Financieel welzijn is een competitief voordeel voor werkgevers!

Home » Blog » Financieel welzijn is een competitief voordeel voor werkgevers!
17 dec 2018
Financial Well-Being

Financieel welzijn is een competitief voordeel voor werkgevers!

Werkplaatsgebonden “well-being” programma’s stonden in het verleden enkel in het kader van het promoten van een ogende gezondheid en het vermijden van arbeidsongevallen. Gelukkig is men hierin een heel stuk gevorderd en wordt er bij de meeste organisaties de nadruk gelegd op het algemene welzijn, met meer ondersteuning door de werkgever. Bouw loyaliteit en betrokkenheid op door jouw werknemers te helpen om betere financiële beslissingen te nemen. Een financieel gezonde werknemer is veelal een gelukkigere en bijgevolg ook een betere werknemer.

Werkgevers worden meer bewust van de financiële stress die vele werknemers dagelijks moeten ondergaan en zijn oprecht geïnteresseerd om de mensen die voor hen werken verder te helpen.

De volgende stap in de evolutie van het welzijn op de werkvloer is financiële stress verminderen – hetgeen werkgevers een verrassend voordeel geeft in de markt. Bedrijven wedijveren over veel meer dingen dan prijs, waaronder de vaardigheden van hun werkkrachten, innovatie en efficiëntie op de werkvloer. Elk van deze elementen is niet in het minst afhankelijk van de beschikbaarheid, het talent en de gezondheid van hun werknemers, aangezien zij een invloed hebben op ieder aspect van de waardeketen van het bedrijf.

Veel ondernemingen geloven dat programma’s die het financieel welzijn bevorderen, leiden tot een groter engagement, loyaliteit en productiviteit:

  • Werkgevers zijn zich bewust van de financiële stress die veel van hun werknemers het hoofd moeten bieden en ze zijn oprecht geïnteresseerd om de mensen die voor hen werken te helpen waar mogelijk. Drie op de vier zullen waarschijnlijk de werknemersvoordelen uitbreiden om het Financial Well-Being te promoten. Ongeveer 25 procent zal waarschijnlijk hun werknemers helpen in het ontwikkelen van de vaardigheden die nodig zijn om te budgetteren en hun geld te beheren.
  • Klantgerichte bedrijven maken zich zorgen dat werknemers onder financiële druk niet het vereiste serviceniveau kunnen voorzien dat nodig is om te slagen in een competitieve markt. 61 procent van human resources professionals zeggen dat financiële stress een invloed heeft op de prestaties van de werknemer.
  • Veel werkgevers zijn ervan overtuigd dat financial wellness programma’s een belangrijke manier zijn om te laten zien dat zij begaan zijn met werknemers en effectief het verlagen van het personeelsverloop en het opbouwen van loyaliteit.

We onderschrijven het belang van alle domeinen binnen een totaal welzijns- en gezondsheidsbeleid en bekijken vermogen vanuit een holistisch standpunt. Het uitsluiten van een financieel gezondheidsbeleid zou willen zeggen dat een van de belangrijkste beïnvloeders van iemand zijn perceptie op geluk en succes niet betrokken wordt. U beseft ook dat het ontbreken van de mogelijkheid om gebruik te maken van dergelijke trajecten, niet meer van deze tijd is.

Tekst werd aangeleverd door de Financial Well-Being Academy.

Gepost door: janvandiest