Heb je al eens gehoord van een termijnrekening?

Home » Blog » Heb je al eens gehoord van een termijnrekening?
26 jan 2021
Particulieren - Sparen

Heb je al eens gehoord van een termijnrekening?

Het nieuwe jaar is ingetreden en velen hebben goede voornemens gemaakt. Voornemens die misschien ook wel met hun financiële situatie te maken hebben. Iets meer rendement nastreven, zonder veel of helemaal geen risico te nemen, zou een van deze voornemens kunnen zijn, toch? Maar hoe kan je nu meer rendement krijgen op je spaargeld zonder zware instapkosten, taksen of andere lasten te betalen. 

 

Heb je al eens gehoord van een termijnrekening

Waarschijnlijk wel, maar heb je zelf reeds een termijnrekening? Laten we toch even inzoomen op wat een termijnrekening is. Kies je ervoor om je geld op "termijn" te plaatsen, dan is je geld gedrurende die periode niet opvraagbaar zonder hiervoor een kleine penalisatie te betalen. Dus als je toch je geld zou opvragen dan zal je hiervoor een kleine boete betalen, dit in functie van hoe lang de termijn nog loopt. Dit nadeel geeft als voordeel dat de bank je een vergoeding zal betalen die vele malen hoger ligt dan bij een klassieke (gereglementeerde) spaarrekening. Weet dat op de vergoeding die je krijgt, er wel nog roerende voorheffing zal worden ingehouden ten belope van 30 procent. Je kan ook kiezen hoe de vergoeding wordt uitgekeerd. Maandelijks, trimesteriële(, halfjaarlijks) of jaarlijkse uitbetaling van de rente.

Volgende tip is dus zeker interessant om mee te nemen. Gebruik een termijnrekening om je ijzeren buffer op te plaatsen, geld dat je niet nodig hebt, geld dat je alleen maar zal gebruiken als het echt niet anders kan. Gebruik een normale (hoogrentende) spaarrekening om je noodreserve (3-6m) loon op te plaatsen.

Waar kan je de beste termijnrekening vinden op dit moment? Welke bank is aanbieder van het hoogste rendement op dit gegeven tijdstip? Als we wat rondzoeken op internet en de vergelijking maken dan zien we al snel dat CKV bank (www.ckv.be) momenteel en meestal de nummer één is in termijnrekeningen op de Belgische markt met een lokaal aanspreekpunt.

 

Welk rendement mag je verwachten?

De vergoeding die je krijgt is afhankelijk van de terijn die je kiest bij aanvang. Hoe langer de horizon (looptijd), des te hoger de vergoeding zal zijn. We zien dat de meeste spaarders momenteel kiezen voor formules op 5 jaar. 

   

Wil je graag aan de slag? 

Neem dan gerust contact op met uw bankier of met Het Financieel Huis en wij brengen je graag in contact met een specialist in termijnrekeningen. Klik hier om contact op te nemen met ons. Veel plezier en rendement in 2021, volg ons op Facebook en blijf op de hoogte van al onze interessante tips.

Gepost door: janvandiest