Blog

Home » Blog
19 apr 2019
Zelfstandigen en KMO - Ondernemersbegeleiding

Op 1 mei is het zover en treedt een nieuw Wetboek van Vennootschappen in voege.

De belangrijkste wijzigingen situeren zich ongetwijfeld op het vlak van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, de bvba, straks kortweg de besloten vennootschap of BV genoemd.

25 mrt 2019
Particulieren - Verzekeren

Uw werkgever kan voor u als werknemer een groepsverzekering aanbieden als bedrijfspensioenplan, een interessant extralegaal voordeel bovenop uw loon. Maar dit is niet vanzelfsprekend, want een groot deel van de werknemers moet het zonder stellen of met een eerder symbolische opbouw. Wanneer de werkgever niet voorziet in een degelijke groepsverzekering, heeft u als werknemer zelf de mogelijkheid een aanvullend pensioen op te bouwen.

VAPW is een soort van pensioensparen maar dan via de werkgever in de tweede pijler.

04 mrt 2019
Particulieren - Advies

Febelfin heeft aangekondigd dat het vanaf maandag mogelijk is om snelle betalingen uit te voeren. Een priorbetaling die men volgende namen meegeeft, een flits- of instantbetaling. Een klassieke overschrijving neemt enkele dagen in beslag. Je geld staat niet direct van de ene rekening op de andere. Denk maar aan een betaling die je op vrijdag hebt gedaan maar pas op maandag wordt uitgevoerd.

02 jan 2019
Particulieren - Verzekeren

Wat gebeurt er als u al dan niet langdurig arbeidsongeschikt wordt door ziekte of ongeval? 

Afhankelijk van uw statuut , ttz. zelfstandige of loon-en weddetrekkende , valt u terug op een uitkering via de sociale zekerheid, die heel vaak ontoereikend zal zijn om de huidige levensstandaard vol te houden. Met een extra verzekering gewaarborgd inkomen kunt u uw uitkering aanvullen. 

28 dec 2018
Financial Well-Being

Bewuste werkgevers willen gezonde werknemers in body, mind and soul en dat kan enkel door een totale aanpak vanuit een holistische benadering van de problematiek die zich stelt. Een combinatie van uw bestaande Well-Being programma’s met ons Financial Well-Being traject is de toekomst. De oplossing voor financiële gezondheid binnen heel uw organisatie. Van starter tot CEO.

26 dec 2018
Coaching

Je hebt een grote DROOM in je leven? Je wil een andere wending geven aan je leven? Een andere job? Een ander lichaam? Of een ander financieel plaatje? Je hoopt in 2019 dat facet van je leven te veranderen?

Ik weet niet of je beseft dat wensen creëren in je leven een logische volgorde heeft zoals het logisch in elkaar zetten van een auto, huis, lego bouwdoos. Alles moet in de juiste volgorde gebeuren en dan weet je welk resultaat je krijgt.

17 dec 2018
Financial Well-Being

Werkplaatsgebonden “well-being” programma’s stonden in het verleden enkel in het kader van het promoten van een ogende gezondheid en het vermijden van arbeidsongevallen. Gelukkig is men hierin een heel stuk gevorderd en wordt er bij de meeste organisaties de nadruk gelegd op het algemene welzijn, met meer ondersteuning door de werkgever. Bouw loyaliteit en betrokkenheid op door jouw werknemers te helpen om betere financiële beslissingen te nemen. Een financieel gezonde werknemer is veelal een gelukkigere en bijgevolg ook een betere werknemer.

13 dec 2018
Financial Well-Being

Een goed gevoel bij onze financiële toestand vandaag en in de toekomst, willen we toch allemaal? De zekerheid om te kunnen leven en doen en laten, weliswaar binnen een normaal kader, geeft ons een gevoel van zekerheid en vrijheid. Hoe realiseer je nu die staat van zekerheid en vrijheid, een staat van Financial Well-Being? De Weg naar Financial Welness brengt je van Financial Well-Being naar Financial Wellness maar enkel als je een paar basisstappen wil volgen.

07 dec 2018
Zelfstandigen en KMO - Advies

Wil je cashflow problemen elimineren of ben je op zoek naar een realistisch businnessplan? Onze partner CFO entrum is de nummer 1 leverancier van parttime CFO’s en ze openen de jacht op CFO’s met daadkracht!

Verdiende u uw sporen als financieel directeur? Hebt u een ondernemersmentaliteit? En wilt u uw expertise delen met zaakvoerders van kmo’s? Sluit u dan nú aan bij het CFO Centrum.