Ik ben aan het scheiden, kan ik een hypotheek aanvragen?

Home » Blog » Ik ben aan het scheiden, kan ik een hypotheek aanvragen?
21 dec 2016
Particulieren - Advies

Ik ben aan het scheiden, kan ik een hypotheek aanvragen?

Het huwelijksstelsel blijft spelen tot de scheiding effectief in de fase van "scheiding van tafel en bed" zit. De feitelijke scheiding zal dus geen afbreuk doen aan de regeling of het stelsel dat voorheen werd overeengekomen.

Bijgevolg moet men dus van "tafel en bed" gescheiden zijn. Met andere woorden, de scheiding moet door de rechtbank uitgesproken zijn. Door deze uitspraak volgt er ook een effectieve scheiding van goederen waardoor elke (ex) echtgenoot alleen rechtsgeldig een hypotheek kan aanvragen en vestigen.

In praktijk gaan de kredietmaatschappijen voorzichtig om met deze lastige situaties en zal men vragen om de nodige bewijsstukken aan te leveren zoals bijvoorbeeld de EOT. In sommige gevallen kan dus ook de toestemming van de andere partner gevraagd worden. Ga er dus niet zo maar van uit dat u een hypotheciare lening kan aanvragen om een woning te kopen zonder dat uw (toekomstige ex) partner moet meetekenen (voor kennisname).

Bevraag u bij uw onafhankelijk bank- of kredietmakelaar aangesloten bij Het Financieel Huis voor advies op mensenmaat. Heeft u nood aan begeleiding, aan een advocaat gespecialiseerd in deze delicate dossiers? Neem dan even contact op met het hoofdkantoor en wij brengen u in contact met de juiste persoon na u gehoord te hebben.

  

  
Wat de doen bij scheiding?

Echtscheiding door onderlinge toestemming?

Gepost door: stijn