Coaching en opleiding

Home » Inhouse diensten » Coaching en opleiding

Weet je hoe je sneller je doel kan behalen?

We hebben allemaal al goede inzichten en realisaties gehad waar we trots op zijn, of toch zouden mogen zijn. Soms zijn ze spontaan ontstaan, soms vanwege iemands vertrouwde woorden. Velen van ons zijn alleen van inzicht naar actie overgeschakeld om terug te vallen in de oude, verouderde patronen en voegen schaamte en schuld toe aan de mix van berichten van de harde innerlijke criticus. Wat is de oplossing?


Coaching en bijkomende opleiding, of educatie rond bepaalde onderwerpen zal je helpen!

Een coach is iemand die je niet alleen helpt bij het verkrijgen van de inzichten, maar ook oefeningen aanbiedt om een ​​gewenst gedrag in een gewoonte te veranderen. Ze zullen je aanmoedigen, je verantwoordelijk houden en je uitdagen om volledig in je leven te verschijnen. Ze kennen precies het juiste leesmateriaal om je direct met de juiste lectuur op weg te brengen, maar ook de perfecte oefeningen om je uit te rekken naar wat je wilt zijn. Coaches tonen je compassie, wanneer je er zelf weinig voor hebt. Ze breiden je perspectief uit wanneer je eigen visie te eng is geworden. 

Coaches houden je verantwoordelijk voor wat je zelf wil bereiken. Ze checken in om er zeker van te zijn dat je de oefeningen en het lezen doet dat je werd toegewezen om nieuwe gewoonten te creëren. Coaches zien je blinde vlekken, die gebieden die je steeds mist, hoe vaak je ook in de spiegel kijkt. Ze houden een schoongeveegde spiegel voor je klaar zodat je ziet wat aan het zicht was onttrokken en omdat ze zowel kunstenaars als wetenschappers zijn, geven coaches je opdrachten die je helpen de capaciteiten te cultiveren die ontbreken door de vorige blinde vlekken. Coaches juichen je toe als je vorderingen maakt en gaan deze samen met je vieren! Dat is belangrijk omdat het zonder erkenning en viering om de verschuivingen te verankeren, moeilijk is om de energie te vinden om nieuwe gedragsspieren te blijven bouwen.

Coaches herschikken je perspectief. Dat betekent dat je misschien door een rietje hebt gekeken en de verbluffende lucht niet hebt gezien. Ze nemen misschien je stro weg en bieden je in plaats daarvan een telescoop. Naarmate je meer ziet, breder, verder, kun je een dimensie toevoegen aan je realiteit - en van die plek vertrekken.

Natuurlijk, het is hard werken. Maar met de niet-aflatende steun van de juiste coach, het mededogen, de verantwoordingsplicht en de uitdaging die ze bieden, wordt de last gedeeld en verlicht. En de duidelijkheid van waaruit je zal werken, maakt meer energie vrij voor de taak die voor je ligt. Dus je kan dit allemaal alleen blijven proberen of je kan die persoon vinden die resoneert met jou, die een magische mix van ondersteuning, wijsheid, verantwoordelijkheid, mededogen en uitdaging kan bieden om je in de verschuivingen te brengen die je wilt maken.


Waarom nu? Er is geen moment meer van je kostbare leven te verspillen. Coaching, persoonlijke trainingen en opleidingen kunnen je leven een boost geven. Niet enkel zal je persoonlijk verder ontwikkelen maar ook op je werk of in wat je doet zal je beter worden. Kies voor energie en wees gedreven om van je leven, je werk en je gezinsomgeving het beste te maken. 

Starterscoaching

Start-up coaching ondersteunt je om de actie te ondernemen die nodig is om je bedrijf op te bouwen. 

 • Onze zakelijke achtergrond en ervaring als ondernemers, onze jarenlange ervaring als coaches en state-of-the-art tools wenden we aan om een ​​op maat gemaakt proces te ontwerpen om je doelstellingen te bereiken.
 • Je krijgt de steun, aanmoediging en uitdaging om zelfvertrouwen te hebben en je bedrijf voor jou te laten werken.
 • We helpen je op weg en geven je de moed om door te zetten op moeilijke momenten.


