Blog

Home » Blog
02 jan 2019
Particulieren - Verzekeren

Wat gebeurt er als u al dan niet langdurig arbeidsongeschikt wordt door ziekte of ongeval? 

Afhankelijk van uw statuut , ttz. zelfstandige of loon-en weddetrekkende , valt u terug op een uitkering via de sociale zekerheid, die heel vaak ontoereikend zal zijn om de huidige levensstandaard vol te houden. Met een extra verzekering gewaarborgd inkomen kunt u uw uitkering aanvullen. 

28 dec 2018
Financial Well-Being

Bewuste werkgevers willen gezonde werknemers in body, mind and soul en dat kan enkel door een totale aanpak vanuit een holistische benadering van de problematiek die zich stelt. Een combinatie van uw bestaande Well-Being programma’s met ons Financial Well-Being traject is de toekomst. De oplossing voor financiële gezondheid binnen heel uw organisatie. Van starter tot CEO.

26 dec 2018
Coaching

Je hebt een grote DROOM in je leven? Je wil een andere wending geven aan je leven? Een andere job? Een ander lichaam? Of een ander financieel plaatje? Je hoopt in 2019 dat facet van je leven te veranderen?

Ik weet niet of je beseft dat wensen creëren in je leven een logische volgorde heeft zoals het logisch in elkaar zetten van een auto, huis, lego bouwdoos. Alles moet in de juiste volgorde gebeuren en dan weet je welk resultaat je krijgt.

17 dec 2018
Financial Well-Being

Werkplaatsgebonden “well-being” programma’s stonden in het verleden enkel in het kader van het promoten van een ogende gezondheid en het vermijden van arbeidsongevallen. Gelukkig is men hierin een heel stuk gevorderd en wordt er bij de meeste organisaties de nadruk gelegd op het algemene welzijn, met meer ondersteuning door de werkgever. Bouw loyaliteit en betrokkenheid op door jouw werknemers te helpen om betere financiële beslissingen te nemen. Een financieel gezonde werknemer is veelal een gelukkigere en bijgevolg ook een betere werknemer.

13 dec 2018
Financial Well-Being

Een goed gevoel bij onze financiële toestand vandaag en in de toekomst, willen we toch allemaal? De zekerheid om te kunnen leven en doen en laten, weliswaar binnen een normaal kader, geeft ons een gevoel van zekerheid en vrijheid. Hoe realiseer je nu die staat van zekerheid en vrijheid, een staat van Financial Well-Being? De Weg naar Financial Welness brengt je van Financial Well-Being naar Financial Wellness maar enkel als je een paar basisstappen wil volgen.

07 dec 2018
Zelfstandigen en KMO - Advies

Wil je cashflow problemen elimineren of ben je op zoek naar een realistisch businnessplan? Onze partner CFO entrum is de nummer 1 leverancier van parttime CFO’s en ze openen de jacht op CFO’s met daadkracht!

Verdiende u uw sporen als financieel directeur? Hebt u een ondernemersmentaliteit? En wilt u uw expertise delen met zaakvoerders van kmo’s? Sluit u dan nú aan bij het CFO Centrum.

05 dec 2018
Particulieren - Verzekeren

Een levensverzekering is de verzamelnaam voor alle verzekeringen die te maken hebben met het leven, de dood en de uitvaart van een mens. De meest bekende voorbeelden van levensverzekeringen zijn de lijfrenteverzekeringkapitaalverzekering en de overlijdensrisicoverzekering.

Levensverzekeringen kunnen worden opgesplitst in twee soorten. Het eerste type wordt afgesloten om gebeurtenissen tijdens het leven te verzekeren. Zo kan een verzekering op een hypotheek worden afgesloten of als aanvulling op het pensioen. Het tweede type is bedoeld als vangnet voor nabestaanden. Dit zijn verzekeringen die verband houden met het garanderen van inkomen voor nabestaanden of het bekostigen van de begrafenis.

27 nov 2018
Welzijn

Wanneer we naar de verschillende facetten van onze samenleving kijken, kunnen we ervan uitgaan dat groei een noodzaak is geworden:

  • De economische groei is wereldwijds een gespreksonderwerp bij meetings, toespraken etc.
  • De nieuwe Chief Executive wordt binnen een bedrijf aangesteld om via groeidoelstellingen de omzet en winst te vergroten.
  • Bedrijven die inspelen op de financiële optimalisatie en het financieel plannen heeft ook allemaal te maken met groei.
20 nov 2018
Particulieren - Pensioen

We naderen weer het einde van het jaar en tal van financiële instellingen brengen hun marketingmachine in een versnelling om klanten aan te zetten te beginnen met pensioensparen. Wat goed is!