Wat is employee financial well-being?

Home » Blog » Wat is employee financial well-being?
07 jun 2022
Financial Well-Being

Wat is employee financial well-being?

Employee financial well-being verwijst naar het vermogen van werknemers om hun financiële zaken op orde te hebben en te houden, zodat ze zich kunnen richten op hun werk en persoonlijke doelen zonder dat financiële stress hun prestaties beïnvloeden. 

Dit omvat niet alleen het salaris, maar ook andere aspecten van de financiële situatie van de werknemer, zoals pensioenen, spaargeld, schulden, verzekeringen en belastingen.

Financiële stress kan een negatieve invloed hebben op de productiviteit, de gezondheid en de algehele welzijn van werknemers. Werkgevers kunnen daarom financiële programma's en diensten aanbieden om de financiële gezondheid van hun werknemers te ondersteunen. Dit kan bijvoorbeeld zijn in de vorm van financiële educatie, budgetcoaching, pensioenplanning, hulp bij schulden enzovoort.

Door te investeren in de financiële gezondheid van werknemers, kunnen werkgevers niet alleen hun werknemers helpen om meer financiële stabiliteit te bereiken, maar ook hun eigen bedrijf voordelen bieden, zoals hogere werknemerstevredenheid, verbeterde werknemersproductiviteit en -retentie, en minder verzuim en ziekteverlof.

Gepost door: admin