Geen of kleine woonlening? Denk eens aan Lange Termijnsparen

Home » Blog » Geen of kleine woonlening? Denk eens aan Lange Termijnsparen
12 jan 2017
Particulieren - Sparen

Geen of kleine woonlening? Denk eens aan Lange Termijnsparen

Laten we starten met een korte toelichting: "Wat is Lange Termijnsparen?".

Fiscaal aangemoedigd sparen via levensverzekeringen. Het geld dat u investeert, zet u weg voor de lange termijn. Het is sparen voor later met een bijna onmiddellijk fiscaal voordeel. Voor iedere €100 die u vandaag opzij zet, krijgt u een jaar later al €33 terug.

  

Hoeveel is het belastingvoordeel?

U krijgt 30% terug van de gestorte premies. U heeft ook nog een besparing op de gemeentebelastingen dus het totale voordeel komt uit op ongeveer een 33%.

  

Hoeveel mag ik sparen in een fiscaal lange termijn spaarcontract? 

Aanslagjaar 2017, inkomsten 2016: €2260 per persoon en met een maximum van €169.20 + 6% netto belastbaar beroepsinkomen

   

Is het interessant om een lange termijn spaarcontract aan te gaan als ik een woning bezit? 

Waarschijnlijk is het niet interessant om een lange termijn spaarcontract te hebben als u eigenaar bent van een woning waarop een hypothecaire lening rust van na 2005. De korf van het Lange Termijnsparen en van de enige eigen woning (tegenwoordig de "Woonbonus") is dezelfde. Met andere woorden, als deze korf reeds gevuld is met kapitaal, interest en/of de premie van de schuldsaldoverzekering dan is het niet nuttig om nog een fiscaal aftrekbaar lange termijnspaarplan te nemen via een verzekeringsmaatschappij.

   

Waar kan  ik een lange termijn spaarcontract onderschrijven? 

U kan een contract onderschrijven via een levensverzekeringsmaatschappij. Deze werken meestal met makelaars of agenten. Wij kunnen u begeleiden bij de keuze van het juiste product. Hiervoor neemt u contact op via deze pagina.

Gepost door: stijn