Beleggen

Home » Particulieren » Beleggen

Experten die geld en beleggen bespreekbaar maken

Bij Het Financieel Huis geloven we in het vertellen van het volledige verhaal, ver weg van de hype van de maand of de nieuwste beleggingsbubbel. Binnen ons kennisnetwerk communiceren we dit helder en duidelijk. De overvloed aan financiële informatie in diverse media kan leiden tot verkeerde beslissingen en het volgen van de massa. Wij zijn van mening dat een gerenommeerd adviseur essentieel is om de juiste beheerders aan te duiden en een doordacht beleggingsplan voor jou samen te stellen.

Oude beleggingswijsheden blijven relevant in deze dynamische tijden van verandering. Wij hebben deze wijsheden in ons netwerk-DNA verankerd. Onze ervaring leert ons dat het streven naar het volgende 'hot' aandeel niet de weg naar het beste rendement is. Integendeel, samenwerken met beheerders die hun vak begrijpen en adviseurs die hun klanten een holistisch beeld van de mogelijkheden tonen, is de sleutel tot succes.

Indien je ervoor kiest om zelf een portefeuille op te bouwen met bijvoorbeeld huisvaderaandelen, begrijpen wij dat dit op eigen risico gebeurt. Voor deze klanten stellen onze adviseurs graag informatie beschikbaar zonder een eigen standpunt in te nemen of advies te verlenen. Bovendien zullen zij onderzoeken of dergelijke beleggingen passend zijn voor jou en je hierover informeren.

Bij Het Financieel Huis bieden we financiële educatie over beleggen. Onze coaches en aangesloten financieel adviseurs delen graag hun kennis en expertise om je te helpen de wereld van beleggen beter te begrijpen en om actie te ondernemen in praktijk.

Daarnaast kun je via aangesloten FSMA-erkende tussenpersonen toegang krijgen tot diverse beleggingsproducten. Wij streven ernaar om beleggen begrijpelijk en toegankelijk te maken, met het oog op jouw financieel welzijn en succes.

vergoedingen

Is gratis advies altijd het beste advies? Als dat het geval zou zijn, waarom kiezen we dan bijvoorbeeld bij juridische zaken liever voor een ervaren advocaat in plaats van een pro-deo dienst? Waarom behaalt een atleet betere resultaten met een ervaren coach?

Het opstellen van goed advies en een gefundeerde beleggingsvisie, die op maat is gemaakt voor jou en niet enkel gericht is op de belangen van de fiscus, bank, of verzekeringsmaatschappij, is dus niet kosteloos.

Onze aangesloten makelaars of experts ontvangen ofwel een bemiddelingsvergoeding, of indien dit niet het geval is, brengen ze een dossierkost in rekening bij de klant, meestal onder de vorm van een uurtarief.

Externe experts die, na toestemming, worden ingeschakeld, factureren rechtstreeks aan de klant of maken gebruik van de boekhoudservice van Het Financieel Huis BVBA. Dit wordt altijd helder en transparant gecommuniceerd. Onze aangesloten expert-adviseurs hoeven zich dus niet te buigen over belangenconflicten die mogelijk kunnen ontstaan bij partijen met beperkte product- en dienstenaanbiedingen.

Dit is precies de reden waarom Het Financieel Huis is opgericht en weerspiegelen dit ook in ons logo: een netwerk van specialisten waar je normaal niet terechtkomt zonder langdurig zoeken en wachten op een afspraak, en dit tegen vooraf bepaalde en eerlijke uurtarieven.

Maak een afspraak met een beleggingsexpert

Gegarandeerde onafhankelijkheid

Om onze onafhankelijkheid te garanderen, en dit om te zetten in praktijk, staan de onafhankelijke beleggingsmakelaars, bankagenten en verzekeringsmakelaars open om ook klanten met Keytrade-, Bolero- of SAXO Investor effectenrekeningen en portefeuilles te verwelkomen.

De juiste vermogensbeheerders aanduiden, dat doen ze graag voor jou na weloverwogen onderzoek. Onze partners vertegenwoordigen geselecteerde beheerders en kiezen onafhankelijk diensten en producten uit hun gamma in functie van jouw wensen en vermogen. Dit zowel bancair als onder de vorm van een Tak21,23,26,44-verzekering.

Betaalde dienstverlening, fee-based, is gegarandeerd onpartijdig.

