Opstartbegeleiding

Home » Zelfstandigen en KMO » Opstartbegeleiding

Weet je wat je wil? Weet je hoe je je doel sneller kan bereiken?

Verschillende partners aangesloten bij Het Financieel Huis Kennis- en samenwerkingsnetwerk staan mee aan de basis van tal van start-ups en kunnen ook jouw ondernemingszin kanaliseren in de juiste richting. Je bent op zoek naar kapitaal of wil goed advies bij de opstart van je activiteiten? Dan ben je aan het juiste adres.

Onze experten en starters- en ondernemerscoaches werken samen met je huidige adviseur(s), zoals bijvoorbeeld je boekhouder en/of fiscalist, en zorgen voor visie, focus en laten je rekenschap afleggen tijdens het traject. Tevens bieden ze je een klankbord en kunnen een ideale sparringspartner zijn. Veelal vind je het antwoord door er gewoon met iemand anders over te kunnen spreken die je de juiste vragen stelt.

Niet alle Financiële Huizen beschikken over een IAB (Boekhouding/Fiscaliteit) licentie / dienstverlening maar deze laten zich bijstaan door hun collega’s of externe gescreende lokale spelers of je eigen boekhouder waarmee jereeds een jarenlange relatie hebt. Tevens is het mogelijk om in het kader van Loopbaancheques of de KMO-portefeuille beroep te doen op een gunstig kader om uw advies en begeleiding goedkoper in te winnen.

Een win-win lening begeleiden, een crowfunding campagne opzetten en investeerders aantrekken, dit zijn allemaal zaken waarmee we je kunnen helpen

Kies voor een opstart- of startersbegeleidingstraject dat inhouse ontwikkeld werd door Het Financieel Huis. Door onze slimme aanpak en ons netwerk ter beschikking te stellen van de starter geven we deze de mogelijkheid om een vliegende start te nemen, die geen enkele startersincubator zal evenaren. 

EEN EIGEN ZAAK OPSTARTEN?

Ondernemen is niet eenvoudig, mocht het wel zo zijn, dan werd iedereen ondernemer. Je goed laten adviseren voor de aanvang van je activiteiten zal je een vliegende start geven zodra je bent opgestart als zelfstandig ondernemer.


Wij hebben een team van starters- en ondernemerscoaches die je kunnen bijstaan bij de opstart van je activiteiten. Aanvullend kunnen we samen met een ondernemersbegeleider (met IAB/BIBF licentie) je zaak ook effectief opstarten, opvolgen en je boekhouding voeren. Alles in het kader van jou, de startende ondernemer.


Vanuit een totaalvisie kunnen en zullen we je ondersteunen!


Ook producttechnisch kunnen we je adviseren. Hier een voorbeeld mbt tot je verzekeringsnoden als starter. 

Wanneer je een eigen zaak start, is het van belang dat je de juiste verzekeringen afsluit. Maar er bestaat niet zoiets als een standaardpakket verzekeringen die van toepassing zijn voor elke starter.Want elke starter zijn zaak is anders, net zoals de risico’s die hij of zij loopt als beginnende zelfstandige. Je aanspreekpunt kan je ook in contact brengen met een onafhankelijk verzekeringsmakelaar of niet-verbonden subagent om je risico’s in kaart te brengen en te evalueren welke je best direct afdekt en welke je verzekert zodra je beschikt over de nodige inkomsten. We weten dat de opstart van een zaak veel kost en proberen samen een evenwicht te vinden. Vergeet dus niet om in je haalbaarheidsstudie en businessplan de nodige ruimte op te nemen voor de kosten die gepaard gaan met (verplichte) verzekeringen. Maak nu een afspraak met een starterscoach of ondernemersbegeleider

KAPITAAL en kennis OPHALEN

Crowdfunding is meer dan een nieuwe financieringsmogelijkheid. Het is in de eerste plaats een manier om kapitaal en financiering te vinden voor je idee, om je onderneming te kunnen starten. Een crowdfundingplatform biedt nog een heleboel andere voordelen dan enkel kapitaal ophalen.

Maak je plannen kenbaar bij het grote publiek, betrek een groot netwerk van kleine en grote investeerders. Dergelijk crowdfundingplatform biedt handige toepassingen om een campagne op te zetten. De geïnteresseerde investeerders kunnen je makkelijk aanspreken en volgen via de talloze communicatietools en de evenementen die ingepland worden. Maar vergeet niet dat je zelf het meeste werk moet verrichten. De fondsen komen niet binnen omdat jij een online campagne hebt opgestart, het is echt werken aan je campagne!!

De opmaak van je business- en financieelplan is dus essentieel om mensen (maar ook eventueel een financiële instelling) te overtuigen van je idee, je project. Voor sommige vennootschapsvormen is het tevens een verplichting om dit op te maken bij aanvang van de activiteiten.

Onze aangesloten consultants geven je sturing en stellen hun netwerk ter beschikking ter ondersteuning van je project. Aanvullend kunnen ze voor jou onderhandelen en bemiddelen. 

12 nov 2019
Zelfstandigen en KMO - Opstartbegeleiding

Een gestructureerd MVO-beleid is niet alleen iets voor grote organisaties. Ook jij als starter kan je steentje bijdragen.

29 okt 2019
Zelfstandigen en KMO - Opstartbegeleiding

De starter moet altijd als ondernemer uitkijken voor valkuilen.

28 okt 2019
Zelfstandigen en KMO - Opstartbegeleiding

Een eigen zaak beginnen, het is een droom die werkelijkheid wordt voor jou. Je staat te popelen om je project te tonen aan de wereld.

31 mei 2018
Zelfstandigen en KMO - Opstartbegeleiding

Er bestaan tegenwoordig tal van oplossingen om betalingen te ontvangen. Recent kwam het volgende bedrijf op onze radar waarbij we zelf de proef op de som hebben genomen en klant geworden zijn om het voor jou te kunnen testen. We zijn immers ook van start gegaan met de "inspiratiesessies over jouw vermogen", klik hier voor meer informatie en binnenkort volgen er ook laagdrempelige workshop waarbij de bezoekers dan ook ter plaatse kunnen afrekenen. 

08 mei 2017
Zelfstandigen en KMO - Opstartbegeleiding

Heeft u er ooit al eens bij stilgestaan dat een job in de financiële wereld iets voor u zou kunnen zijn? Wat als u bij de Maes Group een thuis krijgt om een zelfstandige job op maat van uw wensen te creëren? Voor volgende vacatures en regio's verwelkomen zij u graag voor een gesprek.

08 apr 2017
Zelfstandigen en KMO - Opstartbegeleiding

Zodra u deel uitmaakt van Het Financieel Huis BVBA - als samenwerkingspartner, professioneel medewerker, expert of zelfstandige gelinkt aan een van de Financiële Huizen of diens partners – dan zal u merken dat uw passie voor uw beroep en de wil om uw klanten een totaalservice te bieden met focus op uw eigen vakgebied, zeer snel zal toenemen.

Gemotiveerde professionals, bedrijven en organisaties die willen bijdragen aan dit werkgeversinitiatief, ter ondersteunning van diens aangesloten partners en de consumenten wiens Financieel Huishouden ze optimaliseren, behouden en doen groeien in functie van hun wensen en doelen die ze voor ogen hebben, mogen ons als de bliksem contacteren.

14 feb 2017
Zelfstandigen en KMO - Opstartbegeleiding

Startende ondernemers, maar ook bedrijven die willen groeien hebben nood aan kapitaal en dat is niet altijd even makkelijk te vinden. Hier krijgt u een overzicht van enkele instanties, organisaties die u kunnen helpen.

04 feb 2017
Zelfstandigen en KMO - Opstartbegeleiding

Publireportage - Assist Asia. Sinds 1995 hebben Belgisch zakenman Georges Baekelmans en zijn zaken- en levenspartner Ambiga Baekelmans verscheidene succesvolle lokale en internationale bedrijven in Chennai, India opgericht en geleid.

01 feb 2017
Zelfstandigen en KMO - Opstartbegeleiding

Ik heb intussen meer dan 100 (startende) ondernemers mogen begeleiden. En prijszetting is een logische stap nadat we hun missie helder hebben. Want een missie zonder producten of diensten én bijhorende prijszetting, leidt niet tot een business. En als je er niet van kan leven, leidt zelfs de mooiste missie tot een stressboel en belandt ze uiteindelijk in de vuilbak. Jammer, want het had evengoed anders gekund…

* Opstartbegeleiding kan u volgen via verschillende partners. Vergeet ook UNIZO niet. Het Financieel Huis zorgt voor een kennisnetwerk waardoor u sneller toegang krijgt tot de juiste mensen in functie van uw project. Uw coach zorgt voor een volledige omkadering op basis van uw wensen. Heeft u nood aan een fiscalist en een bedrijfsfinanciering? Dan zal deze zijn netwerk inschakelen om voor u de beste oplossing te vinden bij via een erkend IAB aangesloten partner en in het geval van financiering een kredietmakelaar of onafhankelijk bankmakelaar om u te begeleiden bij uw zoektocht naar de beste financiering in functie van uw bedrijfsprofiel.