De bezettingsgraad maximaliseren doe je zo

Home » Blog » De bezettingsgraad maximaliseren doe je zo
20 feb 2020
Zelfstandigen en KMO - Investeren

De bezettingsgraad maximaliseren doe je zo

Als vastgoedeigenaar is het essentieel om de bezettingsgraad van je opbrengsteigendom te maximaliseren. Dit betekent dat je moet begrijpen wie je potentiële huurders zijn en wat hun behoeften en voorkeuren zijn.

Groepen zoals jonge koppels zonder kinderen, alleenstaanden, ouderen, buitenlandse werknemers, studenten, bedrijven en mensen met een uitkering of leefloon zijn vaak op zoek naar huurwoningen. Het is belangrijk om te erkennen dat huishoudens in België meestal uit één of twee personen bestaan, en dat deze trend zich naar verwachting voortzet.

Om ervoor te zorgen dat je eigendom aantrekkelijk is voor huurders, is het belangrijk om te investeren in kleine, maar comfortabele nieuwbouwunits. Huurders geven de voorkeur aan gemak en comfort boven grote woonoppervlakken. Kleine appartementen met één of twee slaapkamers zijn dan ook vaak in trek bij huurders. Vergeet niet dat huurders vaak op zoek zijn naar een plek die hen ontzorgt. Ze hebben een beperkt budget en willen daarom meestal niet te veel uitgeven aan onderhoud en dure meubels. Bij het inrichten van je eigendom is het daarom belangrijk om een ​​budgetvriendelijke, maar eigentijdse uitstraling te creëren.

Naast de grootte van het eigendom is ook de locatie cruciaal voor een succesvolle verhuur. Het kiezen van een gegeerde locatie kan duurder zijn, maar op de lange termijn zal dit waarschijnlijk meer rendement opleveren. De huidige vastgoedprijzen weerspiegelen immers de populariteit van een locatie in het verleden en het spel van vraag en aanbod. Het is dus belangrijk om de ideale locatie te kiezen op basis van jouw doelgroep en hun voorkeuren. Het is ook handig om rekening te houden met de faciliteiten in de omgeving, zoals openbaar vervoer, supermarkten, scholen en andere voorzieningen.

Bij het bepalen van de ideale locatie moet je niet alleen kijken naar je eigen voorkeuren, maar ook naar de vraag van de doelgroepen waarop je je richt. Als je bijvoorbeeld wilt verhuren aan studenten, is het handig om te investeren in panden die dicht bij de universiteit of hogeschool liggen. Buitenlandse werknemers geven dan weer de voorkeur aan locaties die dicht bij hun werkgever liggen en waar openbaar vervoer gemakkelijk toegankelijk is. Oudere huurders geven daarentegen misschien de voorkeur aan een locatie die dicht bij medische faciliteiten en parken ligt.

Kortom, het maximaliseren van de bezettingsgraad van je opbrengsteigendom is cruciaal voor een succesvolle investering. Door te investeren in kleine, comfortabele nieuwbouwunits en te kiezen voor een ideale locatie, kun je het leegstandsrisico minimaliseren en een hoger rendement behalen.

Gepost door: admin