Zaken doen in India?

Home » Blog » Zaken doen in India?
04 feb 2017
Zelfstandigen en KMO - Opstartbegeleiding

Zaken doen in India?

Publireportage - Assist Asia. Sinds 1995 hebben Belgisch zakenman Georges Baekelmans en zijn zaken- en levenspartner Ambiga Baekelmans verscheidene succesvolle lokale en internationale bedrijven in Chennai, India opgericht en geleid.

   

Ze bieden nu hun gezamenlijk Indo-Belgische expertise aan om andere Europese bedrijven te helpen de “Indische opportuniteit” op een zo vlot mogelijk manier te kunnen benutten.

Indien u op zoek bent naar een passende partner in India die letterlijk voor alles zorgt, zijn wij de juiste keuze. Wij zijn tevens partner met, en faciliteren uw communicatie met de drie vertrouwde Belgische missies: FIT, Awex en Brussel Invest. Verder onderhouden we nauwe banden met de plaatselijke zakelijke organisaties in India, zodat uw bedrijf kan groeien van netwerk tot netwerk.

  

Een werkplek voor 2 weken of het opzetten van een volledig bedrijf?

Indien u op zoek bent naar een vertrouwde werkplek in Zuid-India, waar u kan praten met – en advies kunt krijgen van andere Europeanen en u wil werken in een moderne kantooromgeving die alle toeters en bellen heeft die u gewend bent – maak dan gebruik van onze private kantoortjes: volledig plug en play, met genoeg privacy om delicaat werk te kunnen leveren maar met alle opties van een groot kantoor – vergaderzalen, een gemeenschappelijke receptie en zelfs een kundige secretaresse die u helpt de weg te vinden en u assisteert bij het kiezen van de juiste lunch. Wij kunnen u helpen om minstens 5 jaar te besparen bij het opzetten en optimaliseren van uw bedrijf in India.

Indien u op zoek bent naar een passende partner in India die letterlijk voor alles zorgt, zijn wij de juiste keuze. Wij zijn tevens partner met, en faciliteren uw communicatie met de drie vertrouwde Belgische missies: FIT, Awex en Brussel Invest. Verder onderhouden we nauwe banden met de plaatselijke zakelijke organisaties in India, zodat uw bedrijf kan groeien van netwerk tot netwerk.

  

Het “ Ik ben aangekomen in India maar wat nu?” syndroom

Dus, u bent geland in India en staat op het punt om de grootste zaak te doen van uw leven! Maar dan komt u uit de luchthaven en is de eerste uitdaging om de weg naar het hotel te vinden. En dan wordt u wakker en trekt het gordijn opzij, en dan ziet u een totaal andere wereld. De nieuwe Wetten voor Bedrijven in India die nog maar pas van kracht zijn gegaan hebben zelfs verregaande bijzondere gevolgen voor lokale bedrijven.

Buitenlandse bedrijven hebben zelfs minstens 1 lokale bestuurder nodig. En alle bestuurders zijn persoonlijk aansprakelijk. Het strikt volgen van de wet is een must geworden en alle bedrijven zijn verplicht om een “compliance officer” aan te duiden! Ook de Indische werk cultuur is totaal verschillend van die in Europa. En Indien u niet wordt bijgestaan zal dat u extra kosten vragen. Laat ons u helpen. Wij weten hoe het moet.

  

Probeert u liever eerst klein in India met enkel een verkoper?

De meeste bedrijven die niet gewend zijn om zaken te doen met India willen eerst de markt grondig onderzoeken voor ze vooraleer ze er hun eigen bedrijf opzetten. Hoe kan ik agenten en verdelers vinden in India? Hoe reageert de markt in India op mijn product? Het AssistAsia Consultancy Chennai biedt een “ huur een verkoper in India” – dienst aan. Voor een minimumperiode van 6 maanden, en voor een vaste maandelijkse kost bezorgen we u een voltijdse professionele verkoper die u ofwel zelf vanop afstand kunt managen of kunt laten coachen door onze ervaren eigen lokale verkoopleiders. Zo kunt u eerst de Indische markt goed verkennen vooraleer u er uw bedrijf start.

  

We kunnen u helpen met:

Praktische hulp van mede- Europeanen met uw zaken in India.

  • een permanent geregistreerd adres
  • full option hulp bij het opzetten van een bedrijf in India door een bedrijf dat beide werelden kent
  • midden- tot lange termijn kantoorruimte voor uw bedrijf in India van 2 tot 200 personen
  • een partner die al uw Indische administratie, HR en boekhouding verzorgt
  • een kantoor voor uw regelmatige trips van twee weken; een vertegenwoordiger/ verkoopkantoor in India
  • wettelijk advies voor uw Indo-Europese onderneming; het standpunt van een Indisch bedrijfsrevisor
  • een allesomvattende partner in India, met inbegrip van een lokaal bestuurder.
  

  

Ga naar de website van Assist Asia voor meer informatie en contactgegevens.

U kan ook contact opnemen met Derynck Financial Consulting BVBA, officiëel vertegenwoordiger van Assist Asia België. Maak een afspraak.

Gepost door: stijn