We zullen duidelijke doelen ontwerpen:

 • Ga helemaal op in je bedrijf en ontwikkel zelfvertrouwen om groei te realiseren
 • Creëer een robuust bedrijfsplan, merkidentiteit en maak duidelijk wat jouw bedrijf uniek maakt.
 • Werk efficiënt en krijg meer gedaan in minder tijd om je bedrijfsplan te realiseren.
 • Weet hoe om te gaan met succes en leer van onvermijdelijke mislukkingen.
 • Ontwerp nieuwe strategieën en tactieken om omzet en de winstgevendheid te verbeteren en de verkoop te stimuleren.
 • Creëer een duurzaam bedrijf dat je een hoge kwaliteit van leven geeft.

Vraag een gratis telefonisch kennismakingsgesprek met een starterscoach en vraag ook eens naar de gesubsidieerde trajecten. Kies voor een vliegende start samen met Het Financieel Huis.

Ondernemerscoaching, SPARRINGSPARTNER, MENTORSCHAP

 • Wat is ondernemerscoaching?


Een ondernemerscoach kan met jou samenwerken om obstakels te identificeren en te overwinnen en om gewoonten te veranderen die je mogelijk beperken. Hij of zij zal je niet vertellen wat je moet doen, maar zal je vragen waar je heen wilt met je welzijn en één-op-één met je samenwerken om er te komen.

Ondernemerscoaches worden meestal betaald op uurbasis of met een bepaald traject dat samen met de coachee wordt afgelegd en werken meestal volgens een vast schema om ondernemers te helpen bij de realisatie van dien persoonlijke en zakelijke doelen.


 • Wat is het verschil met ondernemersbegeleiding?


Een ondernemersbegeleider is ook hands-on, hij gaat met jou aan de slag.

Denken we maar aan het in kaart brengen van de juiste weg, gegeven je budget, om je missie, doelen en doelstellingen sneller te behalen.

Vaak is een ondernemersbegeleider ook erkend door een beroepsorganisatie in een fiscaal kader, denken we dan maar aan het IAB of BIBF. Zo kunnen ze je bijstaan bij de opmaak van je financieel plan, cashflowschema, het voeren van je boekhouding en nog vele andere zaken waar je als ondernemer mee geconfronteerd wordt.

Het Financieel Huis werkte een traject uit: "Een vliegende start voor ondernemers, een blauwdruk voor succes" om je te ondersteunen bij de verdere uitbouw van je zaak. Klik hier om naar de website van ondernemersbegeleiding.be te gaan, een dienst van Het Financieel Huis.


 • Ben je op zoek naar een mentor, een sparringspartner? 


'Mentors' volgen meestal geen vast schema. Ze helpen met strategische kwesties, beantwoorden vragen voor oprichters zonder actief deel te nemen aan dagelijkse of uitvoerende bedrijfsactiviteiten. Mentoren bieden veel advies, coaches stellen goede vragen, maar ook ondernemersbegeleiders helpen je graag op weg en stellen ook hun netwerk te beschikking voor een vliegende (door)start van jouw activiteiten.

Boek een inspiratiesessie met een "omzetverhoger". Lees er hier meer over.


Vraag een gratis telefonisch kennismakingsgesprek met een ondernemerscoach van Het Financieel Huis en kies voor succes.

life & Well-Being Coaching

Life Coaching  en Well-Being is een beroep dat fundamenteel verschilt van advies, mentoring, advies, therapie of counseling. Het coachingproces behandelt specifieke persoonlijke projecten, zakelijke successen, algemeenheden en overgangen in het persoonlijke leven, relaties of beroep van de klant. Door te onderzoeken wat er aan de hand is, te ontdekken wat je obstakels of uitdagingen zijn en een manier te kiezen om actie te ondernemen. Neem je leven terug in eigen handen.

Wil je werken aan je totaalwelzijn of een bepaald deelaspect van je welzijnsroos of leven? 

Financial Well-Being Coaching

Kunnen voldoen aan de veranderende levensomstandigheden, kunnen genieten van het leven zonder jezelf zorgen te maken over geld of andere zaken, dat willen we toch allemaal?

Jammer genoeg heeft de stijging van de lonen en het welvaartsniveau geen oplossing geboden aan het algeheel financieel welzijnsgevoel bij vele mensen en bevolkingsgroepen.


