Bouw zelf aan je vermogen!

Home » Blog » Bouw zelf aan je vermogen!
05 feb 2019
Particulieren - Investeren

Bouw zelf aan je vermogen!

Hier is het geheim van rijkdom - Koop “activa” en voorkom “aansprakelijkheid”.

Maar wat bedoelen we hier nu mee? Hoe kan je een onderscheid maken tussen activa en verplichtingen?

Activa wordt dikwijls bekeken als alles dat een contante waarde heeft. Dat is echter niet helemaal de juiste manier om ernaar te kijken. Een actief is iets dat in de toekomst cashflow voor jou kan genereren. Activa verdienen geld. Alles wat geld uit je zak neemt, is een verplichting.

Laten we een paar 'activa' bespreken.

 Je huis

Ik weet zeker dat je hebt gehoord dat je huis je grootste troef is. Maar is dit echt waar? Wanneer je een huis koopt, moet je de hypotheek, belasting, verzekering, nutsvoorzieningen, reparatie en onderhoud, tuinwerkzaamheden, … betalen. Dat zijn veel €€€ die elke maand uit je zak gaat. Natuurlijk, het huis heeft een waarde, maar zou de waardering voldoende zijn om alle uitgaven te overtreffen?
Een huis is goed omdat het mensen dwingt om te sparen. De waardering van je huis is leuk, maar meestal is het niet veel meer dan inflatie op lange termijn.

Je auto

Voor veel mensen is hun auto het op een na meest waardevolle ding dat ze bezitten (naast het huis). Een auto is voor de meeste mensen een noodzaak en het kost veel geld. Het is echter geen voordeel. Het is nog erger dan je huis, omdat een auto elke dag in waarde daalt en je ook brandstof moet kopen. Een auto is eigenlijk een geld put. Hoeveel geld besteed je elke maand aan jouw auto? Kun je je voorstellen dat dit geld wordt geïnvesteerd? De meesten van ons hebben een auto nodig om naar het werk te gaan en boodschappen te doen. Het is een onvermijdelijke uitgave voor velen, maar is het nodig om een luxeauto te kopen?

 

Alles wat je bezit

Vrijwel alles wat je bezit, meubels, tv, laptop, tablet, keukengerei, kleding en alles om je heen verliest zijn waarde terwijl je dit leest. Het is een andere manier om naar je bezittingen te kijken. Neem een reflextiemoment voordat je de volgende gadget koopt tijdens de solden of op Black Friday, misschien is het beter om gewoon een stap terug te doen.Laten we het op een andere manier bekijken

Goede activa- Inkomsten producerende activa zoals aandelen, obligaties, crowdfundingprojecten, onroerend goed en een bedrijf.
    

Neutrale activa- Waardebepalende activa zoals uw huis, goud, illustraties, antiek en verzamelobjecten. Je kan zeggen dat deze neutraal zijn omdat je nooit weet of de waardering de inflatie en de kosten van onderhoud zal verslaan.

Verplichtingen- Afwaarderingen van activa zoals jouw tv, meubels en andere persoonlijke eigendommen. Deze dingen kosten gewoon geld.

 

Ergerlijke verplichtingen- Inkomsten verbruikende activa zoals je auto en mobiele telefoon. Deze dingen hebben een maandelijkse geldinjectie nodig om functioneel te blijven.


Natuurlijk, de meesten van ons hebben onze auto en mobiele telefoon nodig om te kunnen functioneren in de 21e eeuw. Het is prima om meer verplichtingen te hebben dan goede activa als je begint, maar je moet goede activa verzamelen om rijk te worden.

 

Laten we nog even afsluiten met volgende vraag: Wie is rijker?

De persoon die €100.000 op zijn bankrekening heeft staan ​​met een maandelijks inkomen van €2.000, maar die elke maand €10.000 moet dekken aan vaste kosten?

Of de persoon die €2.000 op zijn bankrekening heeft staan ​​en wiens “activa” waaraan hij gebouwd heeft €15.000 per maand opbrengen, terwijl zijn vaste kosten ergens rond €5.000 per maand liggen?

De eerste persoon gaat binnen een jaar kapot, de tweede persoon kan zo voor altijd verder leven.

Laten we hier even over nadenken. Als je nu geld hebt, dan kun je dat geld gebruiken om activa te verwerven en die activa zullen geld blijven genereren voor jou. Als je echter geen geld hebt, kun je vaardigheden verwerven. Het is net iets moeilijker, het is de manier om je eigen tijd te investeren en die assets zelf te maken.De opties om een ​​product te creëren is onbeperkt. Het enige dat ertoe doet is dat je een “actief” creëert, waardoor je terugkerende inkomsten genereert.

 


“Voor degenen die denken dat investeren in jezelf egoïstisch is, zijn ze de meest egoïstische van allemaal, en zij weten het. Als je eerst alles voor anderen doet, heb je weinig waarde en ben je van weinig waarde voor de wereld.”

Tekst geschreven door Karen Van Hoof, COO Het Financieel Huis. 

 

 

Gepost door: janvandiest