07 feb 2023
Particulieren - Beleggen

Naast liquiditeit en diversificatie, bieden REITs nog meer voordelen. Ten eerste bieden ze potentieel hogere rendementen dan traditionele vastgoedbeleggingen. Dit komt doordat REITs verplicht zijn om minimaal 90% van hun belastbare inkomen uit te keren als dividend, wat resulteert in een hoger dividendrendement voor beleggers.

30 jan 2023
Particulieren - Beleggen

Een gereglementeerde vastgoedvennootschap, ook bekend als een Real Estate Investment Trust (REIT), is een beleggingsproduct dat verhandeld kan worden op de beurs.

10 jan 2023
Particulieren - Beleggen

Het gebruik van hefboomwerking kan een krachtige strategie zijn om uw beleggingen te vergroten, maar het is niet zonder risico. Het hefboomprincipe houdt in dat u geleend kapitaal gebruikt om uw middelen te vergroten om een grotere investering te doen en het rendement op het eigen vermogen te verbeteren. Dit kan leiden tot een hoger rendement als de waarde van het onroerend goed stijgt, maar het kan ook het tegenovergestelde effect hebben als de waarde daalt.

14 nov 2022
Particulieren - Beleggen

Een aandeel, obligatie, fonds en ETF (Exchange Traded Fund) zijn allemaal beleggingsinstrumenten die worden gebruikt om geld te beleggen en hopelijk rendement te behalen. Hieronder leg ik uit wat elk van deze instrumenten inhoudt:

11 mei 2022
Particulieren - Beleggen

Warren Buffett is een van de rijkste en meest succesvolle beleggers ter wereld. Hier zijn enkele redenen waarom hij zo rijk en succesvol is:

06 apr 2020
Particulieren - Beleggen

In sommige Tak23-verzekeringen is het mogelijk om beschermingsmechanismen te activeren, sommige maatschappijen bieden deze oplossing aan: "een winstbeschermer en verliesbeperker".

19 mrt 2020
Particulieren - Beleggen

Grote koersverliezen voor vele bedrijven in de meest uiteenlopende sectoren. Het overgrote merendeel van alle beursgenoteerde bedrijven hebben hun aandelenkoers zien smelten voor de zon. Rechtstreeks investeren in individuele aandelen doe je best niet zonder een stevige kennis in beleggen.

Verschillende andere financiële producten kunnen je helpen om een mooie roerende portefeuille opbouwen zonder direct in individuele bedrijven te investeren. Bovendien hebben veel van deze producten ook verlies en winst beschermingsmogelijkheden die ingebouwd kunnen worden teneinde je geïnvesteerd kapitaal en opgebouwde winst te beschermen. Ook deze producten hebben gevoelig afgezien van de recente gebeurtenissen in de wereld. De corona pandemie en een oorlog in de oliesector hebben een aanhoudende verkoopgolf in gang gezet. De ketting van opeenvolgende dalingen wordt soms doorbroken met een lichte stijging maar waarschijnlijk hebben we het dal nog niet gezien.

19 mrt 2020
Particulieren - Beleggen

Na een zeer stevige correctie van de olieprijs, steeg de prijs voor een vat olie vandaag terug naar een niveau van 25,65 euro (+12%)

17 mrt 2020
Particulieren - Beleggen

Het bepalen van een risicoklasse gebeurt op basis van de volatiliteit van de rendementen tijdens de laatste 5 jaar.

In de risicoklassenschaal staat risicoklasse 1 voor het laagste risico, in dit geval is de volatiliteit van het product laag. Dit betekent niet noodzakelijk dat er geen enkel risico verbonden is aan deze belegging.

Risicoklasse 7 staat voor een hoog risico en duidt aan dat de volatiliteit van dit product zeer hoog kan zijn.


*Deze dienst kan enkel aangeboden worden door experten met een erkenning van Onafhankelijk Bank- en Beleggingsmakelaar of daarvoor werken en is veelal in het kader van een privaat clientschap. De meeste klanten die gebruik maken van deze diensten zijn professionals, vrije beroepers, zelfstandigen en bedrijfsleiders op zoek naar een partner die 100% onafhankelijk kan adviseren in dit vakgebied. Externe experten die, na instemming, betrokken worden, factureren rechtstreeks aan de klant of doen hiervoor beroep op de dienst boekhouding van Het Financieel Huis BVBA. Dit wordt steeds duidelijk en transparant gecommuniceerd.