Over ons

Home » Over ons

Professionele dienstverlening in functie van jouw financieel huishouden of deze van jouw klanten.

Lokale dienstverlening met de kennis van experten. Dit is onze manier en aanpak om mensen te laten genieten van een ongekende dienstverlening, zonder dat iemand gebonden is aan bepaalde targets of verplichtingen tegenover bepaalde maatschappijen of instellingen.

Het Financieel Huis is zelf geen aanbieder, noch bemiddelaar van financiële producten.  Als je een een product wil aanvragen, zoals bijvoorbeeld een krediet of een verzekering, dan is dit uiteraard mogelijk via dit platform. Wij werken hiervoor samen met experten, makelaars , tussenpersonen en maatschappijen die gecontroleerd worden door bijvoorbeeld het FSMA en/of andere organisaties teneinde jouw wensen en dromen om te zetten in praktijk binnen een erkend juridisch- en afgebakend kader. Zo ben je zeker van correcte dienstverlening en productbemiddeling. Kantoren en aangesloten experten die het label van Het Financieel Huis dragen zijn juridisch en financieel onafhankelijk van elkaar. We zorgen voor lokale verankering en werkgelegenheid in de meest boeiende sector.

Mensen begeleiden naar een beter leven, vol financiële gemoedsrust en ondernemerschap, het zit in ons Netwerk-DNA en iedereen is welkom om te delen in onze passie

Het Financieel Huis BVBA is geen financieel tussenpersoon.

Wat weinigen weten, omdat we liever onze partners in de schijnwerper zetten en ons online platform gebouwd hebben voor jou, de klant, is dat wij ook een denktank zijn. Een inspiratiebureau voor de betere werkgever, maar ook een full service marketingbureau (digital & print) en communicatiedenktank voor bedrijven, (financiële) maatschappijen, organisaties, federaties, vakbonden,.. Steeds een positieve boodschap, waarbij vermogen centraal staat.

GESELECTEERDE PARTNERS

Onze aangesloten partner hun expertise of specialiteit, producten of diensten vallen onder het toezicht van volgende organisaties:

 • HFH - FWBA: Financial Well-Being & Budget Coaches
 • FSMA – A: Verzekeringsmakelaar en niet-verbonden subagenten
 • FSMA - cA: Verbonden verzekeringsagenten
 • FSMA – B: Onafhankelijk Bank- en Beleggingsmakelaars (fee-based)
 • FSMA - cB: Bankagenten
 • FSMA – C / H: Kredietmakelaars
 • FSMA – Financial Planner: Financieel vermogensplanners
 • BIV: Vastgoedmakelaars – Adviseurs – Buyers’ agent
 • IABBIBF:  Accountants - Fiscalisten – Ondernemersbegeleiders
 • VDAB: Loopbaanbegeleiding – Startersbegeleiding - Ondernemersbegeleiding
 • Orde van Vlaamse Balies: Advocaten – Juristen
 • Fednot & De Nationale Kamer: Notarissen
 • Geen – Coaching / Consulting - Starters- en ondernemerscoaches
 • Anderen die bijdragen aan jouw vermogen of dat van je bedrijf.

 

De werk- en vakgebieden B2C:

Juridisch, fiscaal, financieel, vastgoed, investeren, werk en loopbaan, coaching en consulting, startersbegeleiding,...

De werk- en vakgebieden B2B:

Idem B2C + ondernemersbegeleiding, communicatie, marketing, IT.

 

Afspraak maken
In ons samenwerkingsmodel staan het verhaal en de doelstellingen van de klant centraal en dat is geen marketingverhaal maar realiteit.

Goed advies, niet-commercieel advies, een eerlijke benadering van jouw dossier met het oog op een lange termijn samenwerking en bovenal een totaalaanpak met onafhankelijke experten in hun vakgebied, en zo kan ik nog even doorgaan. Zo zou het moeten zijn.


Een persoon, noch bedrijf, kan onmogelijk overal de beste in zijn en dat hebben wij goed begrepen. Net zoals een goed beheerd bedrijf nadenkt over iedere belangrijke beslissing en hiervoor een projectteam opzet om de doelen te realiseren, kan de gebruiker via dit kennis- en samenwerkingsnetwerk zijn of haar eigen projectteam samenstellen om samen diens projecten of die van zijn of haar klant te realiseren (B2B), zonder dat dit doorgerekend moet worden aan de klant als het gaat over productbemiddeling. Wij hebben leren automatiseren, delen en verdelen waardoor we de kwaliteit van het verleende advies en/of coaching kunnen vermenigvuldigen voor onze klanten.


Onze partners (die producten bemiddelen) krijgen ook overal de beste voorwaarden, gegeven de aangeboden service voor en na verkoop. Het product is slechts het middel om de klant zijn doelstellingen te laten behalen. Het advies en de neutraliteit van het gegeven advies en opvolging is primordiaal en dat is wat ons netwerk onder andere kan bieden.


De gebruiker van het kennisnetwerk krijgt steeds de keuze waarbij hij kiest voor een advies- en of productbemiddelingstraject (the concept of action) bij een van de partners. Alle financiële diensten, diensten waarvoor een FSMA erkenning nodig is, worden aangeboden door de partners en kunnen modulair afgenomen worden zonder enige andere verplichting. Je kiest wat noodzakelijk is om je doelen te realiseren en weet steeds met wie je samenwerkt en in welke hoedanigheid deze met jou spreekt.

Voor starters- en ondernemers hebben we bijzonder veel aandacht en respect. Daarom bieden wij hen graag de mogelijkheid om een vliegende start te kennen, door het volgen van een op maat gemaakt ondernemerscoachingtraject, dat garant staat voor een blauwdruk voor succes.


De nieuwe wetgeving inzake het (online) aanbieden van (financiële) producten en diensten zorgt dat wij ons organiseren naar deze wetgeving, richtlijnen en aanbevelingen teneinde aan de consument, de klant van onze partners, een full service netwerk te kunnen aanbieden. Online spelers weten waarom ze hun klanten doorsturen naar het netwerk van Het Financieel Huis. Een adviseur die de klant mag te woord staan en een organisatie die de klant kan doorverwijzen naar een onafhankelijk netwerk, met focus op de belangen van de klant. 

We evolueren gelukkig naar een transparantere (online financiële) omgeving. Beter en echt onafhankelijk advies is noodzakelijk om een verschil te blijven maken en wij willen hierin als nieuw kennis- en samenwerkingsplatfrom een voortrekker zijn en trekken dit onverwijld door naar al onze aangesloten medewerkers en stuk voor stuk geselecteerde partners en coaches.

Een goede financiële gezondheid (Financial Well-Being / Financial Wellness) start bij een leven zonder financiële stress en daar zorgen de Financial Well-Being Coaches van Het Financieel Huis en de Financial Well-Being Academy voor. Het opleidingscentrum voor mensen, werknemers, die zonder financiële stress willen leven.

Voor onze professionele partners (b2b) zijn wij en hebben we een inspiratiebureau, een denktank, een communicatie- en marketingbureau (print & digital) die met inspiratie vanuit de markt bijdragen aan de opdracht. Aanvullend ontwikkelen wij eigen concepten die bijdragen aan iedereen zijn vermogen, maar ook in opdracht van onze opdrachtgevers.

Stijn Derynck
Oprichter