Budgetcoaching

Home » Inhouse diensten » Budgetcoaching

Budgetcoaching zonder beperkende of bettutelende insteek.

Budgetcoaching zonder beperkende of betuttelende insteek houdt in dat de focus ligt op het empoweren en ondersteunen van individuen bij het beheren van hun financiën, zonder hen te beperken of als onbekwaam te behandelen. In plaats van de nadruk te leggen op wat niet mag of kan, richt deze vorm van budgetcoaching zich op het ontwikkelen van financiële vaardigheden, het creëren van bewustzijn en het vinden van oplossingen die passen bij de unieke behoeften en doelen van de persoon.

De budgetcoach fungeert als een gids en een vertrouwenspersoon, die luistert naar de uitdagingen en doelen van het individu en hen helpt om realistische budgetdoelen te stellen. Samen werken ze aan het opstellen van een persoonlijk budgetplan dat aansluit bij de levensstijl en financiële situatie van de persoon, waarbij er ruimte is voor flexibiliteit en eigen keuzes.

Belangrijk is dat de budgetcoaching plaatsvindt in een ondersteunende en niet-oordelende omgeving, waarbij de nadruk ligt op het aanmoedigen en begeleiden van de persoon om zelfvertrouwen op te bouwen en verantwoordelijkheid te nemen voor hun financiën. Dit bevordert duurzame verandering en biedt de persoon de nodige vaardigheden en tools om zelfstandig hun financiële welzijn te verbeteren op de lange termijn.

Ontdek de kracht van budgetcoaching zonder beperkende of betuttelende insteek met onze ervaren budgetcoaches bij Het Financieel Huis. Verbeter jouw financiële welzijn en neem controle over je budget op een ondersteunende en niet-oordelende manier. Neem vandaag nog contact op met onze getrainde budgetcoaches en start jouw reis naar financiële vrijheid en empowerment!

EEN TEKORT OP JE BUDGET OF EEN OVERSCHOT OP JE BUDGET?

Heb je moeite om de eindjes aan elkaar te knopen, of merk je juist dat je aan het einde van de maand geld overhoudt? Of je nu te maken hebt met een tekort of een overschot op je budget, het is belangrijk om grip te hebben op je financiën.

Een tekort op je budget kan stress en zorgen veroorzaken, waardoor het moeilijk kan zijn om de eindjes aan elkaar te knopen. Het kan zijn dat je moeite hebt om rekeningen te betalen, schulden af te lossen of gewoonweg rond te komen. In dergelijke situaties is het essentieel om je financiën nauwkeurig te beheren en mogelijk te zoeken naar manieren om je inkomsten te verhogen of je uitgaven te verlagen.

Aan de andere kant kan een overschot op je budget een gevoel van opluchting en voldoening geven, maar het is ook belangrijk om hier verstandig mee om te gaan. Het is verleidelijk om het extra geld uit te geven aan impulsaankopen, maar het kan verstandiger zijn om dit overschot te gebruiken om te sparen, te investeren of schulden af te lossen.

Of je nu te maken hebt met een tekort of een overschot op je budget, het is altijd een goed idee om je financiën goed in kaart te brengen en een plan te maken om je doelen te bereiken. Bij Het Financieel Huis staan we klaar om je te helpen bij het beheren van je financiën, het opstellen van een budgetplan en het nemen van financiële beslissingen die passen bij jouw situatie en doelen. Neem vandaag nog contact met ons op en laat ons je helpen om financiële rust en stabiliteit te bereiken.

Wij werken ook samen met ROOV voor mensen die graag op deze manier opgevolgd en gemotiveerd worden.

Laat ons je assisteren en ondersteunen bij je dagelijks geld beheren en spenderen.

voor wie is budgetcoaching, budgetbegeleiding, of eerstelijnadvies aangewezen?

Budgetcoaching en onze andere dienstverlening kan voordelen bieden voor een breed scala aan mensen in verschillende financiële situaties. 

