Het verschil tussen vrienden, adviseurs en professionele adviseurs.

Home » Blog » Het verschil tussen vrienden, adviseurs en professionele adviseurs.
22 apr 2020
Financial Well-Being

Het verschil tussen vrienden, adviseurs en professionele adviseurs.

We hebben allemaal wel familie, vrienden, kennissen of bijvoorbeeld collega’s rondom ons, wat zéér goed is. Mensen die ons allemaal maar al te graag overladen met hun goede raad en kennis. Maar is dit advies altijd even goed? Is de kennis nog wel actueel en is wat je te horen krijgt van je adviseurs allemaal wel correct?

In het leven sta je constant voor enorme uitdagingen. Voor alles wat je nog mee zal maken, je levensgebeurtenissen, zal je vaak nood hebben aan een luisterend oor, iemand die je ook raad geeft om de juiste beslissingen te kunnen nemen. Dat is vandaag zeker niet anders, integendeel. De impact en de gevolgen van de coronacrisis zullen ons nog vele maanden en zelfs jaren achtervolgen. Hoe ga je hier mee om? Van wie neem je advies aan, naar wie luister je als het gaat over belangrijke beslissingen in je leven?

Op de volgende levensmomenten is een goede adviseur zeker noodzakelijk. Een adviseur om je te ondersteunen, te begeleiden of te coachen. Adviseurs met de nodige expertise om op een rationele manier een oordeel te kunnen geven over jouw situatie, jouw uitdaging en jou kunnen adviseren wat voor jou de beste weg is om te bewandelen.

Denk dus goed na over iemand die jou advies geeft vanuit een relatie of emotionele verbintenis versus iemand die jou vanuit zijn of haar expertise kan adviseren. 

Enkele concrete voorbeelden:

"Een vader die zijn dochter advies geeft over wat "vandaag de beste lening" is, want "in onzen tijd" was dat ook het beste..."

"Een vriend die je echtscheidingsadvies geeft, maar zelf niets van juridische zaken kent, laat staan jouw specifieke (financiële) situatie kan beoordelen, maar "hij heeft het ook meegemaakt" en zal jou wel vertellen hoe je dat het beste aanpakt..."

"Een vriendin die interieurarchitecte is en zich plots manifesteert als "de persoon die alles kent van waardebepalingen" van vastgoed en jou advies geeft over de juiste aankoopprijs..."

Heb je levensvragen waar je een goed advies over wil krijgen? Wil je graag eens spreken met een expert? Neem dan contact op met Het Financieel Huis. We brengen je graag in contact met de juiste partners die bij ons zijn aangesloten. We geven je graag meer informatie en kunnen je helpen om je plannen in de praktijk te brengen.

 

Gepost door: stijn