Beleggen is vragen stellen

Home » Blog » Beleggen is vragen stellen
30 jan 2017
Zelfstandigen en KMO - Beleggen

Beleggen is vragen stellen

Een goede belegger is nieuwsgierig en stelt graag vragen. Ook vragen aan zichzelf om zo meer inzicht te krijgen in het waarom van zijn beslissingen en een invulling te geven aan diens doelen door producten die bijdragen aan de realisatie van de vooropgestelde spaardoelen, horizon en risicoprofiel.

  • Waarom wil u beleggen? Om een "boot" te kopen als u op pensioen gaat? Om een bijkomend inkomen op te bouwen dat u later kan uitkeren of u een inkomstenstroom geeft? Omdat u beleggen gewoon leuk vindt?
  • Hoeveel heeft u nodig als ijzeren buffer, geld dat u onaangeroerd op uw spaarboekje laat staan.
  • Hoeveel gaat u spenderen aan een eenmalige bedrag inleg, al dan niet maandelijks te investeren op bijvoorbeeld 12 maanden?
  • Hoeveel kan u per maand opzij zetten om automatisch toe te voegen aan het budget dat u wil spenderen aan uw beleggingsstrategie.
  • Kent u uw huidig risicoprofiel en is dat in overeenstemming met dat van uw (wettelijke) partner? Welke beleggingsstrategie zal u hanteren om uw doelen te behalen binnen het vooropgestelde gewenste rendement?
  • Gaat u zich, na het opstellen van de strategie en de aankoop van de producten om uw plan in werking te zetten, zich verder laten begeleiden?
   

Laat u begeleiden door een beleggingsadviseur (verzekeringstussenpersoon) en/of een onafhankelijk beleggingsmakelaar (of bankmakelaar). Samen werkt u een plan uit dat werkt voor u. U beschikt niet over spaargeld om te beleggen? U heeft geen fortuin nodig om te kunnen beleggen. Het belangrijkste is dat u vandaag begint met sparen (in beleggingsproducten) om zo uw roerend vermogen te optimaliseren en op te bouwen.

Gepost door: stijn