Financial Well-Being Academy

Home » FWBA

Ervaar je een leven zonder financiële stress en bouw je reeds aan je toekomst en deze van je gezin?

Afscheid nemen van financiële stress, daar gaan we samen voor!

Wil je er meer over weten? Lees dan zeker verder! Financiële stress is het enige ding dat je ervan weerhoudt om een gelukkig en in controle individu te zijn. Zoals bij elke vorm van stress word je constant overweldigd door kleine alledaagse dingen die je normaal zou wegpoetsen, amper aandacht aan zou besteden.

 • Je kan de boodschappen niet doen zonder de totalen bij elkaar op te tellen als je ze in je winkelwagentje plaatst.
 • Je kan geen diner doen met je vriendinnen uit angst dat de ober terug zou komen met een gigantisch bord met de tekst "onvoldoende geld".
 • Je krijgt opeens angst, die nooit los van je leven ervoor was geweest, en je voelt je verstikt en vastzitten in een carrière.
 • Je bent bang geworden, bang om een "ja-persoon" te zijn, en wordt in plaats daarvan het enige in het leven wat je nooit wilde zijn: bang.

Doe hier de test en kom te weten of je een hoge of lage mate van financieel welzijn ervaart.

Wat is de FWBA?

De Financial Well-Being Academy werd door Het Financieel Huis in het leven geroepen om mensen beter te informeren en hen actie te laten ondernemen.

 

Het is een opleidingscentrum voor mensen die zonder financiële stress door het leven willen gaan. Maar ook voor mensen die willen bouwen aan hun leven en hun financiële toekomst. 

 

Kunnen voldoen aan de veranderende levensomstandigheden is waar het voornamelijk om gaat binnen het kader van financieel welzijn. Onze oplossingen dragen daar toe bij en zetten mensen aan om het heft in eigen handen te nemen.

 

Online opleidingstrajecten, workshops, speciaal opgeleide Financial Well-Being Coaches, werkboeken,... 

 

Ga naar de website van de Financial Well-Being Academy

Vraag een gratis telefonisch kennismakingsgesprek met een Financial Well-Being Coach

BEKIJK DE OPLEIDINGEN EN TRAJECTEN VAN DE ONLINE ACADEMY

We hebben een aantal opleidingen en trajecten uitgewerkt die bijdragen aan het algeheel welzijn van een persoon en diens gezin. De focus en rode draad in het verhaal is het verhogen van de financiële slagkracht van de deelnemers.

Een leven zonder financiële stress. Kunnen bouwen aan je toekomst en tegenslagen kunnen opvangen, dat wensen we iedereen toe. Hieronder volgen enkele opleidingen die we je warm kunnen aanbevelen.


OPLEIDING IN DE KIJKER: "De weg naar Financial Wellness"

 • Doelgroep: Mensen die willen bouwen aan hun vermogen en zonder financiële stress door het leven willen gaan.
 • Type: Workshop / Trajectcoaching / Online Academy
 • Kostprijs: consulteer de tarieven hier


Klik hier om naar het volledige online aanbod te gaan.

EMPLOYEE FINANCIAL WELL-BEING VOOR DE BEWUSTE WERKGEVER EN HR-PROFESSIONAL

Een gelukkige werknemer is een goede werknemer, meestal, toch? Heb je al eens stilgestaan bij het begrip "Financial Well-Being" en dit in het kader van het welzijnsbeleid dat actief is binnen jouw organisatie? Oplossingen die het financieel welzijn van werknemers verhogen, dragen automatisch en onmiddellijk bij tot de duurzame groei van uw bedrijf.

Werkgevers, zoals onder andere overheids- en financiële dienstverleners en toezichthouders spelen een belangrijke rol bij de ondersteuning van de financiële mogelijkheden van werknemers door te zorgen voor passende financiële begeleiding om hen te helpen. Een combinatie van industrie, vrijwilligerssector en overheidsdiensten bieden momenteel bronnen van
financiële informatie. Het algemene gebruik van financieel advies is echter bij velen laag, mensen vinden dat financieel advies 'niet voor hen is' (HM Treasury, 2016). Velen zijn echter ook onzeker over hoe ze een goed financieel advies kunnen vinden of geraken helemaal ontmoedigd als ze nog maar denken aan financiële planning.

Slecht inzicht en beperkte kennis zorgen ervoor dat mensen soms beslissingen nemen die haaks staan op wat goed voor hen is. Dit zal ook zijn gevolgen hebben op hun productiviteit als ze de problemen meenemen naar het werk. Daar blijft het niet bij, heel het team kan lijden onder de persoonlijke financiële problemen van een persoon.

