Geld maakt gelukkig. Of maakt geld juist niet gelukkig..
Er zijn tal van liedjes in onze samenleving die suggereren dat het al dan niet gelukkig maakt, maar wie heeft er nu gelijk?
Het is bijna absurd om te zeggen dat geld geen geluk brengt. Je hebt immers toch geld nodig voor je dagdagelijkse inkopen en voor je onderdak. Wanneer je op je werk je “vakantiegeld” ontvangt, ben je toch ook gelukkig
Iedereen heeft zijn limiet.
We zijn allemaal anders, en zeker wanneer het over geldzaken gaat.
Wanneer je een hongerige persoon op straat juist genoeg geld geeft voor een broodje te kopen in de dichtstbijzijnde broodjeszaak, zal je een grote invloed hebben op diens welzijn. Maar geef Bill Gates een extra miljoen en het zal onwaarschijnlijk zijn dat hij hierdoor gelukkiger zal worden.
Ergens tussen deze 2 uitersten zit een moment waarop een euro extra geen geluk meer zal brengen.
We gieten het in een experiment!
Stel jezelf eens de vraag: wat is je verzadigingspunt in rijkdom?
Als je zout aan een grote kom met water zou moeten toevoegen, zal je zien dat het water dit zout zal opnemen, keer op keer. Maar er komt een moment waarop het water geen zout meer zal opnemen, aangezien het water verzadigd is.
Wat is jouw antwoord op de vraag: hoeveel is genoeg?
Eerst en vooral moet je weten waar je blij van wordt. Financiële planning is uitwerken wat je wilt in je leven en daar geld aan uitgeven.
We hebben de Financial Well-Being opgericht op je hierbij te helpen. Onzeerkende aangesloten dienstverleners kunnen je met de methodiek van de Academy verder begeleiden op jouw pad naar financial wellness en totale financiële gezondheid.
Start vandaag met een nieuw begin. Een nieuwe start waarbij je financiële stress tot het verleden laat behoren en financiële gezondheid verwerft en met plezier de uitdagingen van het leven tegemoet gaat. Meet, plan, verander, stuur bij. Doe! Doe het voor jezelf, je kinderen en je omgeving. Klik hier.
Jan Van Diest, Financial Well-Being Coach. (FWBA)