Investeren

Home » Particulieren » Investeren

Investeren is een werkwoord, maar dat moet het niet zijn als je kiest voor een investering in beheerd vastgoed.

Wat als je niet meer moet zoeken naar eerlijk investeringsadvies op mensenmaat in alle vakgebieden die je vermogen determineren? Wat als anderen voor jou op zoek gaan naar interessante opportuniteiten? Een professional die je bijstaat bij alle belangrijke beslissingen en stappen die je neemt om je (vastgoed)investeringsproject tot een goed einde te brengen.

Het Financieel Huis is een kennis- en samenwerkingsverband tussen erkende professionals in verschillende vakdomeinen waarbij iedereen beroep kan doen op de expertise van een collega-adviseur of bemiddelaar. Advies en bemiddeling kan strikt gescheiden worden waardoor je zekerheid hebt inzake objectiviteit. 

Wat als je investeringsadviseur de tijd zou nemen om je dossier echt ter harte te nemen? Kies voor je huidige vaste adviseur en/of iemand waarmee je echt een nieuwe langetermijn relatie wil opbouwen? Een vertrouwenspersoon die je een antwoord kan geven op al je vragen, dat is ons doel. Kan hij je niet helpen binnen zijn eigen expertisegebied, dan zal hij de vraag “dispatchen” naar experten en de voorgestelde oplossingen samen met jou evalueren, implementeren en bijsturen. Zo heb je zekerheid dat je er niet alleen voor staat en de eerlijkheid, de opgebouwde relatie, primordiaal is om succesvol te investeren.

Investeren in aandelen, vastgoed, alternatieve investeringen...dat doe je niet zonder daar goed over na te denken en je te laten informeren door de juiste persoon, aanvullend op de persoon of onderneming die je de investering wil verkopen. Zo kan je valkuilen vermijden. Je weet waarschijnlijk (vanuit ondervinding) dat het heel moeilijk is om een verlies goed te maken.

Kies je voor een investering in vastgoed. Neem dan zeker contact op met de aangesloten vastgoedpartners van Het Financieel Huis. Een bredere kijk op de vastgoedmarkt en de fiscale mogelijkheden die geboden worden in bijvoorbeeld Frankrijk (LMNP) zorgen ervoor dat het  misschien raadzaam is om buiten onze grenzen te investeren. 

INVESTEREN = VASTGOED ?

Mensen moeten hun kapitaal meer voor hun laten werken. Ze moeten de vruchten plukken van hun spaargeld. De lage rentestand dwingt consumenten om alternatieven af te wegen en dan komt vastgoed al snel naar boven als een veilige en stabiele haven. Uw geld staat dan wel vast voor lange periode als je geen verlies wil maken. Dat is de afweging: beschikbaarheid vs rendement

De constructie hoe je vastgoed aankoopt is bijna even belangrijk als het vastgoed dat je koopt. Bij aankoop en verkoop zijn er kosten, maar tussentijds heb je als investeerder ook kosten, gederfde kapitaalinkomsten, en mogelijke wijzigingen in je fiscale behandeling. Je successieplanning is mogelijk de beste investering. Het is dus van groot belang om je te omringen met de juiste adviseurs (waaronder je notaris) en aanbieders van projecten die u aanspreken. Neem uw tijd om uw studie te maken, er is altijd een volgende opportuniteit. 

Simpele logica brengt je al ver op weg en daar kunnen de adviseurs je snel wegwijs in maken. Uiteraard kan je ook investeren in andere activaklassen dan enkel vastgoed, ook daar kunnen onze aangesloten experten je mee helpen. Investeren in je kennis en persoonlijke ontwikkeling kan ook via partners van Het FInancieel Huis en de Financial Well-Being Academy.

Maak nu een afspraak met een BIV-erkend vastgoedexpert, vastgoedcoach of buyers' agent.

Op ZOEK NAAR EEN GEGARANDEERDE & VEILIGE VASTGOEDBELEGGING?

  

  • Kies voor een gegarandeerde opbrengst en beheer.
  • Kies voor een goede projectontwikkelaar of aannemer.
  • Kies projecten die passen bij uw vastgoedinvesteringsprofiel.
  • Kies voor projecten waarop u een meerwaarde kan realiseren.
  • Kies voor fiscale optimalisatie met uw vennootschap indien mogelijk.
  • Kies voor mede-eigendom als u niet alleen kan investeren.

 

Investeren in vastgoed in Duitsland of Frankrijk is eenvoudig door onze samenwerking met onder andere Cerenicimo en Rendimmo. Deze partijen screenen deze markten en selecteren de beste projecten op de markt. Kies je liever voor landen als Frankrijk of mogelijk zelf Kaap Verdië. Aarzel dan niet om contact op te nemen met een van de aangeloten vastgoedmakelaars, vastgoedcoaches of neem direct contact op met een projectontwikkelaar.


Welke investeringsprojecten voldoen aan jouw investeringswensen? Bekijk hier enkele geselecteerde vastgoedprojecten.

20 dec 2022
Particulieren - Investeren

Een koperagent is een gelicentieerde vastgoedmakelaar of een bediende die onder het toezicht werkt van een BIV erkend makelaar, die exclusief namens de koper werkt bij een vastgoedtransactie. De belangrijkste verantwoordelijkheid van een koperagent is om de koper te helpen een eigendom te vinden en te kopen die aan hun specifieke behoeften en budget voldoet.

12 dec 2022
Particulieren - Investeren

Er zijn verschillende belangrijke factoren om rekening mee te houden bij het kiezen van investeringsvastgoed:

16 nov 2022
Particulieren - Investeren

Investeringen in vastgoed staan bekend als een solide manier om op de lange termijn een aantrekkelijk rendement te behalen. Echter, de initiële kosten van vastgoedinvesteringen kunnen vaak hoog zijn en dit kan een drempel vormen voor mensen met een beperkt budget. Gelukkig zijn er manieren waarop u nog steeds in vastgoed kunt investeren, zelfs als u een beperkt budget heeft. 

25 mrt 2022
Particulieren - Investeren

Als vastgoedeigenaar is het belangrijk om de huurinkomsten te maximaliseren.

Hier zijn enkele tips om uw huurinkomsten te verhogen:

10 mrt 2022
Particulieren - Investeren

Als het gaat om vastgoedinvesteringen, kan het lastig zijn om te weten hoe u uw portefeuille het beste kunt optimaliseren. Maar er zijn een aantal strategieën die u kunt overwegen om ervoor te zorgen dat u het meeste uit uw investeringen haalt. Hieronder staan vijf tips om u op weg te helpen.

10 nov 2021
Particulieren - Investeren

Nu je het perfecte pand hebt gevonden, is het tijd om het financiële plaatje rond te krijgen.

16 okt 2021
Particulieren - Investeren

Investeren in vastgoed tijdens een economische crisis kan een uitdaging zijn, maar er zijn nog steeds mogelijkheden om te investeren en rendement te behalen.

18 apr 2020
Particulieren - Investeren

Hefbomen kennen we wel. Denk bijvoorbeeld aan een "koevoet", als je een hefboom gebruikt dan zal je makkelijker je "taak" geregeld krijgen. Maar wat zijn financiële hefbomen?

04 apr 2020
Particulieren - Investeren

Een lijst van de crisissen doorheen de geschiedenis.

*Een erkend vastgoedmakelaar, vastgoedinvesteringsexpert of buyers" agent kan u bijstaan bij de zoektocht naar interessante investeringsmogelijkheden