensomstandigheden is waar het voornamelijk om gaat binnen het kader van financieel welzijn. Onze oplossingen dragen daar toe bij en zetten mensen aan om het heft in eigen handen te nemen.

 

Online opleidingstrajecten, workshops, speciaal opgeleide Financial Well-Being Coaches, werkboeken,... 

 

Ga naar de website van de Financial Well-Being Academy

Vraag een gratis telefonisch kennismakingsgesprek met een Financial Well-Being Coach

BEKIJK DE OPLEIDINGEN EN TRAJECTEN VAN DE ONLINE ACADEMY

We hebben een aantal opleidingen en trajecten uitgewerkt die bijdragen aan het algeheel welzijn van een persoon en diens gezin. De focus en rode draad in het verhaal is het verhogen van de financiële slagkracht van de deelnemers.

Een leven zonder financiële stress. Kunnen bouwen aan je toekomst en tegenslagen kunnen opvangen, dat wensen we iedereen toe. Hieronder volgen enkele opleidingen die we je warm kunnen aanbevelen.


OPLEIDING IN DE KIJKER: "De weg naar Financial Wellness"

 • Doelgroep: Mensen die willen bouwen aan hun vermogen en zonder financiële stress door het leven willen gaan.
 • Type: Workshop / Trajectcoaching / Online Academy
 • Kostprijs: consulteer de tarieven hier


Klik hier om naar het volledige online aanbod te gaan.

EMPLOYEE FINANCIAL WELL-BEING VOOR DE BEWUSTE WERKGEVER EN HR-PROFESSIONAL

Een gelukkige werknemer is een goede werknemer, meestal, toch? Heb je al eens stilgestaan bij het begrip "Financial Well-Being" en dit in het kader van het welzijnsbeleid dat actief is binnen jouw organisatie? Oplossingen die het financieel welzijn van werknemers verhogen, dragen automatisch en onmiddellijk bij tot de duurzame groei van uw bedrijf.

Werkgevers, zoals onder andere overheids- en financiële dienstverleners en toezichthouders spelen een belangrijke rol bij de ondersteuning van de financiële mogelijkheden van werknemers door te zorgen voor passende financiële begeleiding om hen te helpen. Een combinatie van industrie, vrijwilligerssector en overheidsdiensten bieden momenteel bronnen van
financiële informatie. Het algemene gebruik van financieel advies is echter bij velen laag, mensen vinden dat financieel advies 'niet voor hen is' (HM Treasury, 2016). Velen zijn echter ook onzeker over hoe ze een goed financieel advies kunnen vinden of geraken helemaal ontmoedigd als ze nog maar denken aan financiële planning.

Slecht inzicht en beperkte kennis zorgen ervoor dat mensen soms beslissingen nemen die haaks staan op wat goed voor hen is. Dit zal ook zijn gevolgen hebben op hun productiviteit als ze de problemen meenemen naar het werk. Daar blijft het niet bij, heel het team kan lijden onder de persoonlijke financiële problemen van een persoon.

Hoe kan de Financial Well-Being Academy bijdragen aan de duurzame groei van jouw bedrijf? 

 1. Verbeterde productiviteit en concentratie van de werknemers
 2. Vermindering van afwezigheden en ziektekosten veroorzaakt door stress
 3. Verbeterde veiligheid, sfeer en engagement op de werkplek
 4. Daling van de loonkosten
 5. Verbetering van het aantrekken en behouden van personeel
 6. Draagt bij aan het imago van het bedrijf
 7. Verbetering van de algemene gezondheid van de werknemers

Ben jij een werkgever en wil je werken aan de financiële gezondheid van jouw ploeg?

Neem dan contact op met ons, wij geven je graag toelichting bij de ROI die Financial Well-Being oplossingen met zich meebrengen.

Vraag een kennismakingsgesprek met een Financial Well-Being Academy trainer of account manager

14 dec 2022
Welzijn

Budgetcoaching kan helpen om financiële stress te verminderen door mensen te helpen een beter inzicht te krijgen in hun financiën en door middel van praktische ondersteuning en begeleiding. Hieronder staan enkele manieren waarop budgetcoaching financiële stress kan verminderen:

05 okt 2022
Welzijn

Er zijn verschillende redenen waarom geld voor veel mensen een groot taboe is:

09 aug 2022
Welzijn

Het is begrijpelijk dat het bespreken van jouw financiële situatie met een budgetcoach ongemakkelijk of zelfs beschamend kan aanvoelen.

18 mrt 2022
Welzijn

Als u een echtgenoot of partner hebt met andere financiële doelen of gewoonten, kan dit tot spanningen leiden in uw relatie. Het is belangrijk om openlijk te communiceren over uw financiële doelen en verwachtingen, en om een gezamenlijk plan op te stellen dat rekening houdt met de wensen van beide partners.

15 dec 2021
Welzijn

Het vermijden van impulsaankopen en dwangmatige aankopen kan lastig zijn, maar er zijn enkele strategieën die kunnen helpen om dit gedrag aan te passen en duurzaam vol te houden:

13 jul 2021
Welzijn

Dat klopt zeker! Budgetcoaching kan een waardevolle tool zijn om financieel gezond te worden en te blijven. 

04 sep 2020
Welzijn

We kunnen niet direct getallen naar voor schuiven mbt nieuwe statistieken en inzichten, maar ik denk dat het duidelijk is dat (financiële) ongelijkheid verder zal toenemen door het opsteken van de wereldwijde coronapandemie. Mensen die het reeds moeilijk hebben gaan het nog moeilijker krijgen door de pandemie en zeker in de nasleep daarvan. Zowel economisch als mentaal zullen veel mensen er (nog verder) op achteruit gaan. Wat jammer is en wat ook haar gevolgen heeft voor de kinderen van de getroffen personen. 

11 aug 2020
Welzijn

Het veranderen van gedrag is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Het vergt tijd, toewijding en consistentie. Hieronder volgen enkele tips om je gedrag te veranderen:

22 jul 2020
Welzijn

Eén ding dat we leren uit onze persoonlijke financiën is dat we een spaarbuffer moeten hebben. We moeten altijd iets in onze spaarpot hebben. Kinderen moeten het verhaal van de mier en de sprinkhaan kennen. 

 

Deze fabel gaat over een sprinkhaan die de hele zomer heeft gezongen terwijl de mier werkte om voedsel voor de winter op te slaan. Als de winter begint, is de sprinkhaan algauw aan het verhongeren en smeekt hij de mier om voedsel. De mier berispt echter zijn luiheid en zegt hem dat hij nu de winter maar weg moet dansen.