Waar kan ik subsidies en steunmaatregelen aanvragen?

Home » Blog » Waar kan ik subsidies en steunmaatregelen aanvragen?
14 feb 2017
Zelfstandigen en KMO - Opstartbegeleiding

Waar kan ik subsidies en steunmaatregelen aanvragen?

Startende ondernemers, maar ook bedrijven die willen groeien hebben nood aan kapitaal en dat is niet altijd even makkelijk te vinden. Hier krijgt u een overzicht van enkele instanties, organisaties die u kunnen helpen.

Participatiemaatschappij Vlaanderen, steunt ondernemers die actief zijn in Vlaanderen. Dit gaat van kredietwaarborgen, tot voordelige leningen als toegang tot risicokapitaal. Zo kennen we onder andere de "Waarborgregeling", maar ook programma's zoals "Cultuurinvest" en de Startersleningen.

  

Business Angels Netwerk Vlaanderen brengt investeerders en ondernemers/ondernemingen samen om toegang tot kapitaal te vereenvoudigen. 

  

Win-winlening: Heeft u familie of vrienden die geloven in uw idee en vertrouwen hebben in u als ondernemer? Dan is een win-winlening een makkelijk instrument om startkapitaal op te halen binnen een fiscaal gunstig kader in je directe omgeving. De investeerders krijgen een direct fiscaal voordeel en ingeval van faling kunnen ze een deel van hun geïnvesteerd kapitaal terugkrijgen via de belastingsaangifte. Via de aangesloten partners van Het Financieel Huis kan een win-win constructie zeer eenvoudig opgezet worden. Neem contact op met een crowdfundingadviseur (ondernemersbegeleider / onafhankelijk bankmakelaar) voor meer informatie.

  

Startlening+: De Startlening is een aantrekkelijke en uiterst soepele formule om je als zelfstandige te vestigen of om een onderneming op te richten. 

  

Kmo-cofinanciering: Helpen bij de opstart van uw onderneming maar ook groeiondersteuning. Ook voor zelfstandigen.

  

Brussels Waarborgfonds: Maakt het makkelijker om toegang te krijgen tot bankkredieten voor Brusselse kmo’s door een aanvullende overheidswaarborg aan te bieden.

   

Sowalfin: In het Waalse Gewest kun je terecht bij Sowalfin voor achtergestelde leningen en overheidswaarborgen.

   

Europese Investeringsbank: Het financieringsprogramma van de EIB (Europese InvesteringsBank) ondersteunt de groei van kmo's. 

  

Een andere manier om geld op te halen buiten het bancaire om, is crowdfunding en -lending. Het Financieel Huis zet u graag op weg, maak een afspraak via de website.

Gepost door: stijn