Wat kan je doen om de kostprijs van de woningverzekering zo laag mogelijk te houden?

Home » Blog » Wat kan je doen om de kostprijs van de woningverzekering zo laag mogelijk te houden?
12 jul 2021
Particulieren - Verzekeren

Wat kan je doen om de kostprijs van de woningverzekering zo laag mogelijk te houden?

Als huiseigenaar is het belangrijk om je woning te verzekeren met een goede woningverzekering. Dit zorgt ervoor dat je gedekt bent tegen onverwachte schade aan je woning en de inhoud ervan. 

Echter, de kostprijs van een woningverzekering kan nogal variëren van maatschappij tot maatschappij. Hieronder geef ik enkele tips om de kostprijs van je woningverzekering zo laag mogelijk te houden, zonder concessies te doen aan de dekking en service.

Vergelijk offertes van verschillende maatschappijen Vraag offertes op bij verschillende verzekeringsmaatschappijen (via een verzekeringsmakelaar) en vergelijk de premie en de dekkingen die ze aanbieden. Een goedkope verzekering is niet per se de beste verzekering, dus kijk niet alleen naar de prijs, maar ook naar wat er tegenover staat. De premie die een maatschappij vraagt, staat vaak in verhouding tot de geleverde diensten bij schade. Let dus goed op welke dekkingen er worden aangeboden en hoe hoog de tussenkomst bij schade is.

Kies voor aanvullende dekkingen die voor jou relevant zijn Sommige verzekeraars bieden aanvullende dekkingen aan, zoals bijvoorbeeld een dekking voor tuinmeubilair of glasbreuk. Bedenk goed of deze aanvullende dekkingen voor jou relevant zijn en of de extra premie die je hiervoor betaalt het waard is.

Neem een verzekeringsmakelaar onder de arm Als je het jezelf makkelijk wilt maken, kun je een verzekeringsmakelaar inschakelen. Een makelaar is wettelijk verplicht om onafhankelijk te zijn en het beste voorstel voor zijn klanten te vinden. Ze kennen de markt goed en kunnen jouw verzekeringsbehoeften inventariseren en deze koppelen aan de juiste maatschappij en dekkingen.

Informeer je goed over de locatie van je woning De locatie van je woning kan van invloed zijn op de kostprijs van je woningverzekering. Als je woning in een overstromingsgevoelig gebied ligt, kan dit bijvoorbeeld leiden tot hogere premies. Daarnaast kunnen eerdere schadegevallen aan je woning ook invloed hebben op de kostprijs. Informeer je goed over deze zaken voordat je een woningverzekering afsluit.

In het kort, door offertes te vergelijken, aanvullende dekkingen zorgvuldig te kiezen, een verzekeringsmakelaar in te schakelen en je goed te informeren over de locatie van je woning, kun je de kostprijs van je woningverzekering zo laag mogelijk houden. Zorg er wel voor dat je de juiste dekking hebt voor je woning en de inhoud ervan, zodat je niet voor verrassingen komt te staan als er schade optreedt. Je woning is immers je grootste bezit!

Gepost door: admin