Waarom REITs een waardevolle toevoeging kunnen zijn aan je beleggingsportefeuille

Home » Blog » Waarom REITs een waardevolle toevoeging kunnen zijn aan je beleggingsportefeuille
07 feb 2023
Particulieren - Beleggen

Waarom REITs een waardevolle toevoeging kunnen zijn aan je beleggingsportefeuille

Naast liquiditeit en diversificatie, bieden REITs nog meer voordelen. Ten eerste bieden ze potentieel hogere rendementen dan traditionele vastgoedbeleggingen. Dit komt doordat REITs verplicht zijn om minimaal 90% van hun belastbare inkomen uit te keren als dividend, wat resulteert in een hoger dividendrendement voor beleggers.

Ten tweede kunnen REITs ook inflatiebestendig zijn omdat vastgoedprijzen doorgaans stijgen met inflatie. Dit kan de inflatiebestendigheid van een beleggingsportefeuille vergroten.

Een ander belangrijk voordeel van REITs is dat ze doorgaans minder risicovol zijn dan directe vastgoedbeleggingen. Dit komt doordat de risico's van individuele vastgoedbeleggingen worden verspreid over een portfolio van verschillende vastgoedbeleggingen.

Het is echter belangrijk om op te merken dat REITs ook risico's met zich meebrengen, zoals alle beleggingen dat doen. Bijvoorbeeld, zoals alle vastgoedbeleggingen, zijn REITs gevoelig voor schommelingen in de vastgoedmarkt en economische recessies.

Het is daarom belangrijk om een goed begrip te hebben van de belegging en zorgvuldig onderzoek te doen voordat je investeert in REITs. Het is ook aanbevolen om professioneel advies in te winnen en een gediversifieerde portefeuille te behouden.

Kortom, REITs kunnen een waardevolle toevoeging zijn aan een beleggingsportefeuille vanwege hun liquiditeit, diversificatie, potentieel hogere rendementen, inflatiebestendigheid en lagere risico's in vergelijking met directe vastgoedbeleggingen. Het is echter belangrijk om zorgvuldig onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat je investeert in REITs.

Enkele voorbeelden:

iShares Core US REIT ETF (USRT)

Als je op zoek bent naar een REIT-fonds om in te investeren, dan is de US Real Estate ETF (USRT) zeker de moeite waard om te overwegen. Deze ETF volgt de FTSE NAREIT Equity REITs Index en biedt daarmee een gevarieerd scala aan Amerikaanse vastgoedaandelen, met uitzondering van infrastructuur REIT's, hypotheek REIT's en hout REIT's. De ETF streeft ernaar minstens 80% van zijn activa te beleggen in de effecten van de onderliggende index. Een van de belangrijkste voordelen van USRT is de extreem lage kostenratio van slechts 0,08%, waardoor het een zeer betaalbare optie is voor beleggers die vastgoed willen toevoegen aan hun portefeuille. Het is echter wel belangrijk om voldoende onderzoek te doen voordat je investeert, zodat je zeker weet dat USRT past bij jouw beleggingsdoelen en -strategie.

iShares Core US REIT ETF kenmerken:

 • Prijs: $ 50,18
 • Kostenratio: 0,08 %
 • Jaarlijks dividendrendement: 2,10 %
 • 1 jaar rendement: -19,02 %
 • Rendement over 3 jaar: 0.83 %
 • 5 jaar rendement: 20,91 %
 • Web: iShares Core U.S. REIT ETF | USRT

 

Vanguard Vastgoed ETF (VNQ)

De Vanguard Real Estate ETF (VNQ) is een toonaangevend en zeer populair fonds met meer dan $ 40 miljard aan activa onder beheer. Wat VNQ onderscheidt, is het vermogen om beleggers blootstelling te bieden aan verschillende activaklassen, waaronder woningen, kantoren, pakhuizen, hotels en meer. Met meer dan 100 verschillende participaties biedt VNQ een breed scala aan beleggingsmogelijkheden, en het richt zich voornamelijk op vastgoed dat inkomsten genereert, met waardevermeerdering als secundair doel. VNQ heeft een bewezen staat van dienst, brede diversificatie, focus op inkomstengenererend vastgoed, concurrerend dividendrendement en lage kostenratio. Al deze factoren maken VNQ tot een aantrekkelijke keuze voor beleggers die vastgoed willen toevoegen aan hun portefeuille.

Vanguard Real Estate ETF kenmerken:

 

Real Estate Select Sector SPDR Fonds (XLRE)

De XLRE REIT ETF heeft als doel de prestaties van de Real Estate Select Sector Index te evenaren, waarbij ten minste 95% van de activa worden belegd in effecten die onderdeel zijn van de index. Dit omvat vastgoedbeheerders en REIT's, maar sluit hypotheekREIT's uit. Hoewel XLRE zich richt op grote Amerikaanse vastgoedbedrijven, is de diversificatie beperkt. Niettemin kan de lage kostenratio van de ETF het aantrekkelijk maken als een haalbare optie voor bepaalde vastgoedbeleggingsstrategieën.

