Wat is positieve financiële psychologie?

Home » Blog » Wat is positieve financiële psychologie?
06 dec 2022
Financial Well-Being

Wat is positieve financiële psychologie?

Positieve financiële psychologie is een tak van de psychologie die zich richt op het bestuderen van de psychologische factoren die van invloed zijn op financieel gedrag en welzijn. Het omvat het begrijpen en bevorderen van financiële besluitvorming die gericht is op het creëren van financiële stabiliteit en welvaart.

Positieve financiële psychologie benadrukt het belang van het begrijpen van de psychologische factoren die bijdragen aan financiële stress en angst, zoals beperkende overtuigingen en gewoonten die ons kunnen weerhouden van het nemen van gezonde financiële beslissingen. Het beoogt de ontwikkeling van effectieve strategieën en interventies die mensen kunnen helpen om hun financiële vaardigheden en welzijn te verbeteren.

Enkele voorbeelden van toepassingen van positieve financiële psychologie zijn het bevorderen van spaargedrag, het verbeteren van financiële communicatie tussen partners en het verminderen van financiële stress en angst. Positieve financiële psychologie benadrukt het belang van het ontwikkelen van gezonde financiële gewoonten en het veranderen van beperkende overtuigingen die ons kunnen belemmeren bij het nemen van gezonde financiële beslissingen.

Gepost door: admin