Lenen

Home » Particulieren » Lenen

Persoonlijke begeleiding

Je wil een woning, tweede verblijf of opbrengsteigendom bouwen of kopen? Dan zal je waarschijnlijk willen lenen om je project te realiseren of om je belastingen en vermogen te optimaliseren. Een lening aanvragen is eenvoudig via ons geselecteerd kredietmakelaarsnetwerk en netwerk van onafhankelijke bankmakelaars en bankagenten.

Indien je een onafhankelijk bankmakelaar de opdracht geeft om voor jou de markt te verkennen zonder dat deze enige vorm van productbemiddeling doet dan zal deze hiervoor een op voorhand overeengekomen vergoeding vragen. Als financieel adviseur of wealth manager kunnen ze je bijstaan in je zoektocht naar de beste oplossingen bij alle banken. Dus geen 16 of 25 maatschappijen maar meer dan 100 maatschappijen kunnen voor jou vergeleken worden in binnen- en buitenland, je hebt ze maar op te noemen. Jouw wens, hun opdracht.

Persoonlijke begeleiding, private solutions, dat is de manier van werken, ook voor online klanten. Het advies van onze aangesloten experten is niet geautomatiseerd, laten we daar absoluut niet in meelopen bij de aankoop van vastgoed of andere belangrijke beslissingen die een invloed hebben op uw financieel huishouden. Het gaat over jouw project en wat best is voor jou en je gezin. Onze partners werken voor iedereen, laat het woord “private” je niet afschrikken.

Je hebt geen of onvoldoende geld om een hypotheek rond te krijgen? Of net het tegenovergestelde,  je wil lenen op je beleggingsportefeuille aan de korte termijn rente? Een doorlichting van je verzekeringen of een globalisatie van je roerende beleggingsproducten? Wij hebben alle expertise, producten en netwerk van bemiddelaars in Huis om je Financieel Huishouden te ontzorgen, behouden en te laten groeien.

Hypothecaire kredieten

Waarvoor kan je contact opnemen met een adviseur aangesloten bij Het Financieel Huis?

  • Een krediet of lening aanvragen voor de aankoop van je eerste woning
  • Advies inwinnen over de beste manier om je tweede verblijf of investeringsvastgoed te financieren in binnen- of buitenland
  • Je kredieten onder de loep leggen en nakijken of een lagere maandlast mogelijk is of je rentemassa laten dalen
  • Je wil weten hoeveel u kan ontlenen? Tot welk bedrag je gegeven je situatie  een pand kan aankopen?


Het Financieel Huis BVBA werkt hiervoor samen met tientallen aangesloten kredietmakelaars die ook de Financiële Huizen zonder kredietlicentie of expertise ondersteunen, zoals bijvoorbeeld een verzekeringsmakelaar.


Tevens kan je beroep doen op onafhankelijke bankmakelaars die voor je op een fee-basis werkelijk 100% objectief en onafhankelijk kunnen adviseren. Of wij brengen je rechtstreeks in contact met een bankier (naar uw keuze) waarvan ons netwerk weet dat hij in het verleden ook goed gewerkt heeft voor andere klanten. Altijd een expert ter zake ter beschikking, samen met je vertrouwde adviseur.

Je wil een woonlening of persoonlijke lening aanvragen?

Consumentenkredieten

We hebben niet altijd centen op het juiste moment en dan is het soms noodzakelijk om hiervoor een lening aan te gaan. Een krediet aanvragen is soms een lastig proces en hier bieden wij een eenvoudige oplossing.


Een autolening, een verbouwingslening, inrichtingskrediet, lenen voor de studies van uw kinderen, of een financiering om uw kind in het buitenland te bezoeken, de aankoopkosten voor vastgoed, de notariskosten, overbruggingskredieten… daar kunnen de aangesloten kredietexperten u over adviseren en tevens voor je de lening in orde brengen.


Je wil een krediet aanvragen? Neem contact op met een erkend kredietmakelaar gespecialiseerd in consumentenkredieten, selecteer een hier je partner.

21 okt 2021
Particulieren - Lenen

Een krediet kan op verschillende manieren terugbetaald worden. Kies je voor een vast maandelijks bedrag (mensualiteit / accordeon) of kies je ervoor om initieel minder te betalen per maand (progressief, likom of net meer (degressief – vaste kapitaalsdelging / step up / LIKOM).

