Beleggen

Home » Particulieren » Beleggen

Adviseurs die geld en beleggen bespreekbaar maken

Wij geloven in het volledige verhaal, niet de volgende bubbel of het product of aandeel van de maand en communiceren dit ook binnen ons kennisnetwerk. De overvloed aan financiële berichtgeving via allerlei media zorgt ervoor dat mensen verkeerde beslissingen nemen en in een kuddestroom terecht komen. Wij zijn van mening dat je beter beroep doet op een gerenommeerd adviseur die voor jou de juiste beheerders kan aanstippen en een beleggingsplan kan samenstellen..

Oude beleggingswijsheden blijven overeind in deze tijden van veranderingen. Wij zijn dat niet vergeten en hebben deze in ons netwerk-dna vergrendeld. In onze ervaring behaal je niet het beste rendement door het volgende hot-aandeel na te jagen maar door te werken met beheerders die hun vak verstaan en adviseurs die hun klanten het grote geheel van mogelijkheden laten zien.

Wil je zelf een portefeuille opbouwen met goede huisvaderaandelen? Dan is dit uiteraard op eigen risico, maar ook voor deze klanten geven de adviseurs graag toegang tot hun informatie zonder hierbij een eigen standpunt in te nemen of advies te verlenen. Bovendien zal men ook nagaan of dergelijk beleggingen passend zijn voor jou en je hiervan op de hoogte brengen. 

Goed advies

Beslissen doe je zelf, dus doe het op basis van goed advies. Is goed advies gratis?

Mocht dit het geval zijn, waarom nemen we dan liefst een topadvocaat om ons te verdedigen in de rechtbank ipv een pro-deo? Waarom behaalt een atleet betere resultaten met een topcoach?

Goed advies en een onderbouwde beleggingsvisie opstellen, die werkt voor jou en niet voor de fiscus, bank of verzekeringsmaatschappij, is dus niet gratis.

Ofwel ontvangen onze aangesloten makelaars of experten een bemiddelingsvergoeding of, bij gebreke, rekenen ze een dossierkost aan de klant.

Externe experten die, na instemming, betrokken worden, factureren rechtstreeks aan de klant of doen hiervoor beroep op de dienst boekhouding van Het Financieel Huis BVBA. Dit wordt altijd duidelijk en transparant gecommuniceerd. De aangesloten expert-adviseurs moeten zich  dus niet in bochten wringen om je in een bepaalde richting te adviseren zoals dit mogelijk het geval is bij partijen die beperkt zijn in hun product- en dienstenaanbod. 

Net daarom werd Het Financieel Huis opgericht en weerspiegelen we dit ook in ons logo, een netwerk van specialisten waar je normaal niet terecht komt zonder lang zoeken en wachten op een afspraak, en dit aan correcte op voorhand bepaalde tarieven.

Maak nu een afspraak met een beleggingsadviseur of beleggingsmakelaar

Gegarandeerde onafhankelijkheid

Om onze onafhankelijkheid te garanderen, en dit om te zetten in praktijk, staan de onafhankelijke beleggingsadviseurs open om klanten met Keytrade-, Fortuneo- of Binck-rekeningen en portefeuilles te verwelkomen. Betaald advies, fee-based advies, is gegarandeerd onpartijdig advies. De juiste vermogensbeheerders aanduiden*, dat doen we graag voor jou.


Onze partners vertegenwoordigen geselecteerde beheerders en kiezen onafhankelijk diensten en producten uit hun gamma in functie van jouw wensen en vermogen. Dit zowel bancair als onder de vorm van een tak21,23,26,44-verzekering.

31 mrt 2018
Particulieren - Beleggen

MiFID is de afkorting van 'Markets In Financial Instruments Directive', de Europese richtlijn betreffende de markten voor financiële instrumenten. Als u in financiële producten heeft belegd of van plan bent dat te doen, en als u transacties verricht met een onderneming die beleggingsdiensten verstrekt in Europa, zoals een bank of een beleggingsonderneming (hierna 'onderneming'), behoort u tot het doelpubliek van de MiFID-richtlijn.

08 mei 2017
Particulieren - Beleggen

In een persbericht van het Federaal Agentschap van de Schuld geeft men aan dat er een nieuwe uitgifte zal plaatsvinden.

24 feb 2017
Particulieren - Beleggen

Wat zijn afgeleide producten? Een afgeleide is een product waarvan de prijs afhankelijk is van diens onderliggende waarde. Het is een contract tussen twee of meerdere partijen gebaseerd op een bepaalde onderliggende waarde (asset). 

23 feb 2017
Particulieren - Beleggen

Om te weten of ECA of Euro Cost Averaging iets voor u is moet u eerst weten wat het is. Het is een investeringstechniek om een vast bedrag, ongeacht de prijs van de belegging aan te wenden volgens een vastgelegd schema om zo een betere belegging te doen en de markt te kunnen kloppen. Want wat is het beste moment om in te stappen?


*Deze dienst kan enkel aangeboden worden door experten met een erkenning van Onafhankelijk Bank- en Beleggingsmakelaar of daarvoor werken en is veelal in het kader van een privaat clientschap. De meeste klanten die gebruik maken van deze diensten zijn professionals, vrije beroepers, zelfstandigen en bedrijfsleiders op zoek naar een partner die 100% onafhankelijk kan adviseren in dit vakgebied. Externe experten die, na instemming, betrokken worden, factureren rechtstreeks aan de klant of doen hiervoor beroep op de dienst boekhouding van Het Financieel Huis BVBA. Dit wordt steeds duidelijk en transparant gecommuniceerd.