Mensen met financiële stress: Personen die worstelen met financiële stress, zoals het moeite hebben om rekeningen te betalen, schulden af te lossen of gewoonweg rond te komen, kunnen baat hebben bij budgetcoaching. Budgetcoaches kunnen helpen bij het identificeren van de oorzaken van financiële stress en het ontwikkelen van strategieën om deze aan te pakken.

Mensen die hun financiën willen verbeteren: Of je nu wilt sparen voor een specifiek doel, schulden wilt aflossen, of gewoon een beter inzicht wilt krijgen in je financiën, budgetcoaching kan en zal je helpen om je financiële doelen te bereiken.

Personen met onregelmatige inkomsten: Mensen met onregelmatige inkomsten, zoals freelancers of zelfstandigen, kunnen profiteren van budgetcoaching om hun financiën te stabiliseren en een buffer op te bouwen voor perioden met minder inkomen.

Jongeren die financiële vaardigheden willen ontwikkelen: Budgetcoaching kan ook nuttig zijn voor jongeren die hun financiële vaardigheden willen ontwikkelen en een solide basis willen leggen voor hun financiële toekomst.

Koppels die hun financiën willen harmoniseren: Budgetcoaching kan koppels helpen om hun financiën te harmoniseren, gezamenlijke doelen te stellen en communicatie over geldzaken te verbeteren.


Heeft een van je werknemers te maken met financiële problemen of andere vermogensuitdagingen?

Het kan zijn dat ze zelf aangeven dat ze het financieel moeilijk hebben, dat collega's signalen opvangen, of dat er zelfs loonbeslag of looninhouding is aangevraagd. In dergelijke gevallen kunnen wij als Het Financieel Huis en Financial Well-Being Academy ondersteuning bieden.

Onze budgetcoaching en gedragsveranderingstrajecten zijn ontworpen om werknemers te helpen bij het beheren van hun financiën en het creëren van een gezonde financiële levensstijl. Onze ervaren budgetcoaches bieden persoonlijke begeleiding en ondersteuning, waarbij ze werknemers helpen om inzicht te krijgen in hun financiële situatie, budgetdoelen te stellen en praktische strategieën te ontwikkelen om hun financiën op orde te brengen.

Daarnaast bieden we gedragsveranderingstrajecten via de Financial Well-Being Academy, waar werknemers de mogelijkheid hebben om te leren hoe ze hun financieel gedrag kunnen veranderen en gezonde financiële gewoonten kunnen ontwikkelen. Deze trajecten zijn gericht op het aanpakken van de oorzaken van financiële problemen en het creëren van blijvende verandering op de lange termijn.

Door werknemers te ondersteunen bij het beheren van hun financiën en het ontwikkelen van gezonde financiële gewoonten, kunnen we niet alleen hun persoonlijke welzijn verbeteren, maar ook de productiviteit en betrokkenheid op de werkvloer verhogen. Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe wij uw werknemers kunnen ondersteunen en bijdragen aan een gezonde financiële toekomst.


Wil je ervoor zorgen dat je personeel beter geïnformeerd door het leven gaat?

Bij ons krijgen werknemers directe en specifieke ondersteuning op maat. Met ons Financieel, Fiscaal en Juridisch EAP-programma (Employee Assistance Program) bieden we uitgebreide begeleiding en ondersteuning aan werknemers op het gebied van financiën, fiscale zaken en juridische kwesties.

Of het nu gaat om vragen over belastingen, juridische procedures, of financiële planning, ons deskundige team staat klaar om alle vragen te beantwoorden en directe ondersteuning te bieden. Met onze maatwerkoplossingen kunnen werknemers met vertrouwen en gemoedsrust hun persoonlijke en professionele uitdagingen aanpakken.

Tevens kunnen we in het kader van Learning & Development toegevoegde waarde bieden door het verzorgen van opleidingen en trainingen voor jouw werknemers.