Binnen één kredietopening is het mogelijk om verschillende kredietvoorschotten te maken. Een combinatie zou dus best mogelijk kunnen zijn en dit zowel bij kredieten met vaste als variabele en semi-variabele rentevoet.

 

16 mrt 2020
Particulieren - Lenen

Het moet niet meer gezegd worden, maar het hele land ligt lam ingevolge de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus. Verschillende  economische sectoren krijgen het zeer hard te verduren, door beperkingen of verplichte sluiting. Werknemers of zelfstandigen zien waarschijnlijk hun inkomen (tijdelijk) dalen waardoor ze misschien niet meer in staat zijn om te voldoen aan hun maandelijkse kredietverplichtingen. Wat als je je woonlening niet meer tijdig kan betalen? Wat als je de maandelijkse afbetalingen van je consumentenkredieten die je hebt lopen niet meer tijdig kan betalen?

20 jun 2017
Particulieren - Lenen

We willen allemaal een veilig, mooi en aangenaam nest bouwen maar is dat haalbaar? Je wil een woning bouwen maar hebt geen idee of een nieuwbouwwoning binnen jullie budget valt? Dan is er goed nieuws in wat volgt.

21 apr 2017
Particulieren - Lenen

Veel mensen schuimen de banken af op zoek naar de goedkeuring voor de financiering van hun woondroom. Maar waar loopt het verkeerd? Hoe komt het dat velen geen goedkeuring meer krijgen? De banken (kredietinstellingen) zijn strenger geworden, dat is zeker, en de voorwaarden zullen waarschijnlijk nog strenger worden ingevolge adviezen van de Nationale Bank van België.

21 apr 2017
Particulieren - Lenen

In een korte rondvraag bij enkele van onze aangesloten partners, dit naar aanleiding van de berichten die in de media komen, wordt ons bevestigd dat lenen aan 100% nog steeds mogelijk is als de andere parameters die uw kredietaanvaarding bepalen goed zijn. Straffer nog, tot 105% werd ons op mail bevestigd. In wat volgt een persoonlijke toelichting.

09 jan 2017
Particulieren - Lenen

Leningen vergelijken is geen kinderspel. Laat u daarom steeds begeleiden door een expert en maak gebruik van online tools die u kunnen helpen om de juiste beslissing te nemen. U bent van plan om een woning te kopen, u wil lenen voor een verbouwing of u wil uw krediet herfinancieren? U wil zo weinig mogelijk interest aan de bank betalen?

07 jan 2017
Particulieren - Lenen

Soms kan het eens gebeuren dat men in een situatie terechtkomt waarbij iemand een bepaalde geldsom niet kan betalen of geld zou willen lenen.  In dergelijke situatie kan gebruik gemaakt worden van een schuldbekentenis.

06 jan 2017
Particulieren - Lenen

Het kadastraal inkomen (KI) is het gemiddeld normaal netto-inkomen dat het onroerend goed tijdens één jaar aan zijn eigenaar zou opbrengen.

26 dec 2016
Particulieren - Lenen

De overeenkomst moet schriftelijk gemaakt worden en moet ondertekend worden door zowel de kredietgever als de kredietnemers.

Waar Het Financieel Huis Kennis- en Samenwerkingsnetwerk en diens partners niet aan meewerken, onder geen beding, is bijkomende schuldenlasten voor mensen die al te veel kredieten hebben en/of een negatieve melding hebben bij de Nationale Bank.

Mensen die op verschillende plaatsen kredietaanvragen indienen en nog maar zeer recent een krediet hebben aangegaan maken minder kans op acceptatie. Ofwel neemt u contact op via deze website of u gaat naar volgende website kredietgids.be en vult daar een aanvraag in of u laat direct contact met u opnemen. Vervolledig het gehele proces en kom te weten hoeveel kans uw dossier maakt op acceptatie / goedkeuring. Wij ontvangen deze aanvraag en zorgen ervoor dat een van onze aangesloten expert-bemiddelaars in consumentenkredieten / leningen op afbetalingen contact opneemt met u.

Snel geld lenen voor een impulsaankoop, daarvoor moet u dus niet aankloppen bij onze partners. Geld lenen doe je niet alleen, laat u steeds goed begeleiden. Onze aangesloten adviseurs kunnen u wel bijstaan bij het in orde krijgen van uw Financieel Huishouden door uw kredietenlasten in kaart te brengen en hiervoor een oplossing te vinden. Dit is steeds in het kader van een adviestraject waarna er daarna een productoplossing gezocht zal worden door een erkend bemiddelaar/makelaar.