De populairste landen voor Belgische tweedeverblijvers: Frankrijk en Spanje bovenaan de lijst

Home » Blog » De populairste landen voor Belgische tweedeverblijvers: Frankrijk en Spanje bovenaan de lijst
10 mei 2022
Particulieren - Advies

De populairste landen voor Belgische tweedeverblijvers: Frankrijk en Spanje bovenaan de lijst

Uit een recent onderzoek is gebleken dat steeds meer Belgische burgers investeren in een tweede woning in het buitenland.

Vooral Frankrijk, , Spanje, de kust- en de Ardennen in België zijn populaire bestemmingen voor deze tweedeverblijvers.

Volgens cijfers van de Europese Unie woonden er in 2020 ongeveer 1,6 miljoen Belgen in het buitenland. Een groot deel van deze groep heeft geïnvesteerd in een tweede woning in een ander land. Uit ons onderzoek blijkt dat Frankrijk veruit de populairste bestemming is voor Belgische tweedeverblijvers, gevolgd door Duitsland, Spanje en de recreatiegebieden in België zoals de kust en de Ardennen.

In Frankrijk zijn de populairste regio's voor Belgische tweedeverblijvers de Provence-Alpes-Côte d'Azur en Occitanie. Het aantrekkelijke klimaat, de prachtige stranden en de pittoreske dorpjes maken deze regio's tot een populaire bestemming voor zowel zomer- als winterverblijven. Ook Duitsland is een geliefd land onder Belgische tweedeverblijvers, vooral de regio's Noordrijn-Westfalen en Beieren zijn populair. Spanje, bekend om zijn zonovergoten stranden en bruisende steden, is ook in trek bij Belgische investeerders.

In eigen land zijn de kust en de Ardennen de meest populaire recreatiegebieden voor Belgische tweedeverblijvers. De Belgische kust is vooral in trek vanwege de nabijheid van het strand en de zee, terwijl de Ardennen populair zijn vanwege hun rustige en bosrijke omgeving.

Hoewel het kopen van een tweede woning in het buitenland een aantrekkelijke investering kan zijn, is het belangrijk om grondig onderzoek te doen naar de lokale wet- en regelgeving en de financiële implicaties van het bezitten van een tweede woning. Daarnaast is het verstandig om een lokale vastgoedmakelaar in te schakelen om te helpen bij het vinden van een geschikt pand en het afhandelen van de aankoop.

Al met al blijven Frankrijk, Duitsland, Spanje en de recreatiegebieden in België de meest populaire bestemmingen voor Belgische tweedeverblijvers. De populariteit van deze gebieden is naar verwachting ook in de toekomst nog hoog, omdat steeds meer mensen op zoek zijn naar een tweede woning om te ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven.

Gepost door: admin