Welzijn

Home » Particulieren » Welzijn

Hoe kan je je welzijn verhogen?

Een Life Coach of een Well-Being Coach kan je helpen de levensstijl en welzijnniveau te bereiken die je wil!

Welzijn kan worden gedefinieerd als gezondheid, geluk en succes. Deze termen zijn echter zeer subjectief in hun betekenis en hebben voor elke persoon een andere waarheid en invulling. Een meer objectieve definitie is dat algemeen welzijn een toestand is waarin elk individu zijn of haar eigen potentieel realiseert, de normale stress van het leven aankan, productief en vruchtbaar kan werken en in staat is een bijdrage te leveren aan zijn of zijn gemeenschap.

Onze aangesloten coaches zijn getraind om cliënten te ondersteunen die obstakels voor verandering en optimaal welzijn willen overwinnen in alle elementen van gezondheid: mentaal, fysiek, emotioneel en spiritueel. Als je met een coach werkt, biedt hij of zij je de ondersteuning en hulpmiddelen die je nodig hebt om uw optimale welzijn te bereiken en je geluk te verbeteren.

We worden steeds vermogender, dat is toch wat de statistieken aangeven. Desondanks, toont bewijs uit bevolkingsonderzoeken, waarin mensen werden gevraagd om hun eigen geluk of mentaal welzijn te beoordelen, aan dat het algehele welzijn niet is verbeterd.


Hoe kan Well-Being Coaching jou helpen?

Coaches werken met mensen uit alle lagen van de bevolking en in alle stadia van hun leven. Je hebt misschien het gevoel dat je een punt hebt bereikt waarop je je goed voelt in sommige delen van je leven, maar het gevoel hebt dat je je volledige potentieel in andere nog niet hebt bereikt. Een coach kan met jou samenwerken om obstakels te identificeren en te overwinnen en om gewoonten te veranderen die je mogelijk beperken. Hij of zij zal je niet vertellen wat je moet doen, maar zal je vragen waar je heen wilt met je welzijn en één-op-één met je samenwerken om er te komen.


Een Well-Being Coach kan je ook helpen om je gezondheid en geluk op veel gebieden te verbeteren, door je in contact te brengen met specialisten rond:

 • Oefening en beweging
 • Gezond eten en voeding
 • Stress management
 • Gewichtsverlies
 • Gewichtsbeheer
 • Heart Health Management
 • Stoppen met roken
 • En nog veel meer


Alle coaches waarmee we samenwerken, volgden de nodige opleidingen en vormingen en hebben zeer ruime ervaring opgedaan en kunnen dit ook bewijzen. Onze wellnesscoaches zijn ervaren, getraind, goed geïnformeerd en toegewijd om je te helpen effectief te leven in alle essentiële elementen die voor jou welzijn definiËren, zodat je het meeste uit je leven kan halen.

De focus van de Financial Well-Being Academy ligt uiteraard op het financiële luik, zijnde financieel welzijn. Financial Well-Being helpt je immers te voldoen aan de veranderende levensomstandigheden zonder dat dit gepaard moet gaan met financiële stress of daling van je vermogen.

PLAN EEN INSPIRATIEMOMENT OVER je WELZIJN IN MET ONS

We willen allemaal gelukkig zijn, maar wat brengt geluk? In welke deelgebieden ervaar je meer of minder tevredenheid? In een inspiratiemoment over je welzijn gaan we samen aan de slag en gaan we aftoetsen hoe we jouw kunnen helpen bij het verhogen van je algeheel welzijn. Weet je niet goed hoe je dit allemala moet aanpakken?

 

 • Wil je weten wie je bent en hoe je jouw geluksgevoelg kan verhogen?
 • Wil je een overzicht krijgen in je werkgebieden?
 • Wil je van start gaan, maar je hebt geen idee hoe er aan te beginnen?
 • Wil je een bepaald onderwerp met iemand bespreken?
 • Wil je meer organisatie en structuur in je leven?
 • Wil je meer beweging brengen in je leven?
 • Wil je gezonder gaan leven?

