Financieel welzijn in moeilijke tijden

Home » Blog » Financieel welzijn in moeilijke tijden
17 jul 2020
Financial Well-Being

Financieel welzijn in moeilijke tijden

Het begin van het coronavirus en de economische lockdowns en shutdowns die het heeft veroorzaakt, hebben alle conventionele wijsheid op zijn kop gezet. Economische en financiële zekerheid is helaas waarschijnlijk iets uit het verleden voor veel mensen en bedrijven zolang er geen passende maatregelen worden genomen. 

Bedrijfssluitingen, sluitingen van luchtvaartmaatschappijen, ontslagen, quarantaines, olieprijzen die onder het nulpunt zakken, de gelddrukpersen aan het werk zetten - elke dag, zelfs elk uur, lijkt het alsof er een nieuwe, angstwekkende ontwikkeling plaatsvindt die voortkomt uit de coronaviruspandemie. Mensen maken zich zorgen over zichzelf, hun familie en (blijkbaar) hun voorraad toiletpapier. Zo ook over hun geld en hun financial well-being.

 

Elke crisis levert kansen op

Gelukkig wonen we in een sociale welvaartstaat die zorgdraagt voor haar burgers. Laten we daarmee beginnen om dit te zeggen. Ja, er komt veel economische malaise op ons af, er zullen ontslagen vallen, maar wat als je niet kon rekenen op het sociaal vangnet dat de overheid ons geeft? Waarom zeggen we dit zo? Omdat je je geen zorgen moet maken! Verlies je vandaag je job, maar ben je goed in je job? Dan zal je ook niet lang zonder werk zitten. De Belgische bedrijven presteren nog steeds goed. En mogelijk komt deze verandering wel als geroepen voor jou? Misschien stond je op het punt om een andere richting in te slaan, maar had je enkel dit zetje nodig om de beslissing (makkelijker) te kunnen nemen?

 

Maak gebruik van loopbaancheques

Een loopbaancoach kan je helpen om een nieuwe weg in te slaan. Loopbaanbegeleiding is de beste oplossing om aan je financieel welzijn te werken. Je job graag doen betekent dat je de motor van je vermogen beschermt. Daarbij is het vinden van een goede balans tussen je job en je gezin ook van groot belang. Dit zal je helpen om je totaalwelzijn te vergroten. Ook hiermee kan een loopbaancoach je helpen.

Wist je dat je voor 40 euro een loopbaancheque kan aanvragen bij de VDAB? Deze cheque geeft je recht op 4 uur loopbaanbegeleiding. Een tweede cheque van 40 euro geeft je recht op nog eens 3 uur coaching. Dit geldt zowel voor bedienden als voor zelfstandigen als voor uitzendkrachten. Dit geeft je de mogelijkheid om eens in de 6 jaar 7 uur persoonlijke coaching te krijgen. Klik op deze link voor meer informatie over loopbaancheques.

 

Neem je loopbaan in handen en kies voor loopbaanbegeleiding via de Financial Well-Being Academy & K-onsult. Samen bouwen we aan jouw carrière, de motor van jouw vermogen en financieel zelfvertrouwen. Ons team van erkende loopbaanbegeleiders staat klaar voor jou. Bouw samen met ons aan je zelfvertrouwen, je personal branding, je carrière, je financieel en totaalwelzijn. Onze coaches zullen je daar graag helpen om je doelen te bereiken. 

Gepost door: stijn