Blijf ik mijn belastingvoordeel ontvangen als ik mijn woonlening laat herfinancieren?

Home » Blog » Blijf ik mijn belastingvoordeel ontvangen als ik mijn woonlening laat herfinancieren?
31 jan 2017
Zelfstandigen en KMO - Lenen

Blijf ik mijn belastingvoordeel ontvangen als ik mijn woonlening laat herfinancieren?

Door de lage rente herfinancieren veel mensen hun woonlening naar een vaste rentevoet of een krediet met een kortere looptijd, maar wat met de fiscaliteit?

Mensen met een hypothecair krediet kunnen mogelijk een voordeel doen als ze hun woonlening herfinancieren. Ook als de lening bijna afloopt en u bijvoorbeeld een verbouwing zou willen doen, kan het interessant zijn om uw bestaande lening te herfinancieren teneinde van het fiscaal voordeel te blijven genieten.

Wat u moet weten als u een woonlening wil herfinancieren is dat de nieuwe lening het fiscaal regime volgt van de oude, oorspronkelijke lening. 

Gepost door: stijn