 • Hoe ga je om met de financiële uitdagingen die dagelijks op je afkomen? 
 • Welke mindset of overtuigingen heb je die je weerhouden om een leven te leiden dat binnen je eigen waardenpartroon valt en niet dat van anderen?
 • Ga je gestructureerd te werk in je administratie? Heb je een organisatiesysteem dat werkt voor jou en dat je accuraat kan bijhouden en opvolgen?
 • Een Financial Well-Being Coach is onderlegd om je hierin bij te staan en te coachen naar de beste weg die voor jou werkt. De opmaak en uitvoering van je plan doe je zelf, maar je staat er niet meer alleen voor. De coach zal je tevens in contact brengen met zijn netwerk om je plan ook om te zetten in praktijk.


Wil jij zelf Financial Well-Being Coach worden? Heb je reeds een bepaalde achtergrond opgebouwd?


 • Als Life Coaching of Well-Being Coaching met een gezonde interesse voor financieel welzijn en een algemene kennis van dagelijks financieel (huishoud)management?
 • Je bent een (gepensioneerde) bankier of verzekeringsmakelaar met passie voor mindset, coaching en mensen begeleiden op hun levenspad?
 • Je bent financieel adviseur, maar wil ook tijd maken om met je klanten dieper in gesprek te gaan over hun leven en waar ze naartoe willen?
 • Ben je vandaag reeds erkend budgetcoach en wil je meer vanuit een welzijnskader gaan werken zonder steeds vanuit een verhaal te moeten beginnen van "tekorten"? Veel van onze klanten hebben "teveel", waardoor ze zich al eens in problemen kunnen werken op lange termijn.


Heeft jouw bedrijf reeds een in-house Financial Well-Being aanspreekpunt?OPLEIDING & TRAINING VIA HET FINANCIEEL HUIS VOOR JEZELF EN JE WERKNEMERS

Het Financieel Huis en diens partners organiseren specifieke opleidingen die het welzijn van de werknemer zal verhogen en direct of indirect zal bijdragen aan de duurzaamheid van jouw bedrijf. De opleidingen die we uitwerken zijn steeds op maat en in overleg met de HR-afdeling en in lijn met de waarden van het bedrijf waarvoor we werken.


OPLEIDINGEN IN DE KIJKER

 • Specifieke adviesopleidingen voor financiële tussenpersonen (B2B-FSMA)
 • Het gebruik van BINEX als commercieel instrument (B2B-FSMA A)
 • Het invoeren van TeamLeader in je organisatie en sales omgeving
 • Financial Well-Being - De weg naar Financial Wellness (B2C / B2B - Werknemers)
 • Starters- en ondernemersbegeleiding: Een vliegende start, een blauwdruk voor succes. (B2B)
 • Opleiding: omzetverhogend werken - Commar
 • Opleiding tot Well-Being Coach: Opleiding gegeven door K-onsult

 

Afspraak maken
21 jul 2020
Coaching

Een van de eerste stappen in het effectief beheren van je geld is het begrijpen van de manier waarop je je geld uitgeeft. Dit kan je helpen om weloverwogen beslissingen te nemen over je budget, maar ook om eventuele schulden af te betalen en sneller een spaarpotje op te kunnen bouwen.

01 jul 2020
Coaching

Als je regelmatig een bericht leest van de Financial Well-Being Academy, of als je reeds een van onze trajecten, coachings of workshops gevolgd hebt, dan weet je dat je job, je carrière, dat wat je doet in het leven om te voorzien in je levensonderhoud (en dat van je gezin) van uiterst groot belang is. Als je niet gelukkig bent met wat je dagelijks doet in je job, dan is het moeilijk om uit te blinken in wat je doet. Vaak zal je job dan eerder een energielek zijn dan iets dat je energie geeft. Dat is wat een job zou moeten doen: een positieve bijdrage leveren aan wat jij wil in je leven. 

02 dec 2019
Coaching

Je komt op het werk regelmatig een dramapatroon tegen.

26 dec 2018
Coaching

Je hebt een grote DROOM in je leven? Je wil een andere wending geven aan je leven? Een andere job? Een ander lichaam? Of een ander financieel plaatje? Je hoopt in 2019 dat facet van je leven te veranderen?

Ik weet niet of je beseft dat wensen creëren in je leven een logische volgorde heeft zoals het logisch in elkaar zetten van een auto, huis, lego bouwdoos. Alles moet in de juiste volgorde gebeuren en dan weet je welk resultaat je krijgt.