Real Estate Select Sector SPDR Fonds kenmerken:

 

iShares Residential and Multisector Real Estate ETF (REZ)

Als je geïnteresseerd bent in het beleggen in residentiële REIT's, dan is de iShares Residential and Multisector Real Estate ETF (REZ) wellicht een interessante optie voor jou. Dit fonds belegt in verschillende soorten vastgoed, waaronder woningen, openbare opslag REIT's en gezondheidsvastgoed. Het volgt de FTSE Nareit All Residential Capped Index, waarbij minstens 80% van de portefeuille bestaat uit activa uit deze onderliggende index. Hoewel de kostenratio hoger is dan bij sommige andere fondsen, is REZ toch een solide keuze als je op zoek bent naar een passieve manier om te beleggen in residentieel vastgoed.

iShares Residential and Multisector Real Estate ETF kenmerken:

 

Invesco S&P 500® Equal Weighted Real Estate ETF

De Invesco S&P 500 Equal Weight Real Estate ETF (EWRE) streeft ernaar de prestaties van de S&P 500 Equal Weight Real Estate Index te evenaren, welke vastgoedaandelen bevat van bedrijven binnen de S&P 500. Het fonds belegt ten minste 90% van zijn activa in effecten die deel uitmaken van de index. In tegenstelling tot een REIT ETF, investeert deze ETF niet rechtstreeks in vastgoed, maar in vastgoedaandelen of bedrijven die betrokken zijn bij de vastgoedsector. Het biedt een mix van large en mid-cap holdings.

Invesco S&P 500® Equal Weighted Real Estate ETF kenmerken:

 

SPDR Dow Jones REIT EFT (RWR)

RWR is een REIT ETF die beleggers wil blootstellen aan een gevarieerde reeks beursgenoteerde REIT's in zowel de commerciële als residentiële vastgoedsectoren. Het volgt de Dow Jones U.S. Select REIT Index en belegt ten minste 80% van de activa in effecten die deel uitmaken van de index. RWR biedt een hoog niveau van diversificatie in vergelijking met sommige andere REIT ETF's en kan een geschikte optie zijn voor beleggers die hun portefeuille willen diversifiëren met vastgoedbeleggingen. Het is echter belangrijk op te merken dat RWR een hogere kostenratio heeft dan sommige andere REIT ETF's, waardoor het mogelijk niet de meest kosteneffectieve keuze is voor alle beleggers.

SPDR Dow Jones REIT EFT kenmerken:

 

iShares Cohen & Steers REIT ETF (ICF)

ICF biedt beleggers blootstelling aan de Cohen & Steers Realty Majors Index, samengesteld uit bekende REIT's zoals Prologis, Public Storage en Equity Residential. De index beoogt een gediversifieerde portefeuille te bieden van middelgrote tot grote REIT's die zich richten op verschillende vastgoedsectoren, waaronder industrie, kantoren, winkels en woningen. Het fonds is een enkele beleggingsoptie voor beleggers die blootstelling willen aan een divers scala van REIT's. Met een gematigde kostenratio en een geschiedenis van sterke prestaties, is ICF een solide keuze voor beleggers die vastgoedblootstelling willen toevoegen aan hun portefeuille. Bovendien kan de focus van ICF op middelgrote tot grote REIT's het een geschikte optie maken voor beleggers die op zoek zijn naar meer gevestigde en financieel stabiele bedrijven.

iShares Cohen & Steers REIT ETF kenmerken:

 • Prijs: $ 55,39
 • Kostenratio: 0,32 %
 • Jaarlijks dividendrendement: 1,67 %
 • Rendement over 1 jaar: -19,11 %
 • Rendement over 3 jaar: 2,24 %
 • 5 jaar rendement: 23,59 %
 • Web: iShares Cohen & Steers REIT ETF | ICF

 

iShares U.S. Real Estate ETF (IYR)

IYR wordt vaak gekozen door beleggers die hun portefeuille willen diversifiëren met vastgoed, vanwege het sterke trackrecord en de vermogensdiversificatie over verschillende vastgoedsectoren. Het is belangrijk op te merken dat IYR een hogere kostenratio heeft dan andere REIT ETF's, dus het is verstandig om deze factor mee te wegen bij het kiezen van een geschikt fonds. Bovendien wordt het altijd aanbevolen om uw eigen onderzoek en due diligence uit te voeren voordat u een beleggingsbeslissing neemt, zodat het fonds past bij uw beleggingsdoelstellingen en risicotolerantie.

iShares U.S. Real Estate ETF kenmerken:

 

Fidelity MSCI Real Estate Index ETF (FREL)

FREL biedt beleggers blootstelling aan zowel commercieel als residentieel vastgoed, zoals kantoorgebouwen, appartementen en winkels. Het omvat ongeveer 100 aandelen, waaronder mid-cap en large-cap REIT's en vastgoedbedrijven. Het fonds is gericht op langetermijnvermogensgroei en heeft potentieel voor dividendinkomsten. Met zijn lage kosten en brede dekking van de Amerikaanse vastgoedmarkt is FREL een uitstekende keuze voor beleggers die hun portefeuille willen diversifiëren met vastgoedblootstelling.

