Lenen

Home » Zelfstandigen en KMO » Lenen

Een lening vinden hoeft geen ellendig proces te zijn als zelfstandig ondernemer, vrij beroeper of bedrijf.

Kredietverlening aan zelfstandigen, ondernemers en diens bedrijven of organisaties is nog steeds een aandachtspunt, dat is de realiteit. Evenwel valt wel op te merken dat er veel verbetering is de laatste jaren. Toch valt op te merken dat enige voorzichtigheid is geboden bij het aangaan van nieuwe kredietverbintenissen en de bijkomende voorwaarden. Laat u daarom adviseren door een kredietmakelaar of onafhankelijk bankmakelaar om de beste kredietoplossing te vinden. 

Een onafhankelijk bank- of kredietmakelaar, maar ook een gespecialiseerde accountant met ondernemersbegeleiders kunnen u en uw bedrijf begeleiden bij de adviesronde, optimalisatie en aanvraag van de gewenste financieringsvorm, een kredietdossier samenstellen.... Het gamma is veel groter dan bij consumenten, daarom is het voor starters zeker aangewezen om u voldoende te informeren over de verschillende financieringsmogelijkheden die courant zijn in uw sector. 

Waarvoor kan u een investeringskrediet aanvragen?

 VASTGOED

  • Aankoop en/of (groene) verbouwing van een gebouw / handelszaak
  • De overname van een handelszaak

 

BEDRIJFSVOERTUIGEN

  • Personenwagens - Bestelwagen
  • Bussen - Vrachtwagens
  • Landbouwvoertuigen

 

BEDRIJFSMATERIEEL

  • Machines en uitrusting
  • Inrichting en meubilair
  • Servers, computers, kopieerapparaten,..
  • Rollend materieel


Het Financieel Huis, diens aangesloten partners zijn ook gemachtigd om te bemiddelen in leasingdossiers.

Maak nu een afspraak met een kredietmakelaar of onafhankelijk bankmakelaar of bankagent

ALTERNATIEVE FINANCIERINGSMOGELIJKHEDEN

Crowdfunding is meer dan een nieuwe financieringsmogelijkheid. Het is in de eerste plaats een manier om kapitaal en financiering te vinden voor uw idee, om uw onderneming te kunnen starten. Een crowdfundingplatform biedt nog een heleboel andere voordelen dan enkel kapitaal ophalen.

Maak uw plannen bekend bij het grote publiek, betrek een groot netwerk van kleine en grote investeerders. Dergelijk platform biedt handige toepassingen om een campagne op te zetten.

De geïnteresseerde investeerders kunnen u makkelijk aanspreken en volgen via de talloze communicatietools en de evenementen die ingepland worden. Maar vergeet niet dat u het meeste werk moet verrichten.

Onze aangesloten consultants geven u sturing en stellen hun netwerk ter beschikking ter ondersteuning van uw campagne. 

27 jun 2019
Zelfstandigen en KMO - Lenen

Aangezien niemand kan voorspellen hoe de rente zal evolueren, heeft niemand daarop een waterdicht antwoord.

05 jun 2019
Zelfstandigen en KMO - Lenen

Verschillende afbetalingswijzes zijn mogelijk bij de aflossing van kredieten.

16 jul 2018
Zelfstandigen en KMO - Lenen

Crowdlending kan worden vergeleken met mezzanineschuld. Dankzij deze ingreep kunnen de financiële middelen verhoogd worden zonder aan het kapitaal te tornen.

09 jul 2018
Zelfstandigen en KMO - Lenen

Net als andere economische sectoren wordt de hotelindustrie steeds meer gefinancierd via participatieve leningplatformen. Een adequaat antwoord om een financieringsoplossing te vinden voor renovatiebehoeften of aankopen van gebouwen.

09 mei 2018
Zelfstandigen en KMO - Lenen

Bent u op zoek naar kapitaal voor uw bedrijf? Onze partner Look&Fin kan mogelijk een oplossing bieden.

07 mrt 2018
Zelfstandigen en KMO - Lenen

Wil je investeren? Misschien heb je nood aan bijkomende middelen om te groeien of heb je funding nodig om voorraad aan te kopen? Dan kan crowdlending misschien wel iets voor uw onderneming zijn. Hieronder enkele voorbeelden:

22 feb 2017
Zelfstandigen en KMO - Lenen

Koppelverkoop blijft verboden wanneer één bestanddeel ervan een financiële dienst is en verricht wordt door één onderneming of door ondernemingen handelend met een gemeenschappelijke bedoeling. Maar allereerst, wat is het verschil tussen koppelverkoop en gebundelde verkoop?

31 jan 2017
Zelfstandigen en KMO - Lenen

Door de lage rente herfinancieren veel mensen hun woonlening naar een vaste rentevoet of een krediet met een kortere looptijd, maar wat met de fiscaliteit?

26 jan 2017
Zelfstandigen en KMO - Lenen

U wil weten hoeveel u per maand moet afbetalen? U wil de samenstelling kennen van de mensualiteit op een bepaald tijdstip? Dan maakt u best een aflossingstabel op.

Let op, geld lenen kost ook geld. Laat u steeds goed adviseren bij het aangaan van bijkomende financieringen.