Welzijn

Home » Particulieren » Welzijn

Hoe kan je je welzijn verhogen?

Ontdek de kracht van goede begeleiding voor het bereiken van de levensstijl en welzijnsniveau dat je nastreeft!

Welzijn omvat gezondheid, geluk en succes, maar deze begrippen zijn zeer persoonlijk en voor elk individu anders gedefinieerd. Ondanks de toenemende welvaart blijkt uit bevolkingsonderzoeken dat het algehele welzijn niet is verbeterd volgens zelfbeoordelingen van geluk of mentaal welzijn. Een objectievere definitie is dat algemeen welzijn de staat is waarin een persoon zijn of haar volledige potentieel realiseert, normale stress beheerst, productief werkt en een bijdrage levert aan de gemeenschap. Onze deskundige Well-Being coaches zijn getraind om je te begeleiden bij het overwinnen van obstakels voor verandering en het optimaliseren van welzijn op mentaal, fysiek, emotioneel en spiritueel gebied. Door samen te werken met een coach krijg je de nodige ondersteuning en tools om je optimale welzijn te bereiken en je geluk te verbeteren.


Hoe kan Financial Well-Being Coaching jou helpen?

Een Financial Well-Being Coach voegt een specifieke waarde toe aan je financiële gezondheid en gemoedsrust, wat directe invloed heeft op de andere deelgebieden die je welzijn beïnvloeden. Coaches werken met mensen in alle levensfasen en uit diverse achtergronden. Of je nu successen hebt behaald in bepaalde aspecten van je leven en andere gebieden wilt ontwikkelen, een coach kan je helpen obstakels te identificeren, te overwinnen en belemmerende gewoonten te veranderen. Een Well-Being Coach kan je begeleiden bij het verbeteren van je gezondheid en geluk, en je in contact brengen met experts op gebieden zoals oefening, gezonde voeding, stressmanagement, gewichtsverlies, hartgezondheid en meer.

Alle coaches waarmee we samenwerken hebben uitgebreide training en ervaring, zijn goed geïnformeerd en toegewijd om je te helpen een effectief leven te leiden op alle essentiële gebieden van welzijn. Terwijl de focus van de Financial Well-Being Academy ligt op financieel welzijn, streven we ernaar je te helpen voldoen aan veranderende levensomstandigheden zonder financiële stress of vermogensverlies. Ontdek hoe Well-Being Coaching, en met name Financial Well-Being Coaching, kan bijdragen aan je financiële gezondheid en gemoedsrust, wat directe invloed heeft op andere deelgebieden van je welzijn.

PLAN EEN INSPIRATIEMOMENT OVER je WELZIJN IN MET ONS

We streven allemaal naar geluk, maar wat betekent geluk voor jou? Welke aspecten van je leven brengen meer of minder tevredenheid? Tijdens een welzijnsinspiratiesessie gaan we samen aan de slag om te ontdekken hoe we je kunnen ondersteunen bij het verhogen van je algehele welzijn. Als je niet zeker weet hoe je dit alles moet aanpakken, ben je niet alleen. We staan klaar om je te begeleiden op dit pad naar een gelukkiger en evenwichtiger leven.

 

 • Wil je weten wie je bent en hoe je jouw geluksgevoel kan verhogen?
 • Wil je een overzicht krijgen in je werkgebieden?
 • Wil je van start gaan, maar je hebt geen idee hoe er aan te beginnen?
 • Wil je een bepaald onderwerp met iemand bespreken?
 • Wil je meer organisatie en structuur in je leven?
 • Wil je meer beweging brengen in je leven?
 • Wil je gezonder gaan leven?
 • Wil je geen financiële kopzorgen meer?
 • Wil je anders gaan wonen, investeren of genieten van het leven.

   

In deze sessie en gesprekken nemen we graag de tijd om naar jouw verhaal en wensen te luisteren, zodat we je kunnen bijstaan bij het verwezenlijken van je dromen. Maak een afspraak met een van onze mensen om je welzijn te bespreken en samen (deel)acties te plannen op basis van een financieel levenstijlplan en aan te vatten. We kijken ernaar uit om je op weg te helpen naar een evenwichtiger en vervullend leven. 

Maak een kennismakingsgesprek met een welzijnscoach of financiële welzijnscoach en bouw samen aan jouw (financieel) welzijn.

coaching en begeleiding zorgen voor oplossingen en beterE resultaTEN

Well-Being & Life Coaching

Deze staat klaar om je te begeleiden en te ondersteunen op diverse levensgebieden die gezamenlijk jouw welzijn en geluk bepalen. Met behulp van de levensroos, die verschillende domeinen omvat, zoals Vrienden en Familie, Carrière, Partner - Relatie, Plezier & Ontspanning, Omgeving, Gezondheid, Persoonlijke Groei en tot slot Geld - Vermogen, wordt een holistische aanpak gehanteerd. Met betrekking tot het financiële aspect werken Well-Being Coaches nauw samen met Financial Well-Being Coaches om de individuele doelen van de cliënt te verwezenlijken.

