Kies je voor een bankagent of een kredietmakelaar?

Home » Blog » Kies je voor een bankagent of een kredietmakelaar?
02 mei 2022
Zelfstandigen en KMO - Lenen

Kies je voor een bankagent of een kredietmakelaar?

Wanneer je op zoek bent naar een woonkrediet, heb je de keuze tussen een bankagent en een kredietmakelaar. Beide partijen kunnen je helpen bij het verkrijgen van een hypothecair krediet, maar er zijn wel enkele verschillen.

Een bankagent werkt voor één specifieke bank en zal enkel producten van die bank aanbieden. Als je dus naar een bankagent stapt, krijg je alleen de hypothecaire leningen van die bank voorgesteld. Bankagents hebben vaak een goed overzicht van de producten van hun bank en kunnen je daarom goed adviseren over wat het beste bij jou past.

Een kredietmakelaar daarentegen werkt met meerdere banken samen en kan je hypothecaire leningen van verschillende banken voorstellen. Hierdoor heb je als klant meer keuze en kan je makkelijker de hypothecaire lening vinden die het beste bij jou past. Een kredietmakelaar zal je ook begeleiden tijdens het hele proces en kan je helpen bij het vinden van de beste voorwaarden.

Het is belangrijk om te weten dat zowel bankagents als kredietmakelaars een commissie krijgen voor het afsluiten van een hypothecair krediet. Bij een bankagent zal deze commissie vaak lager zijn dan bij een kredietmakelaar, omdat een bankagent alleen producten van zijn eigen bank kan aanbieden.

Of je nu kiest voor een bankagent of een kredietmakelaar, het is belangrijk om goed te kijken naar de voorwaarden van de hypothecaire lening en om te zorgen dat je de lening kan terugbetalen. Vergelijk daarom altijd meerdere hypothecaire leningen en laat je goed adviseren.

Gepost door: admin