Investeren

Home » Particulieren » Investeren

Investeren is een werkwoord, maar dat moet het niet zijn als je kiest voor een investering in beheerd vastgoed.

Wat als je niet meer moet zoeken naar eerlijk investeringsadvies op mensenmaat in alle vakgebieden die je vermogen determineren? Wat als anderen voor jou op zoek gaan naar interessante opportuniteiten? Een professional die je bijstaat bij alle belangrijke beslissingen en stappen die je neemt om je (vastgoed)investeringsproject tot een goed einde te brengen.

Het Financieel Huis is een kennis- en samenwerkingsverband tussen erkende professionals in verschillende vakdomeinen waarbij iedereen beroep kan doen op de expertise van een collega-adviseur of bemiddelaar. Advies en bemiddeling kan strikt gescheiden worden waardoor je zekerheid hebt inzake objectiviteit. 

Wat als je investeringsadviseur de tijd zou nemen om je dossier echt ter harte te nemen? Kies voor je huidige vaste adviseur en/of iemand waarmee je echt een nieuwe langetermijn relatie wil opbouwen? Een vertrouwenspersoon die je een antwoord kan geven op al je vragen, dat is ons doel. Kan hij je niet helpen binnen zijn eigen expertisegebied, dan zal hij de vraag “dispatchen” naar experten en de voorgestelde oplossingen samen met jou evalueren, implementeren en bijsturen. Zo heb je zekerheid dat je er niet alleen voor staat en de eerlijkheid, de opgebouwde relatie, primordiaal is om succesvol te investeren.

Investeren in aandelen, vastgoed, alternatieve investeringen...dat doe je niet zonder daar goed over na te denken en je te laten informeren door de juiste persoon, aanvullend op de persoon of onderneming die je de investering wil verkopen. Zo kan je valkuilen vermijden. Je weet waarschijnlijk (vanuit ondervinding) dat het heel moeilijk is om een verlies goed te maken.

Kies je voor een investering in vastgoed. Neem dan zeker contact op met de aangesloten vastgoedpartners van Het Financieel Huis. Een bredere kijk op de vastgoedmarkt en de fiscale mogelijkheden die geboden worden in bijvoorbeeld Frankrijk (LMNP) zorgen ervoor dat het  misschien raadzaam is om buiten onze grenzen te investeren. 

INVESTEREN = VASTGOED ?

Mensen moeten hun kapitaal meer voor hun laten werken. Ze moeten de vruchten plukken van hun spaargeld. De lage rentestand dwingt consumenten om alternatieven af te wegen en dan komt vastgoed al snel naar boven als een veilige en stabiele haven. Uw geld staat dan wel vast voor lange periode als je geen verlies wil maken. Dat is de afweging: beschikbaarheid vs rendement

De constructie hoe je vastgoed aankoopt is bijna even belangrijk als het vastgoed dat je koopt. Bij aankoop en verkoop zijn er kosten, maar tussentijds heb je als investeerder ook kosten, gederfde kapitaalinkomsten, en mogelijke wijzigingen in je fiscale behandeling. Je successieplanning is mogelijk de beste investering. Het is dus van groot belang om je te omringen met de juiste adviseurs (waaronder je notaris) en aanbieders van projecten die u aanspreken. Neem uw tijd om uw studie te maken, er is altijd een volgende opportuniteit. 

Simpele logica brengt je al ver op weg en daar kunnen de adviseurs je snel wegwijs in maken. Uiteraard kan je ook investeren in andere activaklassen dan enkel vastgoed, ook daar kunnen onze aangesloten experten je mee helpen. Investeren in je kennis en persoonlijke ontwikkeling kan ook via partners van Het FInancieel Huis en de Financial Well-Being Academy.

Maak nu een afspraak met een BIV-erkend vastgoedexpert, vastgoedcoach of buyers' agent.

Op ZOEK NAAR EEN GEGARANDEERDE & VEILIGE VASTGOEDBELEGGING?

  

  • Kies voor een gegarandeerde opbrengst en beheer.
  • Kies voor een goede projectontwikkelaar of aannemer.
  • Kies projecten die passen bij uw vastgoedinvesteringsprofiel.
  • Kies voor projecten waarop u een meerwaarde kan realiseren.
  • Kies voor fiscale optimalisatie met uw vennootschap indien mogelijk.
  • Kies voor mede-eigendom als u niet alleen kan investeren.

 

Investeren in vastgoed in Duitsland of Frankrijk is eenvoudig door onze samenwerking met onder andere Cerenicimo en Rendimmo. Deze partijen screenen deze markten en selecteren de beste projecten op de markt. Kies je liever voor landen als Frankrijk of mogelijk zelf Kaap Verdië. Aarzel dan niet om contact op te nemen met een van de aangeloten vastgoedmakelaars, vastgoedcoaches of neem direct contact op met een projectontwikkelaar.


Welke investeringsprojecten voldoen aan jouw investeringswensen? Bekijk hier enkele geselecteerde vastgoedprojecten.

18 apr 2020
Particulieren - Investeren

Hefbomen kennen we wel. Denk bijvoorbeeld aan een "koevoet", als je een hefboom gebruikt dan zal je makkelijker je "taak" geregeld krijgen. Maar wat zijn financiële hefbomen?

04 apr 2020
Particulieren - Investeren

Een lijst van de crisissen doorheen de geschiedenis.

25 feb 2017
Particulieren - Investeren

Heeft u twijfels over een aanbieder van financiële diensten of over een aanbieder van investeringsprojecten? U wil nagaan of een natuurlijk persoon of onderneming financiële diensten of producten mag aanbieden?

18 feb 2017
Particulieren - Investeren

Investeren of beleggen, het kan een taak zijn die u niet op u wil nemen, mede omdat u er misschien totaal geen voeling mee heeft en er al helemaal geen tijd in wil investeren. Want dat is investeren, tijd en geld vrijmaken om een rendement te behalen. De tijd om de beste oplossingen te vinden en ze op te volgen. Het kapitaal om geldstromen op gang te brengen en meerwaarde te kunnen realiseren. Dus hoe beslist u dan wat te kopen en wat te doen? Hulp inroepen?

15 feb 2017
Particulieren - Investeren

Om te beleggen op de beurs moet u niet altijd voor uw computer zitten, een aankoop- en verkooporder zetten met een limiet (of markt) werkt perfect. Maar de meer actieve trader kent toch graag de openingsuren van de verschillende markten. Onderstaande openingstijden zijn voor courante producten zoals aandelen. Afgeleide producten worden kunnen mogelijk ook op nadere momenten verhandeld worden buiten de normale beurstijden. Voor een volledig overzicht van alle openingstijden, neemt u een kijkje op deze pagina.

25 jan 2017
Particulieren - Investeren

De aankoop van vastgoed is een belangrijke beslissing. Veelal een mijlpaal in ons leven. De invloed op uw vermogen is veelal zeer groot en is bijgevolg een van de belangrijkste financiële beslissingen die u neemt in uw leven.

11 jan 2017
Particulieren - Investeren

Uw geld meer laten opbrengen door het creëren van een financiële hefboom op uw eigen investering, klinkt dat als muziek in uw oren?

*Een erkend vastgoedmakelaar, vastgoedinvesteringsexpert of buyers" agent kan u bijstaan bij de zoektocht naar interessante investeringsmogelijkheden