Verzekeren

Home » Particulieren » Verzekeren

Erkende verzekeringsmakelaars die samenwerken in jouw belang

Wil je een verzekering aanvragen? Ontdek de kracht van erkende verzekeringsmakelaars die samenwerken in jouw belang bij Het Financieel Huis. Ons kennisnetwerk en samenwerkingsverband zijn ontstaan vanuit de synergie tussen verzekerings- en kredietmakelaars, waardoor we een unieke combinatie van kennis, expertise en partnerschappen aanbieden om te voldoen aan al jouw verzekeringsbehoeften. Hoewel niet elke partner direct een verzekeringsmakelaar is, maakt onze multidisciplinaire aanpak het mogelijk dat elke aangesloten adviseur je begeleidt naar de beste makelaars, met toegang tot tientallen verzekeringsmaatschappijen. Of je nu op zoek bent naar verzekeringen voor je huurwoning of luxe villa in eigendom, of je snelle of elektrische fiets en wagen, je kunstverzameling of je zeiljacht, wij verbinden je direct met specialisten ter zake.

Bij Het Financieel Huis gaan we verder dan traditionele verzekeringen; onze gerenommeerde partners bieden ook op maat gemaakte Private Insurance-producten aan. Of het nu gaat om het verzekeren van kostbare bezittingen of unieke voertuigen, wij hebben de expertise om jouw specifieke behoeften te begrijpen en op maat gemaakte oplossingen te bieden.

Raadpleeg het kennisnetwerk van Het Financieel Huis voor een offerte met de beste voorwaarden. Onze partners bedienen ook online klanten en kunnen op afstand adviseren en verzekeringsproducten bemiddelen, uiteraard steeds aangepast aan jouw wensen, noden en budgettaire mogelijkheden. Vertrouw op ons netwerk van professionals voor een betrouwbare, deskundige en persoonlijke aanpak van al jouw verzekeringsbehoeften.

JOUW aanspreekpunt VOOR AL JE VERZEKERINGSBEHOEFTEN

Ontdek het ultieme aanspreekpunt voor al jouw verzekeringsbehoeften! Bij ons ben je verzekerd van een toegewijd team dat jouw belangen vooropstelt en een breed scala aan verzekeringsoplossingen biedt. Of het nu gaat om het beschermen van je bezittingen, het verzekeren van je voertuig, of het waarborgen van je financiële zekerheid, wij staan paraat om jou te begeleiden met deskundig advies en op maat gemaakte dekkingen.

Met ons uitgebreide netwerk van erkende verzekeringsmakelaars en partners, hebben we toegang tot een divers scala aan verzekeringsmaatschappijen. Of je nu op zoek bent naar traditionele verzekeringen of op maat gemaakte Private Insurance-producten, wij hebben de expertise om aan jouw specifieke behoeften te voldoen.

Vertrouw op ons als jouw betrouwbare gids in de complexe wereld van verzekeringen. Neem vandaag nog contact op en ervaar het gemak van één centraal aanspreekpunt voor al jouw verzekeringsvragen en -wensen. Jouw gemoedsrust begint hier!

Maak hier een afspraak of stel een vraag aan een verzekeringsadviseur

ENKELE VERZEKERINGSPOLISSEN WAAR DE MEESTE MENSEN INFORMATIE OVER INWINNEN:

Enkele voorbeelden van verzekeringen waarover onze aangesloten verzekeringsmakelaars en niet-verbonden subagenten je kunnen adviseren als particulier en de polis uiteraard ook kunnen opmaken zodat je goed en zeker verzekerd bent voor een correcte prijs.

 • Autoverzekering
 • Fietsverzekering
 • Brandverzekering 
 • Rechtsbijstandverzekering
 • Aansprakelijkheidsverzekering (BA-familiale verzekering)
 • Hospitalisatieverzekering
 • Tandverzekering
 • Persoonlijke ongevallenverzekering
 • Schuldsaldoverzekering
 • Levensverzekeringen
 • ...


Ook voor (startende) zelfstandigen, vrije beroepers en bedrijfsleiders kan je bij onze partners terecht. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Brandverzekering 
 • Beroepsaansprakelijkheidsverzekering 
 • Gewaarborgd inkomen
 • Rechtsbijstand
 • Pensioenspaarproducten
 • ...


12 jul 2021
Particulieren - Verzekeren

Als huiseigenaar is het belangrijk om je woning te verzekeren met een goede woningverzekering. Dit zorgt ervoor dat je gedekt bent tegen onverwachte schade aan je woning en de inhoud ervan. 

11 aug 2020
Particulieren - Verzekeren

Om je hypotheek te verzekeren of af te dekken, kan je een schuldsaldoverzekering afsluiten. 

14 okt 2019
Particulieren - Verzekeren

Elke maand een vast bedrag opzij zetten is voor veel Belgen niet vanzelfsprekend.

14 okt 2019
Particulieren - Verzekeren

In België neemt slechts een kleine minderheid een uitvaartverzekering.

24 mei 2019
Particulieren - Verzekeren

Elektrische fietsen komen de laatste tijd veelvuldig terug in de media. Er zijn enkele discussies daarover opgelaaidDaarbij valt automatisch de vraag: welke soort verzekering moet ik daarvoor nemen? Wij geven hieronder een woordje uitleg. 

 • Wat is een elektrische fiets? 

Een fiets die wordt aangedreven door een elektrische motor. De motor begint te werken zodra je begint te trappen. Het grote voordeel is dat je minder spierkracht nodig hebt bij het trappen om vooruit te geraken, wat handig is bij veel tegenwind. 

De elektrische fiets behoort zoals de gewone fiets tot de categorie rijwiel. De wet voorziet in het algemeen voor de elektrische fiets geen verzekeringsplicht als het voldoet aan de volgende criteria van de wegcode en de Europese normen (Europese Machinerichtlijn 2006/42 EG + Europese normen EN 14764 en 15194): 

 • Fiets is uitgerust met een rotatiesensor of trapkrachtsensor (Europese normen). Daardoor zal de elektrische motor niet werken als de fiets stilstaat. 
 • De motor moet de aandrijving stoppen bij een maximum snelheid van 25km/u en de elektrische fiets levert een vermogen van maximum 250 watt. (artikel 2.15.1 van het wegverkeerreglement, wegcode) 
25 mrt 2019
Particulieren - Verzekeren

Uw werkgever kan voor u als werknemer een groepsverzekering aanbieden als bedrijfspensioenplan, een interessant extralegaal voordeel bovenop uw loon. Maar dit is niet vanzelfsprekend, want een groot deel van de werknemers moet het zonder stellen of met een eerder symbolische opbouw. Wanneer de werkgever niet voorziet in een degelijke groepsverzekering, heeft u als werknemer zelf de mogelijkheid een aanvullend pensioen op te bouwen.

VAPW is een soort van pensioensparen maar dan via de werkgever in de tweede pijler.

02 jan 2019
Particulieren - Verzekeren

Wat gebeurt er als u al dan niet langdurig arbeidsongeschikt wordt door ziekte of ongeval? 

Afhankelijk van uw statuut , ttz. zelfstandige of loon-en weddetrekkende , valt u terug op een uitkering via de sociale zekerheid, die heel vaak ontoereikend zal zijn om de huidige levensstandaard vol te houden. Met een extra verzekering gewaarborgd inkomen kunt u uw uitkering aanvullen. 

05 dec 2018
Particulieren - Verzekeren

Een levensverzekering is de verzamelnaam voor alle verzekeringen die te maken hebben met het leven, de dood en de uitvaart van een mens. De meest bekende voorbeelden van levensverzekeringen zijn de lijfrenteverzekeringkapitaalverzekering en de overlijdensrisicoverzekering.

Levensverzekeringen kunnen worden opgesplitst in twee soorten. Het eerste type wordt afgesloten om gebeurtenissen tijdens het leven te verzekeren. Zo kan een verzekering op een hypotheek worden afgesloten of als aanvulling op het pensioen. Het tweede type is bedoeld als vangnet voor nabestaanden. Dit zijn verzekeringen die verband houden met het garanderen van inkomen voor nabestaanden of het bekostigen van de begrafenis.

09 mei 2017
Particulieren - Verzekeren

Bekijk de video om u snel te informeren. Je vertrekt bijvoorbeeld op reis en bij aankomst stel je vast dat je vakantiewoning niet overeenstemt met de gemaakte afspraken. Of je belastingcontroleur betwist je belastingaangifte.