Wat is Well-Being Coaching?

Home » Blog » Wat is Well-Being Coaching?
27 mrt 2018
Welzijn

Wat is Well-Being Coaching?

Bij Het Financieel Huis en met name de Financial Well-Being Academy spenderen we veel aandacht aan welzijn in haar groter geheel en leggen we onze focus op het financieel welzijn van mensen en (hun) bedrijven. We kennen ondertussen waarschijnlijk allemaal wel al de term "Life Coach" en wie het nog niet kende, zal het na de doortocht van Marjolein Faes op het populaire TV-programma Blind Getrouwd er toch al van gehoord hebben. Maar wat is nu het verschil tussen Life Coaching en Well-Being Coaching?

Om daar een antwoord te geven, beantwoorden we eerst even de vraag: "Wat is Well-Being?"

Welzijn kan worden gedefinieerd als gezondheid, geluk en succes. Deze termen zijn echter zeer subjectief in hun betekenis en hebben voor elke persoon een andere waarheid en invulling.

Een meer objectieve definitie is dat algemeen welzijn een toestand is waarin elk individu zijn of haar eigen potentieel realiseert, de normale stress van het leven aankan, productief en vruchtbaar kan werken en in staat is een bijdrage te leveren aan zijn of zijn gemeenschap.

We worden steeds vermogender, dat is toch wat de statistieken aangeven. Desondanks toont bewijs uit bevolkingsonderzoeken, waarin mensen werden gevraagd om hun eigen geluk of mentaal welzijn te beoordelen, aan dat het algehele welzijn niet is verbeterd.


Betreed jij ook de rol van de welzijnscoach? 

Naarmate meer en meer mensen omgaan met stress, lage energie, overweldigen, frustratie en twijfel aan zichzelf, zijn ze nu op zoek naar positieve manieren om dergelijke druk te overwinnen.

Opnieuw motiveren, opnieuw inspireren, nieuwe energie opdoen en mensen helpen weer op het goede spoor te komen en meer uit het leven halen. Op basis van dezelfde onderliggende basis als Life Coaching, zal een welzijns- of Well-Being coach aanwezig om zijn of haar cliënt te begeleiden om een ​​duidelijker begrip van hun problemen of zorgen te bewerkstelligen, te helpen bij het herschrijven en opnieuw interpreteren. Ze kijken uit naar hun aspiraties en de doelen die zij nastreven, willen bereiken en inspireren de nodige veranderingen in hun gedrag om de realisatie van die doelstellingen en verlangens te verzekeren.

Door vakkundig te luisteren, vragen te stellen, te reflecteren, aan te moedigen, uit te dagen en te ondersteunen, begeleidt een welzijnscoach zijn cliënt om naar de toekomst te kijken door hen te helpen bij het ontwerpen en uitvoeren van hun eigen oplossingen voor hun problemen en uitdagingen.

Met behulp van methoden en technieken die Karine Van Oosterbos zelf gebruikte om zelfvertrouwen te winnen, haar doelen vorm te geven en een positief lichaamsbeeld te creëren, ontwikkelde ze haar eigen gepatenteerde programma voor lifecoaching om tot een totaal welzijnscoachingopleiding. Samen met honderden mensen en coaches (coach the coach) die in het verleden u reeds zijn voorgegaan, vormde ze de cursus om tot een dynamische opleiding die nu ook voor jou beschikbaar is. Gebaseerd op haar praktijkervaring en kennis van psychotherapie (erkend beroep) is ze tot deze 8 daagse opleiding gekomen waar u zich nu voor kan inschrijven.


Wil je meer weten over zin of onzin van Life Coaching / Well-Being Coaching en coaching in het algemeen?

Herbeluister de audioopname van het programma Hautekiet waarin rond minuut 25 Karine Van Oosterbos een glasheldere toelichting geeft bij de vragen. Zeker de moeite om er even de tijd voor te nemen en de (ganse) opname te (her)beluisteren.

Dit is een geweldige kans om betrokken te raken bij het opkomende en levendige gebied van Well-Being Coaching. Naarmate meer en meer mensen omgaan met stress en lage energie, worden overweldigd door frustratie en twijfel aan zichzelf, zijn ze op zoek naar positieve manieren om deze druk te overwinnen. Betreed de rol van de welzijnscoach;. Leer om te motiveren, opnieuw te inspireren, nieuwe energie op te doen en mensen te helpen weer op het goede spoor te komen en meer uit het leven te halen.

Train om een professionele welzijnstrainer te worden bij K-onsult en de Financial Well-Being Academy en transformeer je leven, je carrière en je relaties. Het intensieve 8daagse, door de FWBA geaccrediteerde programma, biedt je de tools, technieken en ondersteuning waarmee je snel jouw vaardigheden en business kunt opbouwen. Uiteraard zijn zowel mannen als vrouwen welkom.

 

Ga ervoor en kies voor een leven als Well-Being Coach.

Doen:

Gepost door: stijn