VAPZ: enkele belangrijke zaken die u moet weten

Home » Blog » VAPZ: enkele belangrijke zaken die u moet weten
13 jan 2017
Zelfstandigen en KMO - Pensioen

VAPZ: enkele belangrijke zaken die u moet weten

Wat is een VAPZ? Waarom een VAPZ aangaan? Hoeveel kan ik storten in dergelijk contract? Allemaal vragen die belangrijk zijn voor u als zelfstandige (in hoofd- of bijberoep). Maar een persoonlijke aanpak is noodzakelijk bij de bepaling van uw pensioenstrategie. Een VAPZ kan hier een onderdeel van uitmaken.

  

Wat is een Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen?

Via een VAPZ-contract kan de zelfstandige ondernemer, de bedrijfsleider, de meewerkende echtgenoot of zelfs de zelfstandige in bijberoep op een fiscaal zeer gunstige manier een pensioenkapitaal opbouwen.

  

Waarom kan u best als zelfstandige een extra pensioen opbouwen?

De wettelijke pensioenen zullen absoluut niet voldoende zijn. Daarom is het absoluut aangewezen om een Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen en/of andere manieren inzake kapitaalsopbouw te voorzien.

  

Waarom kies ik voor een adviseur?

De toelichting rond een VAPZ-polis is zeer uitgebreid en vaak complex als u niet volledig vertrouwd bent met fiscale optimalisatie. Maak daarom steeds een afspraak met een onafhankelijk verzekeringsmakelaar om u volledig te informeren. Hij geeft u graag meer toelichting en een antwoord op al uw vragen. 

  


  

Voor meer informatie neemt u contact op met een verzekeringsmakelaar of pensioenadviseur.

Gepost door: stijn