Hoe gaat een budgetcoach meestal te werk?

Home » Blog » Hoe gaat een budgetcoach meestal te werk?
06 okt 2020
Particulieren - Sparen

Hoe gaat een budgetcoach meestal te werk?

Een budgetcoach gaat meestal als volgt te werk:

Intakegesprek: Tijdens het intakegesprek maak je kennis met de budgetcoach en bespreek je jouw financiële situatie. Je bespreekt je inkomsten, uitgaven, schulden en financiële doelen.

Opstellen van een budgetplan: Na het intakegesprek stelt de budgetcoach een budgetplan op dat is afgestemd op jouw situatie. Dit budgetplan laat zien hoeveel geld er binnenkomt en uitgaat, en hoeveel geld er beschikbaar is om aan schulden te werken of te sparen.

Begeleiding bij het uitvoeren van het plan: De budgetcoach begeleidt je bij het uitvoeren van het budgetplan. Dit kan betekenen dat je samen met de coach je uitgavenpatroon gaat veranderen of dat je afspraken maakt over het aflossen van schulden.

Evaluatie van het plan: Periodiek evalueer je samen met de budgetcoach hoe het budgetplan verloopt. Hierbij wordt besproken wat er goed gaat en wat er nog verbeterd kan worden.

Nazorg: Na het aflopen van het budgetplan kan de budgetcoach nog nazorg bieden om ervoor te zorgen dat je financiële situatie stabiel blijft en dat je financiële doelen blijft behalen.

De werkwijze van een budgetcoach kan per coach verschillen, maar over het algemeen zal deze werkwijze worden gevolgd om ervoor te zorgen dat je financiële situatie verbetert en je weer grip krijgt op je financiën.

Neem contact op met ons voor meer informatie.

Gepost door: admin