De voordelen van de Wet Breyne bij het kopen van een nieuwbouwwoning in België

Home » Blog » De voordelen van de Wet Breyne bij het kopen van een nieuwbouwwoning in België
08 mrt 2023
Algemeen

De voordelen van de Wet Breyne bij het kopen van een nieuwbouwwoning in België

Als je in België een nieuwbouwwoning koopt, geniet je als koper van de bescherming van de Wet Breyne. Dit juridisch kader biedt een aantal belangrijke voordelen voor kandidaat-kopers van een nieuwbouwproject.

Ten eerste biedt de Wet Breyne zekerheid over de overeengekomen prijs. Dit betekent dat de prijs van de woning niet meer kan veranderen, behalve als er kleine schommelingen zijn in verband met de index. Dit is een geruststellende gedachte voor kopers, omdat ze op die manier weten dat ze niet voor onverwachte kosten komen te staan.

Een ander belangrijk voordeel van de Wet Breyne is dat kopers voltooiingswaarborgen krijgen. Dit betekent dat de verkoper of de bouwonderneming verplicht is om ervoor te zorgen dat de woning wordt opgeleverd zoals overeengekomen. Als er problemen zijn met de oplevering van de woning, dan heeft de koper recht op een schadevergoeding.

Daarnaast is er ook aansprakelijkheidsbescherming voor kopers. Als er tijdens de bouw of na de oplevering van de woning gebreken of schade optreden, dan kan de koper de verkoper of de bouwonderneming hiervoor aansprakelijk stellen.

Ten slotte biedt de Wet Breyne ook opleveringszekerheid. Dit betekent dat de koper pas hoeft te betalen wanneer de werken zijn gevorderd volgens de overeenkomst. Hierdoor loopt de koper geen financiële risico's en hoeft hij niet te betalen voordat de woning klaar is.

Kortom, de Wet Breyne biedt belangrijke bescherming aan kopers van nieuwbouwwoningen in België. Dit geeft kopers de nodige gemoedsrust en zekerheid bij het kopen van een nieuwbouwwoning.

Gepost door: admin