Beleggen

Home » Particulieren » Beleggen

Adviseurs die geld en beleggen bespreekbaar maken

Wij geloven in het volledige verhaal, niet de volgende bubbel of het product of aandeel van de maand en communiceren dit ook binnen ons kennisnetwerk. De overvloed aan financiële berichtgeving via allerlei media zorgt ervoor dat mensen verkeerde beslissingen nemen en in een kuddestroom terecht komen. Wij zijn van mening dat je beter beroep doet op een gerenommeerd adviseur die voor jou de juiste beheerders kan aanstippen en een beleggingsplan kan samenstellen..

Oude beleggingswijsheden blijven overeind in deze tijden van veranderingen. Wij zijn dat niet vergeten en hebben deze in ons netwerk-dna vergrendeld. In onze ervaring behaal je niet het beste rendement door het volgende hot-aandeel na te jagen maar door te werken met beheerders die hun vak verstaan en adviseurs die hun klanten het grote geheel van mogelijkheden laten zien.

Wil je zelf een portefeuille opbouwen met goede huisvaderaandelen? Dan is dit uiteraard op eigen risico, maar ook voor deze klanten geven de adviseurs graag toegang tot hun informatie zonder hierbij een eigen standpunt in te nemen of advies te verlenen. Bovendien zal men ook nagaan of dergelijk beleggingen passend zijn voor jou en je hiervan op de hoogte brengen. 

Goed advies

Beslissen doe je zelf, dus doe het op basis van goed advies. Is goed advies gratis?

Mocht dit het geval zijn, waarom nemen we dan liefst een topadvocaat om ons te verdedigen in de rechtbank ipv een pro-deo? Waarom behaalt een atleet betere resultaten met een topcoach?

Goed advies en een onderbouwde beleggingsvisie opstellen, die werkt voor jou en niet voor de fiscus, bank of verzekeringsmaatschappij, is dus niet gratis.

Ofwel ontvangen onze aangesloten makelaars of experten een bemiddelingsvergoeding of, bij gebreke, rekenen ze een dossierkost aan de klant.

Externe experten die, na instemming, betrokken worden, factureren rechtstreeks aan de klant of doen hiervoor beroep op de dienst boekhouding van Het Financieel Huis BVBA. Dit wordt altijd duidelijk en transparant gecommuniceerd. De aangesloten expert-adviseurs moeten zich  dus niet in bochten wringen om je in een bepaalde richting te adviseren zoals dit mogelijk het geval is bij partijen die beperkt zijn in hun product- en dienstenaanbod. 

Net daarom werd Het Financieel Huis opgericht en weerspiegelen we dit ook in ons logo, een netwerk van specialisten waar je normaal niet terecht komt zonder lang zoeken en wachten op een afspraak, en dit aan correcte op voorhand bepaalde tarieven.

Maak nu een afspraak met een beleggingsadviseur of beleggingsmakelaar

Gegarandeerde onafhankelijkheid

Om onze onafhankelijkheid te garanderen, en dit om te zetten in praktijk, staan de onafhankelijke beleggingsadviseurs open om klanten met Keytrade-, Fortuneo- of Binck-rekeningen en portefeuilles te verwelkomen. Betaald advies, fee-based advies, is gegarandeerd onpartijdig advies. De juiste vermogensbeheerders aanduiden*, dat doen we graag voor jou.


Onze partners vertegenwoordigen geselecteerde beheerders en kiezen onafhankelijk diensten en producten uit hun gamma in functie van jouw wensen en vermogen. Dit zowel bancair als onder de vorm van een tak21,23,26,44-verzekering.

07 feb 2023
Particulieren - Beleggen

Naast liquiditeit en diversificatie, bieden REITs nog meer voordelen. Ten eerste bieden ze potentieel hogere rendementen dan traditionele vastgoedbeleggingen. Dit komt doordat REITs verplicht zijn om minimaal 90% van hun belastbare inkomen uit te keren als dividend, wat resulteert in een hoger dividendrendement voor beleggers.