Life Coaching is een uniek beroep dat zich wezenlijk onderscheidt van advies, mentoring, therapie, of counseling. Het coachingproces richt zich op specifieke persoonlijke projecten, zakelijke successen, overgangen in het persoonlijke leven, en de relaties of het beroep van de klant. Dit wordt bereikt door de huidige situatie te onderzoeken, obstakels of uitdagingen te identificeren en samen een doelgerichte actiestrategie te ontwikkelen. Ontdek wat jouw leven uniek maakt en werk samen met een Life Coach om het leven te creëren dat je echt wilt.


Financial Well-Being Coaching / Budgetcoaching

Een coach wiens focust gaat naar je financieel welzijn. Hij of zij werkt met je en je gezin, indien gewenst, aan een optimaal regelt huishouden waarbij financiele beslommeringen en stress tot het verleden gaan behoren. 

Velen denken bij het woord "budgetcoach" aan het OCMW, of een of andere vorm van verplichte schuldbemiddeling. Niets is minder waar en deze misvatting helpen we graag uit de wereld. Iedereen heeft nood aan begeleiding en een budget, arm of rijk. Je kan ook steeds terecht op de website www.budgetcoach.be

Een luisterend oor, iemand die je kan bijstaan op lastige of uitdagende financiële levensmomenten, iemand die je kan motiveren om te werken aan jouw financiële situatie, iemand die je actie laat ondernemen en je jouw eigenhandig gemaakt plan laat omzetten in realiteit.

De coaches van Het Financieel Huis en de Financial Well-Being Academy helpen je graag verder. Neem direct contact op met ons via deze link.

Welzijn en financieel welzijn: Een holistische benadering

Welzijn omvat alle aspecten van ons leven, van gezondheid en persoonlijke groei tot relaties en financiën. Het idee achter welzijn is niet enkel het ontbreken van ziekte, maar eerder het streven naar een vervullend en evenwichtig leven op verschillende gebieden. Het omvat fysieke gezondheid, mentaal welbevinden, emotioneel evenwicht, sociaal welzijn, professionele voldoening, persoonlijke groei, en ja, ook financieel welzijn. Deze gebieden beïnvloeden elkaar en een onbalans in één ervan kan de anderen negatief beïnvloeden.

Financieel welzijn is een cruciaal onderdeel van deze holistische benadering. Het gaat niet enkel om de cijfers op je bankrekening, maar ook om het begrijpen en beheersen van je financiën om een stabiele basis te creëren voor een bevredigend leven. Laten we dieper ingaan op wat welzijn en financieel welzijn precies inhouden en hoe ze samenwerken. Financieel welzijn gaat verder dan simpelweg genoeg geld hebben. Het gaat over het begrijpen van je financiën, het beheren van inkomsten en uitgaven, het opbouwen van een spaarreserve en het plannen voor de toekomst. Financieel welzijn biedt de vrijheid om keuzes te maken, onverwachte uitdagingen aan te gaan en te genieten van het leven zonder overmatige stress over geldzaken.

De holistische benadering van welzijn en financieel welzijn is geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd, achtergrond of inkomensniveau. Of je nu midden in je carrière zit, je pensioen nadert, een gezin sticht of als zelfstandige werkt, deze benadering kan aangepast worden aan jouw specifieke behoeften en doelen.Het integreren van welzijn en financieel welzijn begint met bewustwording en zelfreflectie. Een coach, zoals een Well-Being Coach in samenwerking met een Financial Well-Being Coach, kan je begeleiden bij het identificeren van doelen, het aanpakken van obstakels en het creëren van een plan dat afgestemd is op jouw unieke situatie.


Aandacht hebben voor je welbehagen en en actie ondernemen, is een manier om jewelzijn te verbeteren: 

 • Positieve emotie: bezighouden met hobby's, interesses en activiteiten die lachen, glimlachen, plezier, spel en positieve gevoelens oproepen.
 • Betrokkenheid: persoonlijke sterktes en passies identificeren en activeren door middel van doelgerichte activiteiten in je werk, opleiding en privéleven.
 • Relaties: bouwen aan gezonde relaties en relaties met anderen op basis van gedeelde interesses, waarden en wederzijds respect voor elkaars behoeften.
 • Betekenis: identificeren en verbinden met de factoren die betekenis en doel in je leven bieden, en manieren vinden om deze door middel van actie tot uitdrukking te brengen.
 • Prestatie: haalbare en zinvolle doelen stellen, gekoppeld aan wat persoonlijk belangrijk is en zowel het proces als de resultaten van deze taken vieren.
 • Gezond gedrag: gezondheidsgerichte actie, zoals het ondernemen van fysieke activiteit, het verbeteren van de slaapkwaliteit, het focussen op voeding en het cultiveren van positieve stressmanagementtechnieken en een optimistisch wereldbeeld.

