Loopbaanbegeleiding om de motor van je vermogen te beschermen en te smeren

Home » Blog » Loopbaanbegeleiding om de motor van je vermogen te beschermen en te smeren
01 jul 2020
Coaching

Loopbaanbegeleiding om de motor van je vermogen te beschermen en te smeren

Als je regelmatig een bericht leest van de Financial Well-Being Academy, of als je reeds een van onze trajecten, coachings of workshops gevolgd hebt, dan weet je dat je job, je carrière, dat wat je doet in het leven om te voorzien in je levensonderhoud (en dat van je gezin) van uiterst groot belang is. Als je niet gelukkig bent met wat je dagelijks doet in je job, dan is het moeilijk om uit te blinken in wat je doet. Vaak zal je job dan eerder een energielek zijn dan iets dat je energie geeft. Dat is wat een job zou moeten doen: een positieve bijdrage leveren aan wat jij wil in je leven. 

Werken kan vermoeiend zijn, dat is tenslotte de aard van werk. We voeren de hele dag taken uit die niet altijd even makkelijk, leuk of interessant zijn. Als je je verveelt of je ondergewaardeerd, verdrietig of gewoonweg ongelukkig voelt op je werk, dan is het misschien tijd om je situatie opnieuw te bekijken. Als je te lang vastzit in een baan die je niet leuk vindt, kan je energie stagneren, waardoor je vast komt te zitten in een sleur. 

Denk eens na over de activiteiten die je doet op je werk. Welke geven jou energie en welke kosten jou energie? Door hier over na te denken ontdek je je eigen sterktes en zwaktes. Als je dit onderscheid leert maken, dan vind je na verloop van tijd de rode draad in activiteiten die jou stress opleveren en weet je waar je op zoek moet gaan naar verandering of aanpassing van je activiteiten. Een loopbaancoach helpt je om je energieniveaus opnieuw te gebruiken, zodat je je kunt concentreren op het veranderen van je situatie. Misschien moet je beter tijdmanagement, betere onderhandelingsvaardigheden of leiderschapskwaliteiten aanleren? Misschien heb je de motivatie nodig om je job op te zeggen en een geheel nieuwe weg in te slaan? Weet dat loopbaanbegeleiding de beste en goedkoopste oplossing is om aan je welzijn te werken en de motor van je vermogen, je job, te beschermen.

 

Weet jij wie of wat jou energie geeft? Ken jij jouw energiegevers?

Neem eens een kijkje naar jezelf, naar je leven en je omgeving. Wat maakt jou gelukkig of geeft jou een goed gevoel? Wat geeft je de motivatie en de neiging om naar buiten te gaan en dingen te doen? Er zijn veel verschillende dingen die mensen energie geven: dat kunnen activiteiten zijn die je graag doet, maar ook het samenzijn met mensen die jou een goed gevoel geven of inspireren. Daarbij is het vinden van een goede balans tussen je job en je gezin van groot belang. Voor iedereen is de invulling van “life” of welzijn anders, daarom is het van belang om goed te bepalen wat voor jou van belang is.

 

Wat wil je in je leven? Wat verwacht je van je job?

De meesten onder ons “moeten” werken om te kunnen voldoen aan hun dagelijkse behoeften of noden, maar ook om hun wensen en verlangens te realiseren. Het is belangrijk om actief te zijn, het is ook van belang om te kunnen dromen, om te kunnen plannen in de richting die jij wil geven aan jouw leven. 

 

Neem je loopbaan in handen en kies voor loopbaanbegeleiding via de Financial Well-Being Academy & K-onsult. Samen bouwen we aan jouw carrière, de motor van jouw vermogen en financieel zelfvertrouwen. Ons team van erkende loopbaanbegeleiders staat klaar voor jou. Bouw samen met ons aan je zelfvertrouwen, je personal branding, je carrière, je leven en totaalwelzijn. Onze coaches zullen je helpen om samen met jou een gedragsverandering tot stand te brengen waardoor jij je doelen kunt bereiken. 

Gepost door: janvandiest