30 jan 2023
Particulieren - Beleggen

Een gereglementeerde vastgoedvennootschap, ook bekend als een Real Estate Investment Trust (REIT), is een beleggingsproduct dat verhandeld kan worden op de beurs.

10 jan 2023
Particulieren - Beleggen

Het gebruik van hefboomwerking kan een krachtige strategie zijn om uw beleggingen te vergroten, maar het is niet zonder risico. Het hefboomprincipe houdt in dat u geleend kapitaal gebruikt om uw middelen te vergroten om een grotere investering te doen en het rendement op het eigen vermogen te verbeteren. Dit kan leiden tot een hoger rendement als de waarde van het onroerend goed stijgt, maar het kan ook het tegenovergestelde effect hebben als de waarde daalt.

14 nov 2022
Particulieren - Beleggen

Een aandeel, obligatie, fonds en ETF (Exchange Traded Fund) zijn allemaal beleggingsinstrumenten die worden gebruikt om geld te beleggen en hopelijk rendement te behalen. Hieronder leg ik uit wat elk van deze instrumenten inhoudt:

11 mei 2022
Particulieren - Beleggen

Warren Buffett is een van de rijkste en meest succesvolle beleggers ter wereld. Hier zijn enkele redenen waarom hij zo rijk en succesvol is:

06 apr 2020
Particulieren - Beleggen

In sommige Tak23-verzekeringen is het mogelijk om beschermingsmechanismen te activeren, sommige maatschappijen bieden deze oplossing aan: "een winstbeschermer en verliesbeperker".

19 mrt 2020
Particulieren - Beleggen

Grote koersverliezen voor vele bedrijven in de meest uiteenlopende sectoren. Het overgrote merendeel van alle beursgenoteerde bedrijven hebben hun aandelenkoers zien smelten voor de zon. Rechtstreeks investeren in individuele aandelen doe je best niet zonder een stevige kennis in beleggen.

Verschillende andere financiële producten kunnen je helpen om een mooie roerende portefeuille opbouwen zonder direct in individuele bedrijven te investeren. Bovendien hebben veel van deze producten ook verlies en winst beschermingsmogelijkheden die ingebouwd kunnen worden teneinde je geïnvesteerd kapitaal en opgebouwde winst te beschermen. Ook deze producten hebben gevoelig afgezien van de recente gebeurtenissen in de wereld. De corona pandemie en een oorlog in de oliesector hebben een aanhoudende verkoopgolf in gang gezet. De ketting van opeenvolgende dalingen wordt soms doorbroken met een lichte stijging maar waarschijnlijk hebben we het dal nog niet gezien.

19 mrt 2020
Particulieren - Beleggen

Na een zeer stevige correctie van de olieprijs, steeg de prijs voor een vat olie vandaag terug naar een niveau van 25,65 euro (+12%)

17 mrt 2020
Particulieren - Beleggen

Het bepalen van een risicoklasse gebeurt op basis van de volatiliteit van de rendementen tijdens de laatste 5 jaar.

In de risicoklassenschaal staat risicoklasse 1 voor het laagste risico, in dit geval is de volatiliteit van het product laag. Dit betekent niet noodzakelijk dat er geen enkel risico verbonden is aan deze belegging.

Risicoklasse 7 staat voor een hoog risico en duidt aan dat de volatiliteit van dit product zeer hoog kan zijn.


*Deze dienst kan enkel aangeboden worden door experten met een erkenning van Onafhankelijk Bank- en Beleggingsmakelaar of daarvoor werken en is veelal in het kader van een privaat clientschap. De meeste klanten die gebruik maken van deze diensten zijn professionals, vrije beroepers, zelfstandigen en bedrijfsleiders op zoek naar een partner die 100% onafhankelijk kan adviseren in dit vakgebied. Externe experten die, na instemming, betrokken worden, factureren rechtstreeks aan de klant of doen hiervoor beroep op de dienst boekhouding van Het Financieel Huis BVBA. Dit wordt steeds duidelijk en transparant gecommuniceerd.