Sparen

Home » Particulieren » Sparen

Samen zullen we je dromen realiseren.

Wij, Belgen zijn spaarders. De meesten, toch als we de statistieken mogen geloven, zijn goede spaarder en hebben een mooi bedrag opgebouwd. Alleen weten we eigenlijk niet wat we doen. We sparen op de traditionele manier, zijnde het spaarboekje, dat niet eens de vermindering van uw koopkracht kan goedmaken.

 

Het activeren van uw spaarreserve (behoudens een ijzeren buffer) en uw maandelijkse spaarcapaciteit is essentieel om alleen nog maar de inflatie te kloppen. Verschillende van onze experten bieden een oplossing om niet nog meer te verarmen zonder daarbij uw doelen, de horizon en uw gewenst rendement in functie van uw risicoprofiel uit het oog te verliezen.

 

Er zijn veel meer manieren om te sparen en zeker te besparen. Iedere besparing die u doet, omzetten in een spaarinspanning levert met de nodige regelmaat en de juiste strategie op maat van uw profiel, doelen en horizon een mooi bedrag op om uw vooropgestelde spaardoelen te realiseren. Het is dus essentieel om uw inkomsten en uitgaven te kennen. Zo weet u ook wat u maandelijks kan sparen.

10 Stappen om te nemen

  1. Betaal eerst jezelf voor je harde werk
  2. Ga geen nieuwe schulden aan
  3. Stel haalbare spaardoelen
  4. Wees duidelijk wanneer je deze moet behalen
  5. Maak een huishoudbudget
  6. Hou je uitgaven bij
  7. Start nu met sparen
  8. Doe aan pensioensparen
  9. Zet je eerste stappen op de beurs met een spaarplan
  10. Geraak niet ontmoedigd

Maak nu een afspraak met een adviseur

Een duwtje in de rug

Sparen is niet moeilijk als je weet hoe je dit moet doen. Veelal moet je gewoon een duwtje in de rug krijgen. De juiste persoon om je te motiveren en de juiste producten om een rendement te realiseren in functie van jouw doelen, horizon, risico en beleggingsprofiel.

Bij iedere stap kan een spaaradviseur* aangesloten bij Het Financieel Huis of een verbonden partner je begeleiden. Een erkend productbemiddelaar of onafhankelijk bankmakelaar kan voor jou de juiste producten en beheerders selecteren om uw idee ook in de praktijk om te zetten. Sparen met een eenmalige belegging als aanvangsstorting is een belegging en moeten ze aftoetsen aan je beleggingsprofiel.

Opvolging is belangrijk, dus spaar- en beleggingsproducten die je courant kan vinden, aankopen en verkopen zijn belangrijk. Opvolging wordt op regelmatige tijdstippen voorzien of op jouw vraag.

31 okt 2022
Particulieren - Sparen

Neen, je maakt het zelf, samen met je budgetcoach. Dit budgetplan is op maat gemaakt voor jouw specifieke financiële situatie en behoeften. 

12 sep 2022
Particulieren - Sparen

"You Need A Budget" is een boek geschreven door Jesse Mecham, dat een uitgebreide gids voor budgettering biedt die mensen helpt controle te krijgen over hun financiën en hun financiële doelen te bereiken.

15 jun 2021
Particulieren - Sparen

Hoewel sparen inderdaad minder aantrekkelijk is geworden vanwege de hoge inflatie, heeft het nog steeds zin om te sparen, vooral als je financiële doelen op de lange termijn hebt.

26 jan 2021
Particulieren - Sparen

Het nieuwe jaar is ingetreden en velen hebben goede voornemens gemaakt. Voornemens die misschien ook wel met hun financiële situatie te maken hebben. Iets meer rendement nastreven, zonder veel of helemaal geen risico te nemen, zou een van deze voornemens kunnen zijn, toch? Maar hoe kan je nu meer rendement krijgen op je spaargeld zonder zware instapkosten, taksen of andere lasten te betalen. 

06 okt 2020
Particulieren - Sparen

Een budgetcoach gaat meestal als volgt te werk:

01 jul 2020
Particulieren - Sparen

Een noodfonds is een spaarpot die je opzij zet om je in te dekken in geval van een financiële schok, zoals het verlies van je job of een onverwacht grote uitgave. Als je spaargeld hebt om op terug te vallen als je dat hard nodig hebt, dan kan dat voorkomen dat je geld moet lenen of gedwongen wordt om bepaalde financiële beslissingen te nemen. Hoeveel je nodig hebt en wat een 'noodgeval' is, hangt af van je situatie. Hier zijn enkele stappen om te beginnen.

26 mrt 2020
Particulieren - Sparen

Het is niet altijd eenvoudig om iedere maand een bedrag apart te zetten voor velen. Niet omdat ze onvoldoende inkomsten hebben, maar omdat ze niet echt gemotiveerd zijn om te sparen. Maar hoe kan je je spaardoelen dan behalen? Allereerst door je spaardoelen te bepalen, mocht je dit nog niet gedaan hebben.

06 nov 2018
Particulieren - Sparen

Naast het pensioensparen dat ondertussen algemeen bekend is als één van de eerste manieren om op een fiscaal – gunstige manier een appeltje voor de dorst op te bouwen, bestaat ook het zgn. langetermijnsparen dat vaak onterecht stiefmoederlijk behandeld wordt of waar gewoonweg niet aan gedacht wordt.

14 apr 2018
Particulieren - Sparen

Welke goede voornemens had jij gepland voor 2018? Stond er toevallig ook iets bij rond meer "financieel bewust" gaan leven? Iets minder "gin tonics" gaan drinken op het strand en deze centen nuttiger gaan aanwenden? 

*Iedere spaaradviseur volgende een PCP of VVD opleiding en is erkend door het FSMA en is minimaal erkend in tak21,23 levensverzekeringen of werkt in een kantoor met deze erkenningen en mag in persoonlijk contact staan met het publiek. Op eenvoudig verzoek zal uw adviseur zijn erkenningen bewijzen aan u als klant. U kan het kantoor (zoek op juiste juridische benaming) tevens ook opzoeken via volgende link.