Welke verschillende soorten adviseurs zijn er?

Home » Blog » Welke verschillende soorten adviseurs zijn er?
11 feb 2017
Zelfstandigen en KMO - Advies

Welke verschillende soorten adviseurs zijn er?

Om te weten welke adviseurs u kan contacteren via Het Financieel Huis leest u volgend artikel. U kan terecht bij uw lokale makelaar of adviseur en toch genieten van de volledige aanpak van een grote onafhankelijke organisatie. 

 

Uw contactpersoon is generalist en specialist, erkend tussenpersoon voor financiële producten en aanverwante diensten in zijn vakgebied. Zijn collega’s, externe experten en coaches zorgen voor de volledige ontzorging van u als klant. Onze aangesloten partners hun expertise en specialiteit valt onder het toezicht van volgende organisaties:

  


Verzekeringsmakelaar en niet verbonden sub agent (FSMA – A)

Advies, bemiddeling en beheer inzake verzekeringsproducten maar ook uw adviseur voor sparen, beleggen, pensioenopbouw en vermogensoverdracht. Al te vaak wordt vergeten dat uw verzekeringstussenpersoon zeer goed opgeleid is om u te kunnen helpen bij de opbouw van uw pensioen. Sommige producten mogen ook enkel afgesloten worden in het kader van een levensverzekering, dat zegt voldoende.

  


Onafhankelijk Bank- en Beleggingsmakelaar (FSMA – B)

Op zoek naar echt onafhankelijk advies? Iemand die overheen alle banken kan adviseren en u kan bijstaan bij de samenstelling van uw beleggingsportefeuille? De juiste beleggingsbeslissingen nemen en producten selecteren en beheerders aanstellen doet u niet alleen. Ook starters- en ondernemersbegeleiding wordt door sommigen aangeboden in het kader van een adviestraject of crowdfunding en crowdlending. Dit zijn specialisten en hebben al veel starters en doorwinterde ondernemers en bedrijven mogen begeleiden.

  

Bankagent (FSMA cB)

Dagelijks bankieren, een lening aanvragen om een nieuwe auto aan te kopen. 

  


Kredietmakelaar (FSMA – "C" / "H")

Een kredietmakelaar kan, zoals een verzekeringsmakelaar, voor u op zoek gaan naar de beste oplossing. Ze kunnen véél meer dan de standaard huisbankier op de hoek van de straat als het gaat over het financieren van een project. U moet uw verhaal dus ook maar één keer vertellen als u op zoek bent naar een hypotheciare lening ("H") of een Consumentenkrediet ("C"). De toezichthouder, het FSMA, heeft nog niet zo lang geleden de taken overgenomen van het MEZ en kijkt toe op de correcte naleving van het beroep. Dit geeft zekerheid en vertrouwen voor u als consument.

  


Financial Planner (FMSA)

Uw vermogen volledig in kaart laten brengen zonder enige vorm van productbemiddeling? Financiële Planning is een erkend beroep en er zijn er niet zo veel meer in België die het beroep uitoefenen. Organisaties zoals Optima en anderen wiens naam we niet vermelden, koppelden het plan dat ze opstellen voor hun klanten aan hun eigen producten. Dit geeft uiteraard belangenconflicten, waar u niet blind voor mag zijn. Kies daarom, zonder uitzondering voor een erkend Financieel Planner, of werk samen met een accountant om uw vermogen in kaart te brengen.

  


Accountant - Fiscalist - Vermogensadviseurs - Ondernemersbegeleiding (IAB)

Het takenpakket van deze groep is zeer omvangrijk. Gaande van boekhouding, fiscale optimalisatie, conflictbemiddeling, vermogensadvies, persoonlijke en zakelijke vermogensoverdracht, conflictbemiddeling, vennootschaprechtelijk advies, begeleiding van ondernemers en ondernemingen (in moeilijkheden)

  

Vastgoedmakelaar – Adviseur – Buyers’ agent - Bemiddelaar (BIV)

Een erkend vastgoedmakelaar zorgt voor zekerheid bij de aan- en verkoop van vastgoed. Het is in de meeste gevallen raadzaam om met een makelaar samen te werken. U bent op zoek naar een investeringspand, een tweede verblijf of u wil er niet alleen voor staan bij de aankoop van vastgoed? Dan kan u beroep doen op een aankoopmakelaar. Deze zoekt samen met u naar de geschikte panden binnen uw wensen en budget. 

  


Loopbaanbegeleiding – Startersbegeleiding - Ondernemersbegeleiding (VDAB)

Uw werk en beroepsinkomen zijn een van de belangrijkste componenten in uw vermogen. De juiste begeleiding bij uw werk is cruciaal om succesvol en gemotiveerd dagdagelijks aan de slag te gaan. De meeste opleidingen, coachings en begeleidingstrajecten komen in aanmerking van Loopbaancheques of kunnen betaald worden met ondersteuning van de KMO-portefeuille.

  


Juridische begeleiding (Orde van Advocaten)

Uw verdedigING is zeer belangrijk. De juiste mensen die uw belang juridisch kunnen verdedigen is cruciaal om uw vermogen te beschermen. Contracten laten opmaken, juridisch advies, echtscheidingsbemiddeling, uw belangen verdedigen in de rechtbank,...

  

Coaching / Consulting

Startersbegeleiding: Kies voor een ervaren coach die u kan begeleiden bij de opstart van uw activiteit.

Ondernemersbegeleiding: Een sparringpartner die uw aanspreekpunt is om u volledig te ontzorgen en helpt om uw doelen te bereiken.

  

  

Maak een afspraak met een van deze adviseurs.

Gepost door: stijn