Wat is een familiale verzekering?

Home » Blog » Wat is een familiale verzekering?
31 dec 2016
Particulieren - Verzekeren

Wat is een familiale verzekering?

Een familiale verzekering is een aansprakelijkheidsverzekering. Een aansprakelijkheidsverzekering biedt dekking bij schade waarvoor u verantwoordelijk en dus aansprakelijk bent. 

Uzelf, uw partner of iemand anders van uw gezin of waar u het toezicht over heeft, berokkent (tijdens het privéleven) schade aan een derde? Dan zal u moeten opdraaien om deze derde schadeloos te stellen.

Een familiale verzekering komt dus tussen bij schade die aangericht wordt aan anderen, derden. Denk bijvoorbeeld aan de tablet van een vriend laten vallen, een glas wijn morsen over een duur tafellaken,...

De familiale verzekering is geen verplichte verzekering, maar is wel ten zeerste aan iedereen (met of zonder kinderen, met of zonder huisdieren) aan te raden. Deze verzekering biedt bescherming aan uw vermogen en kan, in uiterste situaties, voorkomen dat u persoonlijk failliet gaat door het veroorzaken van schade aan een derde.

Hou er steeds rekening mee dat er een franchise in rekening gebracht kan worden waarvoor u zelf zal moeten opdraaien. Dit is uw eigen risico.

  

  
MAATSCHAPPIJ BROCHURE ALGEMENE VOORWAARDEN

Gepost door: stijn