Ondersteuning (EAP)

Home » Inhouse diensten » Ondersteuning (EAP)

Advies en concrete hulp voor jouw werknemers, laagdrempelig en uitgevoerd door experten die de taal van je werknemer spreekt.

Het Financieel Huis vormt een kennisnetwerk- en samenwerkingsplatform waarop experts uit diverse vakgebieden samenkomen. Onze medewerkers en partners zijn erkende professionals, geverifieerd door beroepsorganisaties, controle-instanties of de overheid. Een breed scala aan deskundigen, waaronder adviseurs, consultants, psychologen, loopbaanbegeleiders, starters- en ondernemerscoaches, life & budgetcoaches, juristen, advocaten, verzekeringsmakelaars, boekhouders, fiscalisten, vermogensbeheerders en bankagenten, hebben zich geëngageerd om onze klanten te ontzorgen binnen hun expertise, ieders binnen zijn of haar vakgebied. Door ons zo te organiseren met 1 centraal aanspreekpunt en een uitgebreid scala aan competenties en kennis om antwoorden en oplossingen te bieden voor een breed scala aan levensvragen, maar zeker ook concrete hulpvragen die onze klanten tegenkomen tijdens hun leven en carrière. 

Ontvang deskundig advies en praktische ondersteuning voor jouw werknemers op het gebied van financiën, belastingen en juridische zaken. Met ons Employee Assistance Program bieden we eerste lijnsadvies overheen alle expertise gebieden, waardoor je werknemers altijd toegang hebben tot een expert op dit gebied. Mentaal welzijn is uiterst belangrijk waardoor we hiervoor graag samenwerken met de experten in de markt voor deze dienstverlening. Denk oa aan Workplace Options en ICAS / Lyra Health. 

Ons Employee Assistance Program is ontworpen om ervoor te zorgen dat jouw werknemers minder stress ervaren door hen de mogelijkheid te bieden om te allen tijde een specialist te raadplegen. Of het nu gaat om het plannen van hun pensioen, het omgaan met financiële uitdagingen of het begrijpen van juridische kwesties, onze experts staan klaar om te helpen.

Met ons programma kunnen jouw werknemers snel, laagdrempelig en gemakkelijk antwoorden vinden op hun vragen, waardoor ze zich kunnen concentreren op hun werk zonder zich zorgen te maken over persoonlijke kwesties. Het bieden van deze ondersteuning laat zien dat je als werkgever geeft om het welzijn van je werknemers en draagt bij aan een positieve werkomgeving.

Neem vandaag nog contact met ons op om meer te leren over hoe ons Legal & Financial Employee Assistance Program jouw werknemers kan ondersteunen en bijdragen aan een gezondere en gelukkigere werkomgeving. Honderdduizenden mensen krijgen op deze manier vandaag reeds toegang tot een bijzonder waardevolle dienstverlening. 


WAT IS EEN LEGAL & FINANCIAL EAP?

Een Legal & Financial EAP (Employee Assistance Program) is een programma dat werkgevers aanbieden om hun werknemers toegang te geven tot gespecialiseerde juridische en financiële ondersteuning en eerstelijnsadvies. Ons programma is ontworpen om werknemers te helpen bij het omgaan met persoonlijke en werkgerelateerde juridische en financiële kwesties die invloed kunnen hebben op hun welzijn en prestaties op het werk.

Met een Legal & Financial EAP kunnen werknemers vertrouwelijk en kosteloos deskundig advies krijgen over diverse juridische en financiële kwesties, zoals arbeidsrecht, contracten, familierecht, schuldenbeheer, belastingen, pensioenen, en meer. Ons model maakt het mogelijk dat mensen geïnformeerd worden en indien nodig ook ondersteund kunnen worden (buiten het EAP) met aanvullende diensten, productbemiddeling, of verwijzing naar gespecialiseerde professionals voor een diepgaandere aanpak van de case of dossier indien aangewezen.

Het doel van een Legal & Financial EAP is om werknemers te ondersteunen bij het vinden van praktische oplossingen voor hun juridische en financiële uitdagingen maar ook toekomstige aspiraties. Het moet zeker niet allemaal negatief zijn, in tegendeel. Door je werknemers te ontzorgen, vaak ook de alleenstaanden die geen klankbord hebben thuis, zullen zich meer gesteund voelen en beter kunnen functioneren op het werk. Dit leidt tot een hogere tevredenheid en productiviteit onder je werknemers, evenals een vermindering van (financiële) stress en verzuim gerelateerd aan problemen die meestal hun oorsprong kennen in de privesfeer. 

Laat ons kennismaken en spreken over het financieel welzijn van je werknemers en hoe we ze in praktijk op een bijzondere manier ondersteunen en ontzorgen.

Een eap is er niet alleen voor grote bedrijven, wij hebben een uniek model opgezet zodat het bijzonder betaalbaar blijft voor de werkgever.

Een Employee Assistance Program (EAP) is niet langer voorbehouden aan grote bedrijven. Bij ons hebben we een uniek model opgezet dat betaalbaar blijft voor werkgevers van alle groottes. We integreren ons naadloos in het HR-proces, waardoor we als externe derde partij beschikbaar zijn voor jouw werknemers en tegelijkertijd je HR-afdeling ontlasten met expertise die je anders niet in huis zou hebben.

Met ons model beperken we het gebruik van de dienst op organisatie- en persoonsniveau, waardoor we de dienst kunnen leveren voor een vast bedrag. Dit betekent dat je als werkgever niet voor verrassingen komt te staan en dat de kosten beheersbaar blijven. Wil je meer toelichting over hoe ons model precies werkt? Dan kan je eenvoudig een afspraak maken.

Met meer dan 8 jaar expertise zijn wij de eerste en enige in België die deze dienst op een professionele manier organiseren. Bovendien werken we samen met de nummer 1 en 2 in de wereld van EAP, die gezamenlijk meer dan 90.000.000 mensen begeleiden en ondersteunen. In 2018 zijn we gestart met het aanbieden van deze dienst. In 2019 werden we hiervoor reeds onderscheiden door NN en de UGent, en in 2021 hebben we de dienst uitgebreid met juridische ondersteuning. We weten ondertussen dat veel problemen vaak financieel, fiscaal en juridisch met elkaar verbonden zijn, en daarom bieden we vanuit ons EAP een complete een allesomvattende oplossing aan zoals we dit ook organiseren voor particuliere klanten of zelfstandigen en ondernemers die voor hun persoonlijke financiën en vermogen aankloppen bij Het Financieel Huis.

Neem contact op met ons als je graag aan het algehele welzijn van je werknemers wil werken. Bovendien krijgen alle werkgevers die werken aan het financieel welzijn van hun werknemers van ons ook de erkenning van Financieel Welzijn Bewuste Werkgever. Dit helpt om de boodschap te communiceren bij het huidge en toekomstig aan te werven personeel.