Verzekeren

Home » Particulieren » Verzekeren

Erkende verzekeringsmakelaars die samenwerken in je belang

Het Financieel Huis is een kennisnetwerk en samenwerkingsverband dat initieel is gegroeid vanuit de samenwerking tussen verzekerings- en kredietmakelaars. Onze partners hebben dus zekeralles in huis, kennis, expertise en maatschappijen om tegemoet te komen aan jouw verzekeringsbehoeftes.


Niet iedere partner van Het Financieel Huis is verzekeringsmakelaar maar door onze multidisciplinaire aanpak, kan iedere aangesloten adviseur uje begeleiden naar de beste makelaars en aldus tientallen verzekeringsmaatschappijen. Ook Private Insurance-producten kunnen op maat aangeboden of samengesteld worden door enkele van onze gerenommeerde partners. Dus je snelle of elektrische wagen verzekeren, of je kunstverzameling of zeiljacht verzekeren? Neem dan contact op en kom direct in contact met specialisten ter zake.


Wil je een verzekering aanvragen? Consulteer dan het kennisnetwerk van Het Financieel Huis voor een offerte aan de beste voorwaarden. Onze partners werken ook voor online klanten van enkele grote websites en kunnen ook op afstand adviseren en producten voor deze klanten bemiddelen als de klant dat wenst.

JE aanspreekpunt VOOR AL JE VERZEKERINGSBEHOEFTEN

Onze aangesloten makelaars werken veelal voor klanten die op termijn bereid zijn hun verzekeringsportefeuille over te dragen naar hun diensten. Dit is de enige manier om u goed en ten allen tijde correct te verzekeren. Hoe anders het overzicht bewaren?

Het is ook de enige manier om u steeds een concurrentieel voorstel te kunnen doen. Een klant met een enkele polis is nu eenmaal niet meer rendabel vandaag de dag als je een goede service wil bieden, dat is de realiteit en dat is het verhaal dat steeds gebracht wordt.


Private insurance-producten kunnen onze partners ook aanbieden. Uw Tesla verzekeren met een verzekering op maat, uw oldtimercollectie of uw mooie woning voorzien van kunst, juwelen en waarden goed maar niet te duur verzekeren? Ze zijn specialist en in de mogelijkheid om al uw speciale risico’s af te dekken aan ongeziene voorwaarden.


Uw Financieel Huis-platform wordt uw aanspreekplatform voor al uw vragen rond verzekeringen.

Maak een afspraak of stel een vraag aan een verzekeringsadviseur

ENKELE VERZEKERINGSPOLISSEN WAAR WE JE GRAAG OVER ADVISEREN

Enkele voorbeelden van verzekeringen waarover onze aangesloten verzekeringsmakelaars en niet-verbonden subagenten je kunnen adviseren. Wil je meer weten over het product (wat - wie - waarom - hoeveel), klik dan door op de link en ga naar de landingspagina van het betreffende verzekeringsproduct.

 

 • Autoverzekering
 • Fietsverzekering
 • Brandverzekering 
 • Rechtsbijstandverzekering
 • Aansprakelijkheidsverzekering
 • Hospitalisatieverzekering
 • Persoonlijke ongevallen verzekering
 • Levensverzekering / Schuldsaldoverzekering
12 jul 2021
Particulieren - Verzekeren

Als huiseigenaar is het belangrijk om je woning te verzekeren met een goede woningverzekering. Dit zorgt ervoor dat je gedekt bent tegen onverwachte schade aan je woning en de inhoud ervan. 

11 aug 2020
Particulieren - Verzekeren

Om je hypotheek te verzekeren of af te dekken, kan je een schuldsaldoverzekering afsluiten. 

14 okt 2019
Particulieren - Verzekeren

Elke maand een vast bedrag opzij zetten is voor veel Belgen niet vanzelfsprekend.

14 okt 2019
Particulieren - Verzekeren

In België neemt slechts een kleine minderheid een uitvaartverzekering.

24 mei 2019
Particulieren - Verzekeren

Elektrische fietsen komen de laatste tijd veelvuldig terug in de media. Er zijn enkele discussies daarover opgelaaidDaarbij valt automatisch de vraag: welke soort verzekering moet ik daarvoor nemen? Wij geven hieronder een woordje uitleg. 

 • Wat is een elektrische fiets? 

Een fiets die wordt aangedreven door een elektrische motor. De motor begint te werken zodra je begint te trappen. Het grote voordeel is dat je minder spierkracht nodig hebt bij het trappen om vooruit te geraken, wat handig is bij veel tegenwind. 

De elektrische fiets behoort zoals de gewone fiets tot de categorie rijwiel. De wet voorziet in het algemeen voor de elektrische fiets geen verzekeringsplicht als het voldoet aan de volgende criteria van de wegcode en de Europese normen (Europese Machinerichtlijn 2006/42 EG + Europese normen EN 14764 en 15194): 

 • Fiets is uitgerust met een rotatiesensor of trapkrachtsensor (Europese normen). Daardoor zal de elektrische motor niet werken als de fiets stilstaat. 
 • De motor moet de aandrijving stoppen bij een maximum snelheid van 25km/u en de elektrische fiets levert een vermogen van maximum 250 watt. (artikel 2.15.1 van het wegverkeerreglement, wegcode) 
25 mrt 2019
Particulieren - Verzekeren

Uw werkgever kan voor u als werknemer een groepsverzekering aanbieden als bedrijfspensioenplan, een interessant extralegaal voordeel bovenop uw loon. Maar dit is niet vanzelfsprekend, want een groot deel van de werknemers moet het zonder stellen of met een eerder symbolische opbouw. Wanneer de werkgever niet voorziet in een degelijke groepsverzekering, heeft u als werknemer zelf de mogelijkheid een aanvullend pensioen op te bouwen.

VAPW is een soort van pensioensparen maar dan via de werkgever in de tweede pijler.

02 jan 2019
Particulieren - Verzekeren

Wat gebeurt er als u al dan niet langdurig arbeidsongeschikt wordt door ziekte of ongeval? 

Afhankelijk van uw statuut , ttz. zelfstandige of loon-en weddetrekkende , valt u terug op een uitkering via de sociale zekerheid, die heel vaak ontoereikend zal zijn om de huidige levensstandaard vol te houden. Met een extra verzekering gewaarborgd inkomen kunt u uw uitkering aanvullen. 

05 dec 2018
Particulieren - Verzekeren

Een levensverzekering is de verzamelnaam voor alle verzekeringen die te maken hebben met het leven, de dood en de uitvaart van een mens. De meest bekende voorbeelden van levensverzekeringen zijn de lijfrenteverzekeringkapitaalverzekering en de overlijdensrisicoverzekering.

Levensverzekeringen kunnen worden opgesplitst in twee soorten. Het eerste type wordt afgesloten om gebeurtenissen tijdens het leven te verzekeren. Zo kan een verzekering op een hypotheek worden afgesloten of als aanvulling op het pensioen. Het tweede type is bedoeld als vangnet voor nabestaanden. Dit zijn verzekeringen die verband houden met het garanderen van inkomen voor nabestaanden of het bekostigen van de begrafenis.

09 mei 2017
Particulieren - Verzekeren

Bekijk de video om u snel te informeren. Je vertrekt bijvoorbeeld op reis en bij aankomst stel je vast dat je vakantiewoning niet overeenstemt met de gemaakte afspraken. Of je belastingcontroleur betwist je belastingaangifte.