Welke kosten bij de herfinanciering van een woonlening?

Home » Blog » Welke kosten bij de herfinanciering van een woonlening?
24 dec 2016
Particulieren - Lenen

Welke kosten bij de herfinanciering van een woonlening?

Er bestaan verschillende redenen om uw krediet te herfinancieren. De hoofdreden is dat u minder intrest wil afdragen aan de bank. Maar dat is niet gratis, het herfinancieren van kredieten of leningen brengt immers kosten met zich mee, en deze zijn niet te onderschatten.

  

Vraag eerst aan uw huidige bank om uw rente te verlagen, een interne herfinanciering.

U kan uw huidige kredietinstelling vragen om de kredietvoorwaarden te herzien of u kan opteren om uw krediet extern, bij een andere maatschappij, te herfinancieren. Om een voordeel te doen moet u veelal rekening houden met een daling van minimaal 0,50% ten op zichte van uw huidige rentevoet. Opgepast, deze redenering gaat enkel op voor kredieten met een vaste rentevoet, kredieten met een voldoende lange looptijd en een voldoende resterend saldo om te herfinancieren.

Kredieten met een variabele rentevoet kan je simuleren in verschillende scenario's, maar een kredietspecialist kan, met de nodige tabellen, u direct vertellen of u een goede of slechte variabele lening heeft. Informeer u dus goed alvorens zomaar uw variabele lening te herfinancieren, mogelijk doet u een zeer slechte deal!

Om besparingsberekening te kunnen maken, is het noodzakelijk om de details van uw huidige lening te kennen, deze kan u vinden in uw online-bankieren-account of in uw kredietaanbod of -akte.

  

Kosten die komen kijken bij interne herfinanciering

  • Dossierkosten
  • Wederbeleggingsvergoeding
  

Kosten bij externe herfinanciering

  • Dossierkosten
  • Wederbeleggingsvergoeding
  • Handlichtingskosten
  • Inschrijvingskosten
  • Registratierechten
  • Kosten hypotheekbewaarder
  • Vast recht
  

  

Wist u dat u vele duizenden euro's kan besparen door uw leningen te laten nakijken? Neem hiervoor contact op met een van onze Financiële Huizen of een van onze aangesloten partners die gespecialiseerd zijn in leningen. U kan uw zoekselectie verfijnen door deze specialisatie aan te klikken in de linkerkolom van de "Kantoren/Partners" pagina.

   

  

Hoeveel bedragen de aktekosten? Na naar notaris.be.

Gepost door: stijn