Over ons

Home » Over ons

Professionele dienstverlening in functie van jouw financieel huishouden, je vermogen en mogelijk ook je zaak of onderneming. Bovendien zijn we er ook voor werkgevers die willen werken aan het financieel welzijn van hun werknemers.

Ontdek onze integrale dienstverlening, waarbij we putten uit de kennis van experts en deze op een zeer toegankelijke manier aanbieden. Dankzij onze online videocommunicatie kunnen we onze diensten zelfs tot in iedere huiskamer brengen. Onze aanpak is gericht op het bieden van een multidisciplinaire dienstverlening, zonder dat cliënten gebonden zijn aan specifieke targets of verplichtingen ten opzichte van bepaalde maatschappijen of instellingen. We werken op basis van een vergoeding per uur of per opdracht, waarbij eventuele commissies die tussenpersonen in financiële producten ontvangen van de betrokken maatschappijen altijd duidelijk worden gecommuniceerd naar onze klanten toe, zoals wettelijk vereist.

Bij ons draait alles om het begeleiden van mensen naar een beter leven, waarin financiële gemoedsrust en ondernemerschap centraal staan. Dit zit in ons netwerk-DNA, en we verwelkomen iedereen om te delen in onze passie. Specifiek voor startende ondernemers bieden we een bijzondere meerwaarde als incubator. We nemen je mee op een reis vanaf het idee, via de ontwikkeling van een Minimum Viable Product (MVP), tot aan de lancering van je product of dienst. Met behulp van onze vaste partners ontzorgen we je volledig bij alle formaliteiten en helpen we je de beste oplossingen te kiezen om succes te behalen. Daarnaast fungeren we als inspiratie- en consultancybureau voor zelfstandigen, bedrijven, financiële instellingen, organisaties, federaties, vakbonden en meer.

We verzorgen de fiscale, financiële dienstverlening in het kader van Employee Assitance Programma's (EAP) voor de grootste speler in deze sector. In white label of onderaanneming verzorgen we ook de Learning & Development alsook de communicatie en digitalisering voor verschillende organisaties in het kader van onze expertise.   worden we gevraagd door bedrijven en opleidingsorganisaties om content, trainingen en keynotes te verzorgen. Ook kleinere bedrijven die een EAP willen kunnen gerust bij ons aankloppen. Wij hebben een stand-alone dienst ontwikkeld die perfect geintergreerd kan worden binnen de huidige HR processen in het kader van financiële uitdagingen bij werknemers. 

Met een positieve benadering en een focus op de klant en hun persoonlijke financiën en vermogen, bieden wij ook budgetcoaching aan. Met onze ruime ervaring begeleiden we mensen die budgettaire uitdagingen ervaren. Het is belangrijk op te merken dat budgetcoaching niet altijd negatief is; integendeel, veel mensen die contact met ons opnemen voor budgetcoaching en financiële levensstijlplanning hebben (nog) geen financiële problemen. Vaak willen ze simpelweg meer inzicht krijgen en hebben ze een duwtje in de rug nodig om hiermee aan de slag te gaan. Budgetcoaching is dan ook een positief initiatief. Voor meer informatie hebben we een aparte website gelanceerd, www.budgetcoach.be.

We worden regelmatig geconsulteerd door de media om onze visie te geven over actuele onderwerpen en thema's zoals financieel welzijn. Zo verschenen we en Stijn Derynck, de oprichter van Het Financieel Huis, in tal van publicaties in onder andere: Het Laatste Nieuws, HLN.be, De Standaard, VTM Nieuw, Het Nieuwsblad, MoneyTalk, Flair, Focus Personal Finance, Investment Officer,...

Het Financieel Huis BV is expliciet geen financieel tussenpersoon, dat willen we graag benadrukken. Onze partners, de aangesloten financiële huizen, werken onder hun eigen naam en voor hun eigen rekening, en kunnen wel als zodanig fungeren. Voor meer informatie en verheldering over het beroep van financieel tussenpersoon verwijzen we u graag naar de website van het FSMA. Iedereen binnen ons samenwerkingsverband beschikt over zijn of haar eigen expertise en licenties. Hierdoor kunnen we totaaladvies, informatie en productbemiddeling aanbieden, waarbij elke partij gespecialiseerd is in zijn of haar vakgebied. De meeste financiële adviseurs die zijn aangesloten bij Het Financieel Huis zijn geschoold in financiën of fiscaliteit. Ze zijn al dan niet aangesloten bij samenhangende beroepsorganisaties of federaties, waardoor ze gerechtigd zijn om de beroepstitel te dragen en op te treden in deze context.


GESELECTEERDE PARTNERS, die (digitaal) samenwerken aan jouw dossier in een ONLINE omgeving

Dankzij de technologie die niet heeft stilgestaan de laatste jaren bieden wij vandaag onze ondersteuning voornamelijk aan via de digitale kanalen, zoals videoconferenties, e-mail en online platforms. Dit maakt het mogelijk om op afstand te werken en snel antwoorden te krijgen en geven op vragen of problemen, zonder dat je fysiek aanwezig hoeft te zijn op een bepaalde locatie. Dit maakt dat expertise locatie onafhankelijk geworden is waardoor je niet meer gebonden bent aan een bepaalde regio. Wij ervaren dat deze aanpak zelfs beter werkt dan fysiek afspreken. Uiteraard kan het nodig zijn om elkaar te ontmoeten om bepaalde zaken in de diepte te bespreken en om ook de menselijke kant van het verhaal niet uit het oog te verliezen.