Fidelity MSCI Real Estate Index ETF kenmerken:

 

Pacer Benchmark Industrial Real Estate SCTR REIT (INDS)

INDS is een ETF die de Benchmark Industrial Real Estate SCTR Index volgt, die bestaat uit vastgoed dat wordt gebruikt voor de distributie van goederen, zoals magazijnen, opslagfaciliteiten en productiefaciliteiten. De populariteit van e-commerce is de afgelopen jaren sterk toegenomen en deze trend zal naar verwachting voortzetten, wat kan resulteren in sterke prestaties voor INDS. Het is echter belangrijk om te benadrukken dat INDS een niet-gediversifieerd fonds is en niet hetzelfde niveau van risicospreiding biedt als andere fondsen die in een breder scala van eigendommen beleggen. Daarnaast heeft INDS een relatief hoge kostenratio van 0,55%, wat hoger is dan die van andere fondsen op deze lijst. Beleggers die overwegen om in INDS te investeren, moeten deze factoren in overweging nemen bij het evalueren van de potentiële risico's en opbrengsten van deze belegging.

Pacer Benchmark Industrial Real Estate SCTR REIT kenmerken:

 • Prijs: $ 37,68
 • Kostenratio: 0,55 %
 • Jaarlijks dividendrendement: 1,35 %
 • 1 jaar rendement: -23,95 %
 • Rendement over 3 jaar: 19.16 %
 • 5 jaar rendement: N/A
 • Web: INDS | Pacer ETFs

 

VanEck Vectors Mortgage REIT Income ETF (MORT)

MORT is een Exchange-Traded Fund (ETF) dat de MVIS® US Mortgage REITs Index volgt. Deze index bestaat uit mortgage real estate investment trusts (REITs) die investeren in hypotheken en door hypotheken gedekte effecten in plaats van inkomstengenererende eigendommen. Deze REITs kunnen variëren in grootte van kleine tot grote bedrijven en kunnen potentieel hogere rendementen bieden, maar brengen ook een hoger risiconiveau met zich mee. MORT staat bekend om zijn hoge jaarlijkse dividendrendement, wat het aantrekkelijk kan maken voor bepaalde beleggers. Het is echter belangrijk dat beleggers zich bewust zijn van het hogere risiconiveau van dit type investering en dat het misschien niet geschikt is voor iedereen.

VanEck Vectors Mortgage REIT Income ETF kenmerken:

 

US Diversified Real Estate ETF (PPTY)

PPTY is een ETF dat de prestaties van de US Diversified Real Estate Index™ (USREX) wil volgen. Dit fonds biedt diversificatie door blootstelling aan verschillende vastgoedsectoren, waaronder woningen, kantoren en industrieel vastgoed. Het is een multi-cap ETF, wat betekent dat het bedrijven van alle groottes bezit, wat diversiteit biedt in termen van soorten vastgoed, locaties en bedrijfsgrootte. PPTY is een relatief nieuw fonds, opgericht in 2018, dus zijn prestatiegeschiedenis is beperkt tot slechts een paar jaar. Beleggers die waarde hechten aan diversificatie kunnen zich aangetrokken voelen tot dit fonds als een manier om hun beleggingen te spreiden over verschillende sectoren en soorten vastgoed.

US Diversified Real Estate ETF kenmerken:

 

Nuveen Short-Term REIT ETF (NURE)

NURE is een relatief nieuw exchange-traded fund (ETF) dat de prestaties van de Dow Jones U.S. Select Short-Term REIT Index wil volgen. Het fonds richt zich op beleggingen in vastgoedbeleggingstrusts (REIT's) met kortlopende huurcontracten, zoals appartementsgebouwen, self-storage faciliteiten en hotels. Dit soort beleggingen kan aantrekkelijk zijn omdat ze het potentieel bieden voor hogere huurinkomsten naarmate de huurprijzen stijgen, wat vooral aantrekkelijk kan zijn in tijden van hoge inflatie.

Nuveen Short-Term REIT ETF kenmerken:

Belangrijke disclaimer: Beleggen en investeren brengen risico's met zich mee en kunnen leiden tot financiële verliezen. Het is belangrijk om uw eigen onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat u beslissingen neemt over beleggingen of investeringen. De informatie op deze website is uitsluitend bedoeld voor educatieve en informatieve doeleinden en vormt geen beleggingsadvies. De verstrekte informatie kan onvolledig of onnauwkeurig zijn en kan veranderen zonder kennisgeving. Er worden geen garanties gegeven met betrekking tot de juistheid of volledigheid van de verstrekte informatie. Noch deze website, noch de eigenaar ervan is aansprakelijk voor enige schade of verlies dat voortvloeit uit of verband houdt met het gebruik van de informatie op deze website of de beslissingen die op basis daarvan worden genomen.

Gepost door: admin