Hoe kan de Financial Well-Being Academy bijdragen aan de duurzame groei van jouw bedrijf? 

 1. Verbeterde productiviteit en concentratie van de werknemers
 2. Vermindering van afwezigheden en ziektekosten veroorzaakt door stress
 3. Verbeterde veiligheid, sfeer en engagement op de werkplek
 4. Daling van de loonkosten
 5. Verbetering van het aantrekken en behouden van personeel
 6. Draagt bij aan het imago van het bedrijf
 7. Verbetering van de algemene gezondheid van de werknemers

Ben jij een werkgever en wil je werken aan de financiële gezondheid van jouw ploeg?

Neem dan contact op met ons, wij geven je graag toelichting bij de ROI die Financial Well-Being oplossingen met zich meebrengen.

Vraag een kennismakingsgesprek met een Financial Well-Being Academy trainer of account manager

05 apr 2020
Welzijn

Geld (wit)wassen is niets nieuw. Wat wel nieuw is dat mensen hun geld beginnen te wassen om "proper" en hygiënisch geld te hebben. Papierengeld was je niet zo makkelijk zonder het te beschadigen. In Canada gebruikt men echter biljetten die gemaakt zijn uit plastic.

15 mrt 2020
Welzijn

De water-, gas- en elektriciteitsfactuur van huishoudens met gezinsleden die tijdelijk werkloos worden ten gevolge van de corona-maatregelen worden gedragen door de Vlaamse overheid voor de periode van 1 maand.

Als de corona-crisis langer aanhoudt dan de periode van 1 maand, zal de Vlaamse Regering, rekening houdend met de budgettaire beperkingen, een stelsel van uitstel van betaling uitwerken voor de gezinnen waarvan één of meerdere gezinsleden in het stelsel van technische werkloosheid terechtkomen.

Zolang de strikte corona-maatregelen van kracht zijn, zullen er geen afsluitingen gebeuren van water, gas of elektriciteit.

18 dec 2019
Welzijn

Steeds meer mensen begrijpen hoe aan de keerzijde van stress en burn-out werkgeluk blinkt. Meer en meer bedrijven zijn vandaag bereid om te werken aan werkgeluk. En tegelijk trappen meer en meer bedrijven in de val van enkele “happiness killers” die werkgeluk om zeep helpen. Meestal onbewust. Altijd ongewild. Deze vier happiness killers komt de Chief Happiness van Tryangle, Griet Deca, bijna dagelijks tegen op werkvloeren in gans België.

09 dec 2019
Welzijn

In 2018 steeg het absenteïsmepercentage in België volgens de officiële cijfers van de Vlaamse Overheid tot 7,97%. Op 100 beschikbare werkdagen was een personeelslid dus gemiddeld 7,97 dagen afwezig wegens ziekte. En daar hangt een stevig kostenplaatje aan vast. De verzuimcalculator van Mensura is een confronterende tool die je zonder veel poespas met de voetjes op de grond brengt.

21 okt 2019
Welzijn

Kopen, kopen, kopen… Je kan het niet ontkennen, we leven in een consumptiemaatschappij. En toch genieten we het meeste van dat ene woordje: korting!

22 aug 2019
Welzijn

Collega’s zijn een belangrijke motivator om naar het werk te komen.

27 nov 2018
Welzijn

Wanneer we naar de verschillende facetten van onze samenleving kijken, kunnen we ervan uitgaan dat groei een noodzaak is geworden:

 • De economische groei is wereldwijds een gespreksonderwerp bij meetings, toespraken etc.
 • De nieuwe Chief Executive wordt binnen een bedrijf aangesteld om via groeidoelstellingen de omzet en winst te vergroten.
 • Bedrijven die inspelen op de financiële optimalisatie en het financieel plannen heeft ook allemaal te maken met groei.
11 nov 2018
Welzijn

Heb je soms het gevoel dat je dagelijkse financiële huishouding niet loopt zoals je het zou willen? Zit je met vragen over hoe je een mogelijk pensioentekort kan wegwerken door te investeren?

27 mrt 2018
Welzijn

Bij Het Financieel Huis en met name de Financial Well-Being Academy spenderen we veel aandacht aan welzijn in haar groter geheel en leggen we onze focus op het financieel welzijn van mensen en (hun) bedrijven. We kennen ondertussen waarschijnlijk allemaal wel al de term "Life Coach" en wie het nog niet kende, zal het na de doortocht van Marjolein Faes op het populaire TV-programma Blind Getrouwd er toch al van gehoord hebben. Maar wat is nu het verschil tussen Life Coaching en Well-Being Coaching?