Hoe kan je je spaardoelen sneller realiseren?

Home » Blog » Hoe kan je je spaardoelen sneller realiseren?
26 mrt 2020
Particulieren - Sparen

Hoe kan je je spaardoelen sneller realiseren?

Het is niet altijd eenvoudig om iedere maand een bedrag apart te zetten voor velen. Niet omdat ze onvoldoende inkomsten hebben, maar omdat ze niet echt gemotiveerd zijn om te sparen. Maar hoe kan je je spaardoelen dan behalen? Allereerst door je spaardoelen te bepalen, mocht je dit nog niet gedaan hebben.

Hoe doe je dit nu in praktijk? Dromen omzetten in doelen en effectieve spaardoelen...

Doelen stellen en deze uitwerken op papier volgens de "S.M.A.R.T."-methodiek is de meest aangewezen methode om je doelen om te zetten in realiteit. Maar ken je zelf je doelen? Weet je wat je echt wil? Start daarom met het maken van een dromenbord, doe dit liefst op papier. Destilleer al je dromen die je concreet wil omzetten in financiële doelen en zorg voor het juiste "spaarvehikel" om je spaardoelen op korte, middellange en lange termijn te kunnen realiseren.

Wat is een goede motivator om "te leren sparen"?

Heb je een "zwak" moment, wil je graag "consumeren"... denk dan aan je spaardoelen, wat je voor ogen hebt om te doen, dat wat je wil realiseren en zorg ervoor dat het (impuls)aankoopmoment voorbij gaat. Om je mogelijk nog extra te motiveren kan je het geld dat je bespaard hebt door de aankoop niet te doen, rechtstreeks "injecteren" in je korte termijn spaardoel. Hou je doelen voor ogen, doe geen uitgaven die niet in lijn liggen van wat je echt wil realiseren en je zal je dromen sneller realiseren door je gestelde financiële doelen voor ogen te houden.

Welke producten kunnen je helpen om je spaardoelen sneller te realiseren?

  • Spaarboek
  • Termijnrekening
  • Kasbon
  • Tak21 levensverzekering
  • Tak23 levensverzekering
  • Tak26 levensverzekering
  • Tak44 levensverzekering
  • Beleggingsfondsen
  • Obligaties
  • Aandelen

Heb je hier vragen over? Wil je graag leren sparen, werken aan je spaarmindset en je spaargedrag? Neem dan zeker eens contact op met de Financial Well-Being Academy. Werken aan je financieel zelfvertrouwen en je financieel welzijn doe je niet alleen. Zo zal je je spaardoelen sneller behalen en je dromen en projecten kunnen realiseren.

Heb je vragen over bepaalde producten? Wil je graag eens spreken met een specialist in sparen en beleggen? Neem dan contact op met Het Financieel Huis. We brengen je graag in contact zodat je je plannen kan realiseren binnen het door jou vooropgestelde tijdskader. We geven je graag meer informatie en helpen je bij de uitvoering van je plan in praktijk.

Gepost door: stijn