   

In deze gesprekken luisteren we graag naar je verhaal en wensen om je op weg te helpen bij de realisatie van je dromen. Maak een afspraak met een Well-Being Coach of een psychotherapeut (erkend) om je welzijnsgevoel te bespreken en (deel)acties in te plannen en aan te vatten.

 

Maak een gratis telefonisch kennismakingsgesprek met een welzijnscoach en boek je inspiratiemoment

coaching, een oplossing?

 • Well-Being Coach 

 

Een Well-Being Coach zal je bijstaan en je begeleiden in verschillende domeinen in je leven die samen je welzijn of geluk bepalen. In de levensroos die we hanteren, definiëren we een aantal gebieden: Vrienden en familie, carrière, partner – relatie, plezier & ontspanning, omgeving, gezondheid, persoonlijke groei en tot slot, geld - vermogen. Op dit laatste deeldomein werken Well-Being Coaches samen met FInancial Well-Being Coaches om de doelstellingen van de klant te behalen.


 • Life Coach

 

Life Coaching is een beroep dat fundamenteel verschilt van advies, mentoring, advies, therapie of counseling. Het coachingproces behandelt specifieke persoonlijke projecten, zakelijke successen, overgangen in het persoonlijke leven, de relaties of het beroep van de klant door te onderzoeken wat er nu aan de hand is, te ontdekken wat jouw obstakels of uitdagingen zijn en een manier te kiezen om actie te ondernemen. Je leven is zoals jij het wilt.

 

 • Financial Well-Being Coach

 

Een coach wiens focust gaat naar je financieel welzijn. Hij of zij werkt met je en je gezin, indien gewenst, aan een optimaal regelt huishouden waarbij financiele beslommeringen en stress tot het verleden gaan behoren. 

Velen denken bij het woord "budgetcoach" aan het OCMW, of een of andere vorm van verplichte schuldbemiddeling. Niets is minder waar en deze misvatting helpen we graag uit de wereld. Iedereen heeft nood aan begeleiding en een budget, arm of rijk.

Een luisterend oor, iemand die je kan bijstaan op lastige of uitdagende financiële levensmomenten, iemand die je kan motiveren om te werken aan jouw financiële situatie, iemand die je actie laat ondernemen en je jouw eigenhandig gemaakt plan laat omzetten in realiteit.

 

De coaches van Het Financieel Huis en de Financial Well-Being Academy helpen je graag verder. Neem direct contact op met de FWBA via deze link.


WERK OOK ONLINE AAN JE WELZIJN, SAMEN MET DE FINANCIAL WELL-BEING ACADEMY!

Psychologen die motivatie- en gedragsverandering bestuderen vinden dat om blijvende verandering te bereiken, mensen eerst een intentie, gedachte of doel naar deze richtingsverandering moeten brengen en deze intentie vervolgens activeren door acties of gedragingen.

Aandacht voor en actie ondernemen, kan een manier zijn om het welzijn te verbeteren: 

 • Positieve emotie: bezighouden met hobby's, interesses en activiteiten die lachen, glimlachen, plezier, spel en positieve gevoelens oproepen.
 • Betrokkenheid: persoonlijke sterktes en passies identificeren en activeren door middel van doelgerichte activiteiten in je werk, opleiding en privéleven.
 • Relaties: bouwen aan gezonde relaties en relaties met anderen op basis van gedeelde interesses, waarden en wederzijds respect voor elkaars behoeften.
 • Betekenis: identificeren en verbinden met de factoren die betekenis en doel in je leven bieden, en manieren vinden om deze door middel van actie tot uitdrukking te brengen.
 • Prestatie: haalbare en zinvolle doelen stellen, gekoppeld aan wat persoonlijk belangrijk is en zowel het proces als de resultaten van deze taken vieren.
 • Gezond gedrag: gezondheidsgerichte actie, zoals het ondernemen van fysieke activiteit, het verbeteren van de slaapkwaliteit, het focussen op voeding en het cultiveren van positieve stressmanagementtechnieken en een optimistisch wereldbeeld.

