21 okt 2021
Particulieren - Lenen

Een krediet kan op verschillende manieren terugbetaald worden. Kies je voor een vast maandelijks bedrag (mensualiteit / accordeon) of kies je ervoor om initieel minder te betalen per maand (progressief, likom of net meer (degressief – vaste kapitaalsdelging / step up / LIKOM).

Binnen één kredietopening is het mogelijk om verschillende kredietvoorschotten te maken. Een combinatie zou dus best mogelijk kunnen zijn en dit zowel bij kredieten met vaste als variabele en semi-variabele rentevoet.

 

14 feb 2021
Zelfstandigen en KMO - Opstartbegeleiding

Zet je administratie op punt.

Je bent al wat vertrouwd met Excel, dus je hebt al snel een klantenbestand gemaakt. En een spreadsheet telt de bedragen op en kan perfect de berekeningen maken voor jouw factuur.

 

26 jan 2021
Particulieren - Sparen

Het nieuwe jaar is ingetreden en velen hebben goede voornemens gemaakt. Voornemens die misschien ook wel met hun financiële situatie te maken hebben. Iets meer rendement nastreven, zonder veel of helemaal geen risico te nemen, zou een van deze voornemens kunnen zijn, toch? Maar hoe kan je nu meer rendement krijgen op je spaargeld zonder zware instapkosten, taksen of andere lasten te betalen. 

17 dec 2020
Financial Well-Being

De klassieker is: “hoe meer je verdient, hoe meer je uitgeeft”. Een van de eerste stappen in het effectief beheren van je geld is het begrijpen van de manier waarop je geld binnenkomt en hoe je het weer uitgeeft. Dit kan je helpen om weloverwogen beslissingen te nemen over je budget, maar ook om eventuele schulden af te betalen en een spaarpotje op te bouwen.

16 dec 2020
Financial Well-Being

We zullen beginnen met een misverstand uit de weg te ruimen: budgetteren gaat niet per se over besparen en minder uitgeven. Het gaat vooral om het beperken of elimineren van overbodige uitgaven, zodat je meer geld overhoudt voor zaken die jij belangrijk vindt. Daarbij is het belangrijk om een goede balans te vinden tussen consumeren en sparen.

Weet jij waarop je eventueel zou kunnen besparen? In deze bijzondere tijden met allerlei beperkingen vanwege Covid-19 raden wij iedereen aan om een dergelijke oefening te maken. Stel je huishoudbudget op en breng het naar een structuur en een niveau dat nodig is om actie te ondernemen.

 

04 sep 2020
Welzijn

We kunnen niet direct getallen naar voor schuiven mbt nieuwe statistieken en inzichten, maar ik denk dat het duidelijk is dat (financiële) ongelijkheid verder zal toenemen door het opsteken van de wereldwijde coronapandemie. Mensen die het reeds moeilijk hebben gaan het nog moeilijker krijgen door de pandemie en zeker in de nasleep daarvan. Zowel economisch als mentaal zullen veel mensen er (nog verder) op achteruit gaan. Wat jammer is en wat ook haar gevolgen heeft voor de kinderen van de getroffen personen. 

03 sep 2020
Financial Well-Being

Iedereen zou een bepaalde mate van financieel welbehagen moeten hebben om totaalwelzijn te mogen en te kunnen ervaren. Wanneer heeft iemand voldoende financiële zelfzekerheid of zelfvertrouwen om het leven te kunnen leven zoals hij of zij wil, vandaag en in de toekomst?

Financieel welzijn wordt gedefinieerd als een staat van zijn waarbij een persoon volledig kan voldoen aan de huidige en lopende financiële verplichtingen, zich veilig kan voelen in zijn financiële toekomst en in staat is keuzes te maken die genieten van het leven mogelijk maken.

28 jul 2020
Financial Well-Being

Iedereen heeft wel eens dat rotgevoel ervaren als er iets gebeurt waarvan je weet dat het je veel geld gaat kosten en dat je er totaal niet op voorbereid bent. Dat kan een medisch noodgeval zijn, een grote rekening of schade aan iets waardevols dat niet door de verzekering wordt gedekt. 

27 jul 2020
Particulieren - Advies

Weten waar je moet beginnen als je geld wilt sparen kan ontmoedigend werken, maar dat hoeft niet. Met een paar kleine veranderingen in de manier waarop je je geld beheert, kun je een duidelijke weg uitstippelen om te komen waar je financieel wil zijn.