Financieel welzijn voor werknemers

Home » Blog » Financieel welzijn voor werknemers
06 nov 2018
Financial Well-Being

Financieel welzijn voor werknemers

Een gelukkige werknemer is een goede werknemer, meestal, toch? Heb je al eens stilgestaan bij het begrip "Financial Well-Being" en dit in het kader van het welzijnsbeleid dat actief is binnen jouw organisatie? Oplossingen die het financieel welzijn van werknemers verhogen, dragen immers automatisch en onmiddellijk bij tot de duurzame groei van uw bedrijf.

Werkgevers, zoals onder andere overheids- en financiële dienstverleners en toezichthouders spelen een belangrijke rol bij de ondersteuning van de financiële mogelijkheden van werknemers door te zorgen voor passende financiële begeleiding om hen te helpen. Een combinatie van industrie, vrijwilligerssector en overheidsdiensten bieden momenteel bronnen van financiële informatie.

Het algemene gebruik van financieel advies is echter bij velen laag, mensen vinden dat financieel advies 'niet voor hen is' (HM Treasury, 2016). Velen zijn echter ook onzeker over hoe ze een goed financieel advies kunnen vinden of geraken helemaal ontmoedigd als ze nog maar denken aan financiële planning.

Slecht inzicht en beperkte kennis zorgen ervoor dat mensen soms beslissingen nemen die haaks staan op wat goed voor hen is. Dit zal ook zijn gevolgen hebben op hun productiviteit als ze de problemen meenemen naar het werk. Daar blijft het niet bij, heel het team kan lijden onder de persoonlijke financiële problemen van een persoon.


Hoe kan de Financial Well-Being Academy bijdragen aan de duurzame groei van jouw bedrijf?
 

  1. Verbeterde productiviteit en concentratie van de werknemers
  2. Vermindering van afwezigheden en ziektekosten veroorzaakt door stress
  3. Verbeterde veiligheidsfeer en engagement op de werkplek
  4. Daling van de loonkosten
  5. Verbetering van het aantrekken en behouden van personeel
  6. Draagt bij aan het imago van het bedrijf
  7. Verbetering van de algemene gezondheid van de werknemers

Ben jij een werkgever en wil je werken aan de financiële gezondheid van jouw ploeg?

Neem dan contact op met ons, wij geven je graag toelichting bij de ROI die Financial Well-Being oplossingen met zich meebrengen.

Gepost door: stijn