Voor de meesten is het cultiveren van onze capaciteit voor optimaal welzijn een reis. Het hebben van een groeimindset met een voortdurende verbinding met intrinsieke waarden en actie ondernemen, kan bijdragen tot een beter welzijn. De reis kan soms moeilijk zijn. Maar als je een langdurig lager welzijn ervaart, of last hebt van trauma, depressie, angst of gemoedstoestanden, zoek dan professionele hulp. Eén van onze partners in psychotherapie kan je hier vinden.

Financial Well-Being focust vanuit een 360 graden benadering op jouw welzijn. Dit gebeurt uiteraard steeds met de focus op het verbeteren van jouw financieel welzijn en het klaarstomen van jezelf en je gezin op de veranderende levensomstandigheden die het leven met zich meebrengt.

Ga naar de Financial Well-Being Academy website.

WORK LIFE BALANCE VERKRIJGEN DOOR Loopbaanbegeleiding, DE IDEALE MANIER OM TE WERKEN AAN JE WELZIJN.

 • Personal Branding

 

Je talenten ontdekken, versterken én zichtbaar maken zodat jij gevraagd wordt voor datgene wat je het liefste wil. En hierdoor energie krijgen van je werk én je droombaan realiseren? Ja, dat kan! Door toepassing van de principes van Personal Branding. We leven in sterk veranderende tijden, waarbij de enige zekerheid ‘je talenten’ zijn. Het is dus ontzettend belangrijk om deze te kennen, te kunnen benoemen en weten hoe je jezelf op een authentieke manier zichtbaar kan maken. 


 • Burn-Out Coaching

 

Helaas is het woord ‘burn-out’ niet meer weg te denken uit onze huidige maatschappij. Je bent veel te lang doorgegaan in een functie en/of een bedrijf wat niet (meer) bij je past… met negatieve gevolgen voor je gezondheid en privéleven! Maar er is leven na burn-out! Je oude zelf wordt opgebrand en uit de as herrijst je nieuwe zelf… Je gaat op zoek naar wie jij écht bent en wil zijn, en welk werk en welke omgeving hierbij aansluit.

 • Bore-Out Coaching

 

Het woord bore-out is nog minder bekend. Bij burn-out zit je veel te lang in je effortzone, bij bore-out zit je veel te lang in je comfortzone. Je spreekt je potentieel niet aan. Je hebt veel meer in huis dan wat eruit komt en bent moe van onderprikkeling. Ook hier is er hoop! Samen met een coach ga je op zoek naar welke ingrediënten jij nodig hebt om duurzaam energie te krijgen van je werk!

 

 • Outplacement begeleiding


Ontslag geven of krijgen, het is en blijft een periode van onzekerheid en angst voor wat er komen gaat, en begeleiding is aangewezen. In bepaalde gevallen is outplacement verplicht. Je wordt dan ondersteund in je zoektocht naar een nieuwe professionele uitdaging, rekening houdend met wie jij bent en wat jij wil… Een nieuw begin, nieuwe mogelijkheden... misschien was het wel tijd om ‘de gouden kooi’ te verlaten en lonkt een carrièreswitch of een nieuwe vorm als ondernemer?


Maak een gratis telefonisch kennismakingsgesprek met een door de VDAB-erkend loopbaanbegeleider

ENKELE TIPS OM JE WELZIJN DIRECT TE VERHOGEN

Hier zijn 10 dingen die u elke dag kunt doen om uw gezondheid en welzijn te verbeteren:

 • Tijd besteden in stilte: meditatie / gebed.
 • Wees dankbaar voor wat je hebt. Houd een dagboek bij van je gedachten. 
 • Eet gezond en drink voldoende water.
 • Krijg 30 tot 60 minuten lichaamsbeweging.
 • Ga vroeg naar bed en probeer op natuurlijke wijze wakker te worden.
 • Probeer in het moment te leven. Blijf niet te veel stilstaan ​​bij het verleden.
 • Concentreer je op je ademhaling.
 • Vermijd gesprekken in gedachten. Schakel afleiding uit.
 • Lees, luister of kijk iets grappig. 
 • Breng tijd door met iemand die belangrijk voor je is, je partner, kinderen,..
 • Lees iets interessants / educatiefs, bij voorkeur een boek dat je dingen laat zien vanuit een nieuw perspectief of je doet nadenken over je doel in het leven.

