Investeren

Home » Zelfstandigen en KMO » Investeren

Investeren in uw bedrijf, uw medewerkers en uzelf

 

Een nieuwe machiene kopen, een uitbreiding van uw activiteiten, een overname van een kleine leverancier of concurrent? Dit zal allemaal voorbeelden van investeringsbeslissingen die u als ondernemer tegenkomt binnen uw organisatie. Maar ook investeren in uw medewerkers, het personeel en uzelf als bedrijfsleider is cruciaal voor een duurzame groei. 

U moet aan uw pensioen denken, dat weet u maar veelal is het zo dat de ondernemer zichzelf vergeet. Het Financieel Huis en diens aangesloten partners kunnen gezamenlijk een investeringsplan uitwerken dat werkt. Dat de beschikbare middelen zal activeren om zo de hoogst mogelijke return voor u te leveren.

 

 

Investeren in uw onderneming

Of u nu een gevestigde waarde bent of een starter. U zal steeds moeten investeren in uw activiteit om uw martkpositie te behouden en te vergroten.

Bedrijfsleiders moeten dagelijks investeringsbeslissingen nemen. Investeren of niet?Het doel moet zijn om een de investering terug te verdienen en er aan te verdienen, en dit liefst binnen een gemeten risico.

Investeringsbeslissingen neemt u dus niet alleen. Als zelfstandige staat u er veelal alleen voor. Neem daarom contact met Het Financieel Huis om uw project en ontvangen offertes om uw doelen te realiseren te bespreken. 

Een ondernemersbegeleider, vastgoedbemiddelaar of planner helpt u om de juiste keuzes maken.

investeren in uzelf en uw werknemers

  • Groepsverzekeringen
  • Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen
  • Individuele Pensioentoezegging
  • Hospitalisatieverzekering
  • Leasing en financiering van voertuigen
  • Personeelsvoordelen
  • Vastgoedaankopen samen met uw vennootschap
  • Loopbaanbegeleiding
  • Personal Branding
  • VIP Coaching
12 mrt 2017
Zelfstandigen en KMO - Investeren

Het FMSA waarschuwt de consument voor wanpraktijken en fraude via verschillende kanalen. Hier zijn alvast enkele tips om niet in de valkuil te lopen.

26 feb 2017
Zelfstandigen en KMO - Investeren

Laten we van start gaan met even toe te lichten wat een IPT is. Een Individuele Pensioentoezegging of IPT is een Belgische pensioensvoorziening in de tweede pijler. Met andere woorden, gefinancierd door de werkgever. In tegenstelling tot een groepsverzekering kan een IPT op hoofde van één persoon worden afgesloten, vandaar de naam. Voor de rest zijn er weinig verschillen. Indien u vastgoed koopt of een verbouwing of verandering wil doen aan uw woning dan kan u een deel van de opgebouwde reserve opvragen en hier prive gebruik van maken.

26 feb 2017
Zelfstandigen en KMO - Investeren

Uw aanvullend pensioen gebruiken voor de financiering van vastgoed is enkel mogelijk indien u vastgoed wenst te verwerven, te bouwen, te verbeteren, te herstellen of te verbouwen.

26 feb 2017
Zelfstandigen en KMO - Investeren

Op 1 februari 2017 worden nieuwe regels van kracht voor crowdfundingplatformen. Dergelijke platformen die investeringen in een onderneming mogelijk maken, moeten een vergunning aanvragen bij de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA). Ze moeten zich ook houden aan bepaalde gedragsregels.

22 feb 2017
Zelfstandigen en KMO - Investeren

Een goede thuis vinden voor uw (toekomstig) spaargeld is zoveel makkelijker en beter als u een plan heeft. Met een plan weet u hoeveel u kan sparen, hoeveel u effectief spaart en kan u de evolutie opvolgen en bijsturen in functie van uw mogelijkheden, plannen en verdere uitdagingen. Maak zelf uw plan, u zal er uit leren. 

21 feb 2017
Zelfstandigen en KMO - Investeren

De volgende landen maken deel uit van de Europese Economische Ruimte:

17 feb 2017
Zelfstandigen en KMO - Investeren

Als u investeringen koopt kan u nooit met 100% zekerheid weten hoe ze zullen presteren of hoeveel het werkelijk rendement is na de investeringsperiode. De return die u krijgt is opgebouwd uit verschillende componenten en wordt bepaald door tal van variabelen. Door het spreiden van uw vermogen over verschillende investeringen of diversifiëren kan u uw riscio beperken.

09 feb 2017
Zelfstandigen en KMO - Investeren

Het rapport bespreekt de vastgoedmarkt in detail, ieder jaar is dit rapport iets om naar uit te kijken omdat het boordevol interessante informatie staat voor de (toekomstige) vastgoedinvesteerder.

 Wie te contacteren als u wil investeren?

Al deze beroepen zijn verplicht om onafhankelijk advies te geven, dit geeft voor u zekerheid bij het implementeren van uw investeringsplan.