Opstartbegeleiding

Home » Zelfstandigen en KMO » Opstartbegeleiding

Weet je wat je wil? Weet je hoe je je doel sneller kan bereiken?

Verschillende partners aangesloten bij Het Financieel Huis Kennis- en samenwerkingsnetwerk staan mee aan de basis van tal van start-ups en kunnen ook jouw ondernemingszin kanaliseren in de juiste richting. Je bent op zoek naar kapitaal of wil goed advies bij de opstart van je activiteiten? Dan ben je aan het juiste adres.

Onze experten en starters- en ondernemerscoaches werken samen met je huidige adviseur(s), zoals bijvoorbeeld je boekhouder en/of fiscalist, en zorgen voor visie, focus en laten je rekenschap afleggen tijdens het traject. Tevens bieden ze je een klankbord en kunnen een ideale sparringspartner zijn. Veelal vind je het antwoord door er gewoon met iemand anders over te kunnen spreken die je de juiste vragen stelt.

Niet alle Financiële Huizen beschikken over een IAB (Boekhouding/Fiscaliteit) licentie / dienstverlening maar deze laten zich bijstaan door hun collega’s of externe gescreende lokale spelers of je eigen boekhouder waarmee jereeds een jarenlange relatie hebt. Tevens is het mogelijk om in het kader van Loopbaancheques of de KMO-portefeuille beroep te doen op een gunstig kader om uw advies en begeleiding goedkoper in te winnen.

Een win-win lening begeleiden, een crowfunding campagne opzetten en investeerders aantrekken, dit zijn allemaal zaken waarmee we je kunnen helpen

Kies voor een opstart- of startersbegeleidingstraject dat inhouse ontwikkeld werd door Het Financieel Huis. Door onze slimme aanpak en ons netwerk ter beschikking te stellen van de starter geven we deze de mogelijkheid om een vliegende start te nemen, die geen enkele startersincubator zal evenaren. 

EEN EIGEN ZAAK OPSTARTEN?

Ondernemen is niet eenvoudig, mocht het wel zo zijn, dan werd iedereen ondernemer. Je goed laten adviseren voor de aanvang van je activiteiten zal je een vliegende start geven zodra je bent opgestart als zelfstandig ondernemer.


Wij hebben een team van starters- en ondernemerscoaches die je kunnen bijstaan bij de opstart van je activiteiten. Aanvullend kunnen we samen met een ondernemersbegeleider (met IAB/BIBF licentie) je zaak ook effectief opstarten, opvolgen en je boekhouding voeren. Alles in het kader van jou, de startende ondernemer.


Vanuit een totaalvisie kunnen en zullen we je ondersteunen!


Ook producttechnisch kunnen we je adviseren. Hier een voorbeeld mbt tot je verzekeringsnoden als starter. 

Wanneer je een eigen zaak start, is het van belang dat je de juiste verzekeringen afsluit. Maar er bestaat niet zoiets als een standaardpakket verzekeringen die van toepassing zijn voor elke starter.Want elke starter zijn zaak is anders, net zoals de risico’s die hij of zij loopt als beginnende zelfstandige. Je aanspreekpunt kan je ook in contact brengen met een onafhankelijk verzekeringsmakelaar of niet-verbonden subagent om je risico’s in kaart te brengen en te evalueren welke je best direct afdekt en welke je verzekert zodra je beschikt over de nodige inkomsten. We weten dat de opstart van een zaak veel kost en proberen samen een evenwicht te vinden. Vergeet dus niet om in je haalbaarheidsstudie en businessplan de nodige ruimte op te nemen voor de kosten die gepaard gaan met (verplichte) verzekeringen. Maak nu een afspraak met een starterscoach of ondernemersbegeleider

KAPITAAL en kennis OPHALEN

Crowdfunding is meer dan een nieuwe financieringsmogelijkheid. Het is in de eerste plaats een manier om kapitaal en financiering te vinden voor je idee, om je onderneming te kunnen starten. Een crowdfundingplatform biedt nog een heleboel andere voordelen dan enkel kapitaal ophalen.