Voor de meesten is het cultiveren van onze capaciteit voor optimaal welzijn een reis. Het hebben van een groeimindset met een voortdurende verbinding met intrinsieke waarden en actie ondernemen, kan bijdragen tot een beter welzijn. De reis kan soms moeilijk zijn. Maar als je een langdurig lager welzijn ervaart, of last hebt van trauma, depressie, angst of gemoedstoestanden, zoek dan professionele hulp. Eén van onze partners in psychotherapie kan je hier vinden.

Financial Well-Being focust vanuit een 360 graden benadering op jouw welzijn. Dit gebeurt uiteraard steeds met de focus op het verbeteren van jouw financieel welzijn en het klaarstomen van jezelf en je gezin op de veranderende levensomstandigheden die het leven met zich meebrengt.

Ga naar de Financial Well-Being Academy website.

WORK LIFE BALANCE VERKRIJGEN DOOR Loopbaanbegeleiding, DE IDEALE MANIER OM TE WERKEN AAN JE WELZIJN.

 • Personal Branding

 

Je talenten ontdekken, versterken én zichtbaar maken zodat jij gevraagd wordt voor datgene wat je het liefste wil. En hierdoor energie krijgen van je werk én je droombaan realiseren? Ja, dat kan! Door toepassing van de principes van Personal Branding. We leven in sterk veranderende tijden, waarbij de enige zekerheid ‘je talenten’ zijn. Het is dus ontzettend belangrijk om deze te kennen, te kunnen benoemen en weten hoe je jezelf op een authentieke manier zichtbaar kan maken. 


 • Burn-Out Coaching

 

Helaas is het woord ‘burn-out’ niet meer weg te denken uit onze huidige maatschappij. Je bent veel te lang doorgegaan in een functie en/of een bedrijf wat niet (meer) bij je past… met negatieve gevolgen voor je gezondheid en privéleven! Maar er is leven na burn-out! Je oude zelf wordt opgebrand en uit de as herrijst je nieuwe zelf… Je gaat op zoek naar wie jij écht bent en wil zijn, en welk werk en welke omgeving hierbij aansluit.

 • Bore-Out Coaching

 

Het woord bore-out is nog minder bekend. Bij burn-out zit je veel te lang in je effortzone, bij bore-out zit je veel te lang in je comfortzone. Je spreekt je potentieel niet aan. Je hebt veel meer in huis dan wat eruit komt en bent moe van onderprikkeling. Ook hier is er hoop! Samen met een coach ga je op zoek naar welke ingrediënten jij nodig hebt om duurzaam energie te krijgen van je werk!

 

 • Outplacement begeleiding


Ontslag geven of krijgen, het is en blijft een periode van onzekerheid en angst voor wat er komen gaat, en begeleiding is aangewezen. In bepaalde gevallen is outplacement verplicht. Je wordt dan ondersteund in je zoektocht naar een nieuwe professionele uitdaging, rekening houdend met wie jij bent en wat jij wil… Een nieuw begin, nieuwe mogelijkheden... misschien was het wel tijd om ‘de gouden kooi’ te verlaten en lonkt een carrièreswitch of een nieuwe vorm als ondernemer?


Maak een gratis telefonisch kennismakingsgesprek met een door de VDAB-erkend loopbaanbegeleider

ENKELE TIPS OM JE WELZIJN DIRECT TE VERHOGEN

Hier zijn 10 dingen die u elke dag kunt doen om uw gezondheid en welzijn te verbeteren:

 • Tijd besteden in stilte: meditatie / gebed.
 • Wees dankbaar voor wat je hebt. Houd een dagboek bij van je gedachten. 
 • Eet gezond en drink voldoende water.
 • Krijg 30 tot 60 minuten lichaamsbeweging.
 • Ga vroeg naar bed en probeer op natuurlijke wijze wakker te worden.
 • Probeer in het moment te leven. Blijf niet te veel stilstaan ​​bij het verleden.
 • Concentreer je op je ademhaling.
 • Vermijd gesprekken in gedachten. Schakel afleiding uit.
 • Lees, luister of kijk iets grappig. 
 • Breng tijd door met iemand die belangrijk voor je is, je partner, kinderen,..
 • Lees iets interessants / educatiefs, bij voorkeur een boek dat je dingen laat zien vanuit een nieuw perspectief of je doet nadenken over je doel in het leven.