Onze aangesloten partner hun expertise of specialiteit, producten of diensten vallen onder het toezicht van volgende organisaties:

 • HFH - FWBA: Financial Well-Being & Budget Coaches
 • FSMA – A: Verzekeringsmakelaar en niet-verbonden subagenten
 • FSMA - cA: Verbonden verzekeringsagenten
 • FSMA – B: Onafhankelijk Bank- en Beleggingsmakelaars (fee-based)
 • FSMA - cB: Bankagenten
 • FSMA – C / H: Kredietmakelaars
 • FSMA – Financial Planner: Financieel vermogensplanners
 • BIV: Vastgoedmakelaars – Adviseurs – Buyers’ agent
 • ITAA - IABBIBF:  Accountants - Fiscalisten – Belastingconsultenten - Revisoren
 • VDAB: Loopbaanbegeleiding – Startersbegeleiding - Ondernemersbegeleiding
 • Orde van Vlaamse Balies: Advocaten – Juristen – Bemiddelaars 
 • Fednot: Notarissen
 • Coaching: Starters- en ondernemerscoaches
 • Consulting: Bedrijfscoach - Globale audit en projectmanagers
 • Digitalisering & Automatisering: IT professionals
 • Anderen die bijdragen aan jouw vermogen of dat van je bedrijf.

 


Afspraak maken
In ons samenwerkingsmodel staan het verhaal en de doelstellingen van de klant centraal en dit is geen marketingverhaal maar realiteit.

Goed advies, niet-commercieel advies, een eerlijke benadering van jouw dossier met het oog op een lange termijn samenwerking en bovenal een totaalaanpak met onafhankelijke experten in hun vakgebied, en zo kan ik nog even doorgaan. Zo zou het moeten zijn.

Een persoon, noch bedrijf, kan onmogelijk overal de beste in zijn en dat hebben wij goed begrepen. Net zoals een goed beheerd bedrijf nadenkt over iedere belangrijke beslissing en hiervoor een projectteam opzet om de doelen te realiseren, kan de gebruiker via dit kennis- en samenwerkingsnetwerk zijn of haar eigen projectteam samenstellen om samen diens projecten of die van zijn of haar klant te realiseren (B2B), zonder dat dit doorgerekend moet worden aan de klant als het gaat over productbemiddeling. Wij hebben leren automatiseren, delen en verdelen waardoor we de kwaliteit van het verleende advies en/of coaching kunnen vermenigvuldigen voor onze klanten.

Onze partners (die producten bemiddelen) krijgen ook overal de beste voorwaarden, gegeven de aangeboden service voor en na verkoop. Het product is slechts het middel om de klant zijn doelstellingen te laten behalen. Het advies en de neutraliteit van het gegeven advies en opvolging is primordiaal en dat is wat ons netwerk onder andere kan bieden.

De gebruiker van het kennisnetwerk krijgt steeds de keuze waarbij hij kiest voor een advies- en of productbemiddelingstraject (the concept of action) bij een van de partners. Alle financiële diensten, diensten waarvoor een FSMA erkenning nodig is, worden aangeboden door de partners en kunnen modulair afgenomen worden zonder enige andere verplichting. Je kiest wat noodzakelijk is om je doelen te realiseren en weet steeds met wie je samenwerkt en in welke hoedanigheid deze met jou spreekt.

Voor starters- en ondernemers hebben we bijzonder veel aandacht en respect. Daarom bieden wij hen graag de mogelijkheid om een vliegende start te kennen, door het volgen van een op maat gemaakt ondernemerscoachingtraject, dat garant staat voor een blauwdruk voor succes.

De nieuwe wetgeving inzake het (online) aanbieden van (financiële) producten en diensten zorgt dat wij ons organiseren naar deze wetgeving, richtlijnen en aanbevelingen teneinde aan de consument, de klant van onze partners, een full service netwerk te kunnen aanbieden. Online spelers weten waarom ze hun klanten doorsturen naar het netwerk van Het Financieel Huis. Een adviseur die de klant mag te woord staan en een organisatie die de klant kan doorverwijzen naar een onafhankelijk netwerk, met focus op de belangen van de klant. 

We evolueren gelukkig naar een transparantere (online financiële) omgeving. Beter en echt onafhankelijk advies is noodzakelijk om een verschil te blijven maken en wij willen hierin als nieuw kennis- en samenwerkingsplatfrom een voortrekker zijn en trekken dit onverwijld door naar al onze aangesloten medewerkers en stuk voor stuk geselecteerde partners en coaches.

Een goede financiële gezondheid (Financial Well-Being / Financial Wellness) start bij een leven zonder financiële stress en daar zorgen de Financial Well-Being Coaches van Het Financieel Huis en de Financial Well-Being Academy voor. Het opleidingscentrum voor mensen, werknemers, die zonder financiële stress willen leven.

Voor onze professionele klanten en partners (b2b) zijn wij en hebben we een inspiratiebureau, een denktank, een communicatie- en consultancybureau die met inspiratie vanuit de markt bijdragen aan de opdracht. Aanvullend ontwikkelen wij eigen concepten die bijdragen aan iedereen zijn vermogen, maar ook in opdracht van onze opdrachtgevers.

Stijn Derynck
Oprichter