Wat is loonbeslag en hoe ga je er mee om?

Home » Blog » Wat is loonbeslag en hoe ga je er mee om?
14 sep 2022
Particulieren - Advies

Wat is loonbeslag en hoe ga je er mee om?

Loonbeslag betekent dat er beslag wordt gelegd op een deel van het salaris van een werknemer om schulden af te lossen. Dit gebeurt meestal op last van een gerechtsdeurwaarder, nadat er een vonnis is uitgesproken door de rechtbank.

Als er beslag wordt gelegd op je loon, betekent dit dat je netto salaris lager zal uitvallen dan voorheen. Dit kan erg vervelend zijn, omdat je hierdoor mogelijk niet meer alle kosten kunt betalen en in de financiële problemen kunt komen.

Als je te maken krijgt met loonbeslag, is het belangrijk om zo snel mogelijk contact op te nemen met de deurwaarder om een betalingsregeling te treffen. Het is namelijk mogelijk om een regeling te treffen waarbij de schuld in termijnen kan worden afgelost, zodat je financiële situatie weer stabiel wordt.

Daarnaast kan het raadzaam zijn om een budgetcoach in te schakelen die je kan helpen bij het opstellen van een budgetplan en je kan adviseren over hoe je je financiële situatie weer op orde kunt krijgen. Een budgetcoach kan je helpen bij het maken van keuzes en het nemen van verantwoordelijkheid om je financiële situatie weer gezond te maken.

Het is ook belangrijk om te weten dat een werkgever verplicht is om mee te werken aan loonbeslag en dat hij geen informatie mag verstrekken over de beslaglegging aan anderen dan de betrokken werknemer.

Gepost door: admin