Een vertrouwenspersoon die samen met jouw werkt aan de verhoging van je totaalwelzijn en totaalvermogen, kan je makkelijk vinden via het online platform

Welke adviseurs / experten kan je terugvinden op het online platform van Het Financieel Huis?

We hebben de personen of bedrijven ingedeeld in volgens verschillende categorieen. Aan de basis van de indeling ligt de organisatie of organisaties die controle uitoefenen op de verschillende beroepen.

 

FSMA: FINANCIEEL EN VERMOGENSADVIES - PRODUCTEN EN DIENSTEN

BIV: VASTGOEDADVIES - EN BEMIDDELING

IAB / BIBF / IBR: BOEKHOUDING - FISCALITEIT / FINANCIEEL- REVISORIAAT

BALIE / ORDE: JURIDISCH - WETTELIJK - NOTARIEEL

VDAB: WERK & LOOPBAAN 

COACHING: ALLE VORMEN VAN COACHING DIE BIJDRAGEN AAN JE TOTAALVERMOGEN

ANDERE: BEROEPEN EN BEDRIJVEN DIE BIJDRAGEN AAN UW WELZIJN

 

Je moet voortaan niet meer via Google op zoek naar de voor jouw de beste adviseur in je regio.

Kies voor de beste personen en bedrijven, niet diegene die het meeste marketingbudget hebben om bovenaan te komen in de zoekmachines. Bovendien scheiden we het kaf van het koren. Veel bedrijven of personen hebben niet het allerbeste met je voor, wat hun wervende boodschap ook moge zijn.

We kunnen ook geen garantie geven, maar de interne en sociale controle op de partners is hoog. Tevens kiezen we steeds voor partijen die erkend zijn door hun beroepsorganisatie of de overheid boven niet erkende partijen.

 

Ben je op zoek naar een product of dienst?

Neem eenvoudig contact op via onze zoekmodule en neem contact op met een van de partners, zij zullen voor u het nodige doen.

Kies je adviseur of expert hier
22 aug 2019
Welzijn

Collega’s zijn een belangrijke motivator om naar het werk te komen.

27 nov 2018
Welzijn

Wanneer we naar de verschillende facetten van onze samenleving kijken, kunnen we ervan uitgaan dat groei een noodzaak is geworden:

 • De economische groei is wereldwijds een gespreksonderwerp bij meetings, toespraken etc.
 • De nieuwe Chief Executive wordt binnen een bedrijf aangesteld om via groeidoelstellingen de omzet en winst te vergroten.
 • Bedrijven die inspelen op de financiële optimalisatie en het financieel plannen heeft ook allemaal te maken met groei.
11 nov 2018
Welzijn

Heb je soms het gevoel dat je dagelijkse financiële huishouding niet loopt zoals je het zou willen? Zit je met vragen over hoe je een mogelijk pensioentekort kan wegwerken door te investeren?

27 mrt 2018
Welzijn

Bij Het Financieel Huis en met name de Financial Well-Being Academy spenderen we veel aandacht aan welzijn in haar groter geheel en leggen we onze focus op het financieel welzijn van mensen en (hun) bedrijven. We kennen ondertussen waarschijnlijk allemaal wel al de term "Life Coach" en wie het nog niet kende, zal het na de doortocht van Marjolein Faes op het populaire TV-programma Blind Getrouwd er toch al van gehoord hebben. Maar wat is nu het verschil tussen Life Coaching en Well-Being Coaching?