Welk bedrag aan voorschot moet ik op tafel leggen?

Home » Blog » Welk bedrag aan voorschot moet ik op tafel leggen?
27 jul 2021
Particulieren - Advies

Welk bedrag aan voorschot moet ik op tafel leggen?

Als je een woning wilt kopen, is het gebruikelijk dat je een voorschot moet betalen bij het tekenen van de verkoopovereenkomst. Het voorschot is een aanbetaling op de aankoopprijs en geeft aan dat je ernstig bent in je intentie om de woning te kopen.

Het bedrag van het voorschot is onderhandelbaar en kan variëren afhankelijk van de situatie. Standaard wordt er echter gerekend op een voorschot van ongeveer 10% van de totale aankoopprijs.

Het is belangrijk om te weten dat het voorschot niet hetzelfde is als de eigen middelen of inbreng. De eigen middelen zijn het geld dat je zelf beschikbaar hebt om in de aankoop van de woning te investeren, bovenop het geleende bedrag. Dit kan bijvoorbeeld spaargeld zijn, geld dat je hebt geërfd, of de opbrengst van de verkoop van een andere woning.

Het is mogelijk dat de eigen middelen groter zijn dan het voorschot. Het voorschot is echter wel een belangrijk onderdeel van de financiële transactie en moet in acht worden genomen bij het plannen van de aankoop van een woning.

Gepost door: admin