Sparen

Home » Particulieren » Sparen

Samen zullen we je dromen realiseren.

In België staan we bekend als spaarzaam, en velen onder ons hebben aanzienlijke spaarbedragen opgebouwd, zo suggereren de statistieken. Toch ontbreekt het ons vaak aan inzicht in hoe we het beste kunnen sparen. Traditioneel vertrouwen we op spaarboekjes, die echter niet eens de inflatie kunnen bijhouden, laat staan koopkracht behouden.

Bij Het Financieel Huis begrijpen we dat het activeren van je spaarreserve, behalve voor een ijzeren buffer, en het optimaliseren van je maandelijkse spaarcapaciteit cruciaal zijn. Onze aangesloten partners bieden oplossingen die niet alleen de inflatie overtreffen, maar ook rekening houden met je doelen, tijdslijn en het gewenste rendement volgens je risicoprofiel.

Elke besparing, wanneer omgezet in een spaarinspanning met de juiste strategie, levert regelmatig een mooi bedrag op dat perfect is afgestemd op jouw profiel, doelen en horizon. Het begint allemaal met een grondig begrip van je inkomsten en uitgaven. Ontdek wat je maandelijks kunt sparen en bereid je voor op een financiële toekomst die past bij jouw ambities.

Neem de controle over je spaarcapaciteit en kies voor een welvarende morgen zonder financiële zorgen en meer gemoedsrust. De adviseurs en financiële coaches van Het Financieel Huis helpen je graag op weg en motiveren je om de inspanning ook vol te houden.

10 Stappen om te nemen

  1. Betaal eerst jezelf voor je harde werk
  2. Ga geen (nieuwe) schulden aan
  3. Stel haalbare spaardoelen
  4. Wees duidelijk wanneer je deze moet behalen
  5. Maak een huishoudbudget
  6. Hou je uitgaven bij
  7. Start nu met sparen
  8. Doe aan pensioensparen
  9. Zet je eerste stappen op de beurs met een spaarplan
  10. Geraak niet ontmoedigd

Maak nu een afspraak met een spaaradviseur

SPAREN KAN JE LEREN

Sparen hoeft niet ingewikkeld te zijn, vooral niet als je de juiste begeleiding krijgt. Soms heb je gewoon een duwtje in de rug nodig. De sleutel tot succesvol sparen ligt in het vinden van de juiste persoon die je motiveert en in het ontdekken van de juiste financiële producten om rendement te behalen, afgestemd op jouw doelen, tijdslijn, risicobereidheid en spaar- en beleggingsprofiel.

Bij Het Financieel Huis geloven we dat sparen een competentie is die je kunt leren. Het begint met het optimaliseren van je maandelijkse spaarcapaciteit en het opbouwen van financiële buffers voor onvoorziene uitgaven, en bijvoorbeeld bij inkomensverlies.

Bij elke stap van je spaarreis staat een spaaradviseur* verbonden aan Het Financieel Huis of een partner klaar om je te inspireren, informeren, motiveren en indien gewenst te begeleiden bij het kiezen van de juiste financiële producten. Samen werken we aan het realiseren van jouw financiële doelen en het vergroten van jouw financiële welzijn. Laat ons je gids zijn op de weg naar financiële vrijheid!

31 okt 2022
Particulieren - Sparen

Neen, je maakt het zelf, samen met je budgetcoach. Dit budgetplan is op maat gemaakt voor jouw specifieke financiële situatie en behoeften. 

12 sep 2022
Particulieren - Sparen

"You Need A Budget" is een boek geschreven door Jesse Mecham, dat een uitgebreide gids voor budgettering biedt die mensen helpt controle te krijgen over hun financiën en hun financiële doelen te bereiken.

15 jun 2021
Particulieren - Sparen

Hoewel sparen inderdaad minder aantrekkelijk is geworden vanwege de hoge inflatie, heeft het nog steeds zin om te sparen, vooral als je financiële doelen op de lange termijn hebt.

26 jan 2021
Particulieren - Sparen

Het nieuwe jaar is ingetreden en velen hebben goede voornemens gemaakt. Voornemens die misschien ook wel met hun financiële situatie te maken hebben. Iets meer rendement nastreven, zonder veel of helemaal geen risico te nemen, zou een van deze voornemens kunnen zijn, toch? Maar hoe kan je nu meer rendement krijgen op je spaargeld zonder zware instapkosten, taksen of andere lasten te betalen. 

06 okt 2020
Particulieren - Sparen

Een budgetcoach gaat meestal als volgt te werk:

01 jul 2020
Particulieren - Sparen

Een noodfonds is een spaarpot die je opzij zet om je in te dekken in geval van een financiële schok, zoals het verlies van je job of een onverwacht grote uitgave. Als je spaargeld hebt om op terug te vallen als je dat hard nodig hebt, dan kan dat voorkomen dat je geld moet lenen of gedwongen wordt om bepaalde financiële beslissingen te nemen. Hoeveel je nodig hebt en wat een 'noodgeval' is, hangt af van je situatie. Hier zijn enkele stappen om te beginnen.

26 mrt 2020
Particulieren - Sparen

Het is niet altijd eenvoudig om iedere maand een bedrag apart te zetten voor velen. Niet omdat ze onvoldoende inkomsten hebben, maar omdat ze niet echt gemotiveerd zijn om te sparen. Maar hoe kan je je spaardoelen dan behalen? Allereerst door je spaardoelen te bepalen, mocht je dit nog niet gedaan hebben.

06 nov 2018
Particulieren - Sparen

Naast het pensioensparen dat ondertussen algemeen bekend is als één van de eerste manieren om op een fiscaal – gunstige manier een appeltje voor de dorst op te bouwen, bestaat ook het zgn. langetermijnsparen dat vaak onterecht stiefmoederlijk behandeld wordt of waar gewoonweg niet aan gedacht wordt.

14 apr 2018
Particulieren - Sparen

Welke goede voornemens had jij gepland voor 2018? Stond er toevallig ook iets bij rond meer "financieel bewust" gaan leven? Iets minder "gin tonics" gaan drinken op het strand en deze centen nuttiger gaan aanwenden? 

*Iedere spaaradviseur volgende een PCP of VVD opleiding en is erkend door het FSMA en is minimaal erkend in tak21,23 levensverzekeringen of werkt in een kantoor met deze erkenningen en mag in persoonlijk contact staan met het publiek. Op eenvoudig verzoek zal uw adviseur zijn erkenningen bewijzen aan u als klant. U kan het kantoor (zoek op juiste juridische benaming) tevens ook opzoeken via volgende link.