Welke verantwoordelijkheden heb ik gedurende het leenproces?

Home » Blog » Welke verantwoordelijkheden heb ik gedurende het leenproces?
19 jun 2021
Particulieren - Lenen

Welke verantwoordelijkheden heb ik gedurende het leenproces?

Het aanvragen van een krediet is een belangrijke beslissing waarbij je een langetermijnverplichting aangaat. Het is van groot belang om je kredietdossier goed in orde te hebben en ervoor te zorgen dat je situatie gelijk blijft zoals bij de aanvraag. 

In deze blogpost zullen we enkele voorbeelden geven om dit duidelijker te maken en geven we tips voor het aanvragen van een krediet.

Allereerst is het van groot belang om ervoor te zorgen dat je situatie gelijk blijft zoals bij de aanvraag. Dit betekent dat je geen andere job aanneemt, tenzij je dit al hebt gemeld bij de aanvraag. Als je een andere job aanneemt zonder dit te melden, kan dit invloed hebben op de goedkeuring van je krediet. Ook is het belangrijk om geen bijkomende kredietverbintenissen aan te gaan. Koop dus niet nog een auto op krediet, vraag geen nieuwe kredietkaart aan of open geen kasfaciliteit op je zichtrekening. Dit kan ervoor zorgen dat men alsnog het kredietaanbod zou kunnen intrekken.

Hieronder enkele tips bij het aanvragen van je krediet:

  • Weet wat je ondertekent alvorens te tekenen: Neem de tijd om alle documenten die je moet ondertekenen grondig door te nemen en zorg ervoor dat je begrijpt wat er staat. Als je vragen hebt, vraag dan om verduidelijking voordat je tekent.
  • Teken onder geen beding “blanco documenten” die automatisch leiden tot contracten: Zorg ervoor dat alle documenten die je ondertekent volledig ingevuld zijn en dat je begrijpt wat je ondertekent. Blanco documenten kunnen leiden tot ongewenste verrassingen.
  • Koop nooit vastgoed in naam van of voor rekening van waarvoor jij een krediet aanvraagt: Dit kan ervoor zorgen dat de bank de goedkeuring van je krediet intrekt.
  • Overargumenteer niet, en overdrijf je inkomsten en vermogen niet: Het is belangrijk om eerlijk te zijn over je financiële situatie. Overdrijven kan ervoor zorgen dat je krediet wordt geweigerd of dat je later in de problemen komt.
  • Geef een duidelijke historiek van je werkverleden: Het is belangrijk om een duidelijk overzicht te geven van je werkverleden en je huidige inkomstenbron. Dit kan ervoor zorgen dat de bank meer vertrouwen heeft in je financiële situatie en kan helpen om je kredietaanvraag te doen slagen.

In conclusie, het is van groot belang om je kredietdossier goed in orde te hebben en ervoor te zorgen dat je situatie gelijk blijft zoals bij de aanvraag. Dit kan ervoor zorgen dat je kredietaanvraag succesvol is en dat je later niet in de problemen komt. Door de bovenstaande tips te volgen, kan je ervoor zorgen dat je goed voorbereid bent bij het aanvragen van een krediet

Gepost door: admin