Een vertrouwenspersoon die samen met jouw werkt aan de verhoging van je totaalwelzijn en totaalvermogen, kan je makkelijk vinden via het online platform

Welke adviseurs / experten kan je terugvinden op het online platform van Het Financieel Huis?

We hebben de personen of bedrijven ingedeeld in volgens verschillende categorieen. Aan de basis van de indeling ligt de organisatie of organisaties die controle uitoefenen op de verschillende beroepen.

 

FSMA: FINANCIEEL EN VERMOGENSADVIES - PRODUCTEN EN DIENSTEN

BIV: VASTGOEDADVIES - EN BEMIDDELING

IAB / BIBF / IBR: BOEKHOUDING - FISCALITEIT / FINANCIEEL- REVISORIAAT

BALIE / ORDE: JURIDISCH - WETTELIJK - NOTARIEEL

VDAB: WERK & LOOPBAAN 

COACHING: ALLE VORMEN VAN COACHING DIE BIJDRAGEN AAN JE TOTAALVERMOGEN

ANDERE: BEROEPEN EN BEDRIJVEN DIE BIJDRAGEN AAN UW WELZIJN

 

Je moet voortaan niet meer via Google op zoek naar de voor jouw de beste adviseur in je regio.

Kies voor de beste personen en bedrijven, niet diegene die het meeste marketingbudget hebben om bovenaan te komen in de zoekmachines. Bovendien scheiden we het kaf van het koren. Veel bedrijven of personen hebben niet het allerbeste met je voor, wat hun wervende boodschap ook moge zijn.

We kunnen ook geen garantie geven, maar de interne en sociale controle op de partners is hoog. Tevens kiezen we steeds voor partijen die erkend zijn door hun beroepsorganisatie of de overheid boven niet erkende partijen.

 

Ben je op zoek naar een product of dienst?

Neem eenvoudig contact op via onze zoekmodule en neem contact op met een van de partners, zij zullen voor u het nodige doen.

Kies je adviseur of expert hier
14 dec 2022
Welzijn

Budgetcoaching kan helpen om financiële stress te verminderen door mensen te helpen een beter inzicht te krijgen in hun financiën en door middel van praktische ondersteuning en begeleiding. Hieronder staan enkele manieren waarop budgetcoaching financiële stress kan verminderen:

05 okt 2022
Welzijn

Er zijn verschillende redenen waarom geld voor veel mensen een groot taboe is:

09 aug 2022
Welzijn

Het is begrijpelijk dat het bespreken van jouw financiële situatie met een budgetcoach ongemakkelijk of zelfs beschamend kan aanvoelen.

18 mrt 2022
Welzijn

Als u een echtgenoot of partner hebt met andere financiële doelen of gewoonten, kan dit tot spanningen leiden in uw relatie. Het is belangrijk om openlijk te communiceren over uw financiële doelen en verwachtingen, en om een gezamenlijk plan op te stellen dat rekening houdt met de wensen van beide partners.

15 dec 2021
Welzijn

Het vermijden van impulsaankopen en dwangmatige aankopen kan lastig zijn, maar er zijn enkele strategieën die kunnen helpen om dit gedrag aan te passen en duurzaam vol te houden:

13 jul 2021
Welzijn

Dat klopt zeker! Budgetcoaching kan een waardevolle tool zijn om financieel gezond te worden en te blijven. 

04 sep 2020
Welzijn

We kunnen niet direct getallen naar voor schuiven mbt nieuwe statistieken en inzichten, maar ik denk dat het duidelijk is dat (financiële) ongelijkheid verder zal toenemen door het opsteken van de wereldwijde coronapandemie. Mensen die het reeds moeilijk hebben gaan het nog moeilijker krijgen door de pandemie en zeker in de nasleep daarvan. Zowel economisch als mentaal zullen veel mensen er (nog verder) op achteruit gaan. Wat jammer is en wat ook haar gevolgen heeft voor de kinderen van de getroffen personen. 

11 aug 2020
Welzijn

Het veranderen van gedrag is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Het vergt tijd, toewijding en consistentie. Hieronder volgen enkele tips om je gedrag te veranderen:

22 jul 2020
Welzijn

Eén ding dat we leren uit onze persoonlijke financiën is dat we een spaarbuffer moeten hebben. We moeten altijd iets in onze spaarpot hebben. Kinderen moeten het verhaal van de mier en de sprinkhaan kennen. 

 

Deze fabel gaat over een sprinkhaan die de hele zomer heeft gezongen terwijl de mier werkte om voedsel voor de winter op te slaan. Als de winter begint, is de sprinkhaan algauw aan het verhongeren en smeekt hij de mier om voedsel. De mier berispt echter zijn luiheid en zegt hem dat hij nu de winter maar weg moet dansen.