Je rechtsbijstandverzekering in je andere polis, een goed idee?

Home » Blog » Je rechtsbijstandverzekering in je andere polis, een goed idee?
03 jan 2017
Particulieren - Verzekeren

Je rechtsbijstandverzekering in je andere polis, een goed idee?

Er bestaan 2 types van rechtsbijstandverzekeringen. Ofwel zit deze in een andere polis (als bijdekking of optie) of het is een aparte verzekeringspolis met dekkingen op maat.

De rechtsbijstandverzekering die zit inbegrepen in een andere polis, wordt ook wel eens de “inclusiewaarborg” genoemd.

Als aanvulling op uw andere verzekeringswaarborgen, kan u een waarborg rechtsbijstand onderschrijven. Dit kan bijvoorbeeld in uw brand-, familiale of autopolis zijn. Een dergelijke verzekering heeft dan enkel betrekking op geschillen die rechtstreeks samenhangen met de waarborgen van uw andere polis. U kan bijvoorbeeld de rechtsbijstand van uw woningpolis niet gebruiken voor een geschil in verband met uw voertuig. 

De gespecialiseerde rechtsbijstandverzekering, deze polis kan u onafhankelijk van uw andere verzekeringswaarborgen onderschrijven.

Vaak zijn de waarborgen die werden opgenomen in een dergelijke verzekering, veel ruimer dan deze van de inclusiewaarborg. U kan een dergelijke polis “op maat” laten opmaken. Dit betekent dat u voor bepaalde waarborgen al dan niet kan kiezen: u wenst bijvoorbeeld wel een waarborg “verkeer” waarbij alle geschillen met verkeerssituaties gedekt zijn, maar u heeft geen behoefte aan een waarborg met betrekking tot uw woning. Dat is uw keuze. 

Verder kan u er in dergelijke polissen voor opteren om zich te beschermen tegen geschillen met de werkgever, met de aannemer die de renovatie van uw woning uitvoert, de notaris die bij de notariële akte een fout maakt. Bovendien heb je een aparte verzekering. Een gespecialiseerde partner die steeds aan uw kant staat. Kan wel eens handig zijn als u een betwisting heeft over de uitbetaling van schade. 

Gepost door: stijn