Maak je plannen kenbaar bij het grote publiek, betrek een groot netwerk van kleine en grote investeerders. Dergelijk crowdfundingplatform biedt handige toepassingen om een campagne op te zetten. De geïnteresseerde investeerders kunnen je makkelijk aanspreken en volgen via de talloze communicatietools en de evenementen die ingepland worden. Maar vergeet niet dat je zelf het meeste werk moet verrichten. De fondsen komen niet binnen omdat jij een online campagne hebt opgestart, het is echt werken aan je campagne!!

De opmaak van je business- en financieelplan is dus essentieel om mensen (maar ook eventueel een financiële instelling) te overtuigen van je idee, je project. Voor sommige vennootschapsvormen is het tevens een verplichting om dit op te maken bij aanvang van de activiteiten.

Onze aangesloten consultants geven je sturing en stellen hun netwerk ter beschikking ter ondersteuning van je project. Aanvullend kunnen ze voor jou onderhandelen en bemiddelen. 

07 mrt 2023
Zelfstandigen en KMO - Opstartbegeleiding

Investeren in vastgoed kan een lucratieve manier zijn om je geld te laten groeien, maar het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de veelvoorkomende valkuilen die je moet vermijden.

12 okt 2022
Zelfstandigen en KMO - Opstartbegeleiding

Budgetcoaching kan je op verschillende manieren helpen om jouw financiële doelen te bereiken. Hier zijn een paar manieren waarop budgetcoaching je kan helpen:

14 feb 2021
Zelfstandigen en KMO - Opstartbegeleiding

Zet je administratie op punt.

Je bent al wat vertrouwd met Excel, dus je hebt al snel een klantenbestand gemaakt. En een spreadsheet telt de bedragen op en kan perfect de berekeningen maken voor jouw factuur.

 

09 dec 2019
Zelfstandigen en KMO - Opstartbegeleiding

We komen nog een laatste maal terug op enkele valkuilen die je als starter moet vermijden.

27 nov 2019
Zelfstandigen en KMO - Opstartbegeleiding

Je hebt een idee, je wil dat idee omzetten in een concreet product of dienst. Je wil daarbij ook starten als zelfstandige.

25 nov 2019
Zelfstandigen en KMO - Opstartbegeleiding

Je begint te twijfelen. Eerst aan je plan, je idee, je doel, tenslotte aan jezelf en begin je te piekeren.

20 nov 2019
Zelfstandigen en KMO - Opstartbegeleiding

‘Starten’ en ‘ondernemen’ zijn twee werkwoorden, die samen heel wat valkuilen met zich meebrengen.

19 nov 2019
Zelfstandigen en KMO - Opstartbegeleiding

De startende ondernemer wil zo snel mogelijk de markt op en zien hoe het doelpubliek reageert op zijn nieuwe, innovatieve dienst of product.

12 nov 2019
Zelfstandigen en KMO - Opstartbegeleiding

Een gestructureerd MVO-beleid is niet alleen iets voor grote organisaties. Ook jij als starter kan je steentje bijdragen.

* Opstartbegeleiding kan u volgen via verschillende partners. Vergeet ook UNIZO niet. Het Financieel Huis zorgt voor een kennisnetwerk waardoor u sneller toegang krijgt tot de juiste mensen in functie van uw project. Uw coach zorgt voor een volledige omkadering op basis van uw wensen. Heeft u nood aan een fiscalist en een bedrijfsfinanciering? Dan zal deze zijn netwerk inschakelen om voor u de beste oplossing te vinden bij via een erkend IAB aangesloten partner en in het geval van financiering een kredietmakelaar of onafhankelijk bankmakelaar om u te begeleiden bij uw zoektocht naar de beste financiering in functie van uw bedrijfsprofiel.