Sparen

Home » Zelfstandigen en KMO » Sparen

Wat te doen met "overtollig" geld dat op de bedrijfsrekening toekomt en staat?

Als onderneming is het moeilijk om uw cash op een eenvoudige manier nog iets te laten opbrengen zonder te raken aan de beschikbaarheid van het spaargeld.

Toch zoeken we samen met u als zelfstandige, vrije beroeper of bedrijf naar een oplossing op maat van uw situatie. De fiscale piste is veelal de meest interessante oplossing als deze nog niet volledig werd geoptimaliseerd. Kiezen voor een aanvullend pensioen voor zelfstandigen of een individuele pensioentoezegging (met back-service) is een oplossing om direct een mooi rendement te krijgen op de bedragen die u spaart of eenmalig zou investeren in het kader van een IPT met back-service.

Heeft u een overschot, dan kan u mogelijk opteren om uzelf een privévoordeel te gunnen door te kiezen voor een (verhoogde) dekking arbeidsongeschiktheid, invaliditeit of overlijden als bij- of aanvullende dekking in een van uw verzekeringspolissen.

Positieve kasstromen op een regelmatige basis sparen, geeft mooie bedragen die je mogelijk anders niet aan de kant had gezet. Daarom is het noodzakelijk om hier structuur in te brengen.


WELKE PRODUCTEN ZOU U KUNNEN OVERWEGEN?

  • Individueel Pensioensparen
  • Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen
  • Sociale Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen
  • RIZIV Vrij Aanvullend Pensioen (medische beroepen)
  • Vrij niet fiscaal aangemoedigd sparen via verzekeringen
  • Sparen voor uw kinderen of kleinkinderen via verzekeringen
  • Een online spaarrekening

  

Maak nu een afspraak met een adviseur

Sparen, hoe moet ik beginnen als ik het goed wil doen?

Sparen is niet moeilijk als u weet hoe. Veelal gaat het over de juiste mindset overbrengen en  moet u gewoon een duwtje in de rug krijgen. De juiste persoon om u te motiveren. De juiste producten om een rendement te realiseren in functie van uw doelen, horizon, risico en beleggingsprofiel zullen u motiveren om uw engagement dat u gemaakt heeft met uzelf na te komen.

Bij iedere stap kan een spaaradviseur* aangesloten bij Het Financieel Huis of een verbonden partner u begeleiden. Een erkend productbemiddelaar of onafhankelijk bankmakelaar kan voor u de juiste producten en beheerders selecteren om uw idee ook in de praktijk om te zetten. Sparen met een eenmalige belegging als aanvangsstorting is een belegging en moeten ze aftoetsen aan uw beleggingsprofiel.

Opvolging is belangrijk, dus spaar- en beleggingsproducten die u courant kan vinden, aankopen en verkopen zijn belangrijk. Opvolging wordt op regelmatige tijdstippen voorzien of op uw vraag.

24 nov 2022
Zelfstandigen en KMO - Sparen

Leren sparen kan voor sommige mensen een uitdaging zijn, maar het is wel belangrijk om een financieel gezonde toekomst te hebben. Hieronder volgen enkele tips die je kunnen helpen om te leren sparen:

08 nov 2022
Zelfstandigen en KMO - Sparen

"The One-Page Financial Plan" is een boek geschreven door Carl Richards, dat tot doel heeft het proces van het maken van een financieel plan te vereenvoudigen door het in één pagina samen te vatten. Het boek geeft richtlijnen voor het maken van een eenvoudig, uitvoerbaar financieel plan dat aansluit bij uw waarden en doelen.

27 feb 2017
Zelfstandigen en KMO - Sparen

In België staan twee instellingen in voor de beschermingsregeling. Om de tegoeden van de spaarders, beleggers en bepaalde verzekeringsnemers te beschermen, is een beschermingsregeling uitgewerkt die deel uitmaakt van een financieel veiligheidsnet. Dit vangnet moet een garantie bieden aan personen die verliezen zouden lijden indien een financiële instelling in gebreke zou blijven.

26 feb 2017
Zelfstandigen en KMO - Sparen

De MiFID-richtlijn: beleggen in financiële producten. Dit artikel bevat een overzicht en geen exhaustieve beschrijving van de rechten die de MiFID-richtlijn aan de consumenten verleent. Voor meer informatie kan u op de links klikken.

*Iedere spaaradviseur volgende een PCP of VVD opleiding en is erkend door het FSMA en is minimaal erkend in tak21,23 levensverzekeringen of werkt in een kantoor met deze erkenningen en mag in persoonlijk contact staan met het publiek. Op eenvoudig verzoek zal uw adviseur zijn erkenningen bewijzen aan u als klant. U kan het kantoor (zoek op juiste juridische benaming) tevens